17.01.16
19:55
Наскоро четох, че млякото и яйцата влияели зле на тестостерона и повишавали естрогена.
Всеки ден ям яйца и пия по 1/2 литър прясно и кофичка, две кисело мляко.
С други думи - протеинът, който си набавям е главно от яйца и мляко
Нужно ли е да редуцирам количеството им, ако искам по-ниски нива на естроген?
17.01.16
20:03
Сподели къде си го чел, за да може да коментираме и по-конкретно.
Четох го в Bodyconstructor. За съжеление не мога да дам линк - показва ми грешка...
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 17.01.16 20:20.
17.01.16
20:49
казано от Любомир Найденов на 17.01.16, 20:19:
Четох го в Bodyconstructor. За съжеление не мога да дам линк - показва ми грешка...
Което означава, че са размислили по въпроса:)
Ако държите да прочетете статията, просто напишете в гугъл “естроген мляко” и отворете първата връзка
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 17.01.16 21:15.
17.01.16
21:21
Има много условности в такова твърдение. Съвременните генно-подобрени крави дават мляко през цялата бременност; затова кравето мляко съдържа доста прогестерон и естрогени. Има значение и с какво са хранени. Някои автори твърдят, че този екзогенен (внесен отвън) естроген оказва влияние върху хормоните на подрастващите.
До известна степен подобна връзка може да се направи и при яйцата и пилешкото месо.
До каква степен си струва човек да се влияе, е въпрос на собствена преценка.
Доста лаишки написана статия, която опростява и изкривява фактите, така че да подкрепят тезата на автора.
Ако трябва да конкретизирам какво точно имам предвид, ще отнеме много време и място.
Казано просто - ако всичко друго ти е наред, млякото ти е последния проблем и няма да ти докара нисък тестостерон. ;)
Твърдението за млякото и естрогена не се защитава само от Bodyconstructor, пише го и по други, чуждестранни сайтове.
казано от Любомир Найденов на 17.01.16, 22:11:
пише го и по други, чуждестранни сайтове.
Което не е доказателство за достоверност, а още по-малко за истинност ;)
Зависи какво е млякото, зависи какви са яйцата, изобщо много зависи от много неща. Такива едностранни твърдения са не малко, а доста непрофесионални.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.01.16 08:27.