16.01.16
16:13
Здравейте колеги.
Някъде от около една седмица се появи страшна болка в областта на ребрата точно под лявата гърда , като същата преминава по почти целият продълговат гръбен мускул. Боли ме когато вдишвам а да се изкашлям не може и да стане дума - тогава болката е пронизваща и също така се получава нещо като спазъм на не междуребрените мускули. На моменти ме отпуска а в друг момент буквално се паникьосвам , че не мога да си поема въздух. Ходих на лекар и изказа съмнения за междуребрена невралгия въпреки , че било рядко срещано на моята възраст /33г./.Ходих на физиотерапевт , също така и на “чакръкчия” който ми каза , че ме е “отблокирал” и действително от вчера се чувствам по - добре. Но всички ми казаха да не пипам тежести поне месец.Четох доста в интернет но ще се радвам ако някой който е имал подобен проблем да сподели какво му е помогнало /упражнения , мазила , физиотерапевти , процедури/ и съответно най - важното за мен - кога е добре да започна да се натоварвам пълноценно.В момента се опитвам да правя упражнения за разтягане , мажа се с лидокаин и диклак и пия Енетра за болките.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.01.16 19:30.
Преди около 2 години при мен се случи същото. Причината - колоездене зимно време, изпотен и леко облечен / с разкопчано горнище/. Няколко дни след първите симптоми болката се пренесе и по протежение на гърба, точно между плешките.Чувството е доста неприятно, признавам, че и аз се паникьосах и ходих на няколко доктора.
За около 3 седмици напълно отшумя, взимах “Нимезил” сашета+ нещо за предпазване на стомаха + някакъв гел за мазане.
Съвета ми е да послушате лекарите.