Болка в горната част на бедрото.

Здравейте, вече почти 1 месец ме гони болка в горната част на лявото бедро (квадрицепса). По време на тренировка вследствие на Low Kick (до отказване си ги удряхме) усетих лека болка при която спрях. След 1-2 часа болката се усили. Проблеми при ходене нямах , нито подуване , синина , оток или хематом. Болката намалява при загряване и разтягане на крака. Усещам силна болка при удър. Единственият проблем е , че вече от 1 месец я чувствам , а искам да се връщам в тренировките.

Темата беше редактирана от Иван Виденлиев на 30.11.15 23:02.

Възможно е да имаш някакво частично разкъсване, следствие от удара. Консултирай се с лекар......

01.12.15
20:22

Опиши болката по-подробно. По възможност с paint драсни точно мястото на болка. Лол-кика с този крак ли го прави?

01.12.15
20:23

,

Болката не се чувства при клек или всякакви други упражнения , които съм опитал до сега , а единствено при удар. Добавил съм снимка къде се чувства болката. @Дока , искам да кажа , че low kick-овете ги биха на мен.

Мнението беше редактирано от Иван Виденлиев на 01.12.15 23:21.

02.12.15
11:40

Болката е мускулна. Вероятно разтежение. Отдай се на почивка; тренирай, но не товари крака, пази го от случайни удари и прочие; загрявай добре; след тренировка прави студени компреси, дори и да няма болка в момента, така профилкатично, по 3-4 мин; може да си вземеш и нещо противовъзпалително; ако правите стречинг, пази този крак (прави ги колкото да маркираш стречинг, без да се появява напрежение или болка) Най-важното е да щадиш крака. Ще отнеме известно време, но ще мине. Пиши как се развиват нещата

По 3 пъти на ден с Мобилат Крем усеща се разлика. А ако е било разкъсано и вместо мускулна врастне съединителна , ще имам ли проблеми със спорта ?

04.12.15
19:32

Спокойно.. за да има проблем със спорта, разкъсването трябва да е значително - адска болка, хематоми, обездвижване и т.н. В случая ще забравиш до година за проблема ;;)

Дока , след много парни бани и мазане болка почти не се чувства. Мина почти 1 месец от травмата.

11.12.15
22:33

Чудесно! Бъди внимателен!!!

Здравей, аз имам скъсани мускулни влакна(на същото место) и съм имал кръвоизлив в дясното бедро след което е станало хематом.Вече се опитвам да се излекувам 8месеца, но нямам голям напредък.Можеш да вземеш едно мазило на име Deep Relief да се намажеш с него и след което да сложиш лед на мястото на болката.Можеш да отидеш на физио терапии (на мене лично ми помогнаха обаче съм олигофрен и не си дадох почивка и стана по-лошо) Можеш да се консултираш с лекар за противо-възпалителни лекарства на мене ми предписаха Vimovo и Mydocalm.Също така може да се консултираш с кинезитерапевт да ти лепне кинезио ленти.Пожелавам ти по-бързо оздравяване понеже знам каква е болката!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1