06.01.16
14:43
Има няколко теми по въпроса, но доста от тях са вече стари. Аз лично купувам на harmonica и съм доволен. Цената е 6 и нещо, на места 7. Няма захар, води се био-продукт и е вкусно. Бихте ли препоръчали други марки, които не са бъкани със захар ?
06.01.16
16:50
Everbuild пуснаха фъстъчено масло. Взех си една кутийка да го пробвам и съм с добро впечатление. Няма захар, нито сол и има типичното олио на повърхността, което повечето некачествени фъстъчени масла нямат.
Аз взимам (уж) натурално на “Balcho”. Има 9 гр. захар, не знам много ли е... Понеже не съм голям фен, дебна да изпадне на промоция и го взимам за под 4 лв. от К*****нд.
Мcennedy (от Лидел).
Също съм пробвал това на Myprotein.
пп: а бадемовото масло им е уникално!
Мнението беше редактирано от Fallen на 06.01.16 18:29.
Аз мойто си го правя и не купувам :) Така няма захар, сол, консерванти и степеността на изпичане си я определям аз :)
06.01.16
18:58
И аз го правя в домашни условия и става брутално вкусно. Дори не съм опитвал магазинско.
Мнението беше редактирано от Иван на 06.01.16 19:01.
Грабнахте интереса ми за домашно фъстъчено масло. Бихте ли споделили как си го приготвяте ? И без блендер възможно ли е да се направи ?
Аз правя 2 вида:
А) с фъстъци - печеш, обелваш, смилаш с пасатор (но не с приставката за пасиране, а с приставката/купа с нож) , като добавяш и малко олио/зехтин, че иначе няма разбиване. Внимаваш да не изгориш пасатора, че е тежко за мелене.
Б) от орехи - печеш и мелиш без да белиш или да добавяш допълнително мазнина - орехите си имат достатъчно.
06.01.16
20:06
Изпечените фъстъци ги меля в блендера (има отделна приставка), добавям постепенно зехтин/шарлан, мед и сол.
Мнението беше редактирано от Иван на 06.01.16 20:07.
Rapunzel, но мисля, че имаше два вида, единият е 100% фъстъци (който имам и в момента), поне така пише на опаковката. На стайна температура е доста бозав като консистенция, но вкусът определено е на чисти фъстъци. В хладилника на ниска температура става бомба :)
казано от Ангел на 06.01.16, 17:51:
Аз взимам (уж) натурално на “Balcho”. Има 9 гр. захар, не знам много ли е... Понеже не съм голям фен, дебна да изпадне на промоция и го взимам за под 4 лв. от К*****нд.
И аз взимам същото, съдържа само фъстъци и сол. Във фантастико е 3,60 лв. за 340 грама.
Събота мисля да направя едно домашно фъстъчено масло ,но имам само един въпрос още. Суровите фъстъци ги печете с кадифената обвивка нали ?
Няма толкова значение как ще се пекат, но преди да ги смелиш трябва да са без обвивката :) Може да пробваш да ги изпечеш с люспата и като ги извадиш от фурната да вземеш една хавлиена кърпа, слагаш на едната половина фъстъците и завиваш отгоре с другата част от кърпата и започваш да разтриваш. Ако са добре изпечени има голям шанс да ги обелиш доста лесно така.