28.01.16
18:43
Здравейте!
Имам лошо храносмилане, чести болки в горната част на корема след хранене и понякога киселини. Храня се разнообразно и с домашно приготвена храна, но пак така се получава. Правил съм си изследвания, но ми казаха, че не могат точно да определят проблема ми - или прегъната жлъчка или стеснен пилор. Чудех се дали приемането на ензими под формата на таблетки ще помогне за по доброто разграждане на храната и ако може да ми препоръчате някой. За сега съм се ориентирал към ензимил.
28.01.16
18:44
Здравей, какви изследвания си си правил?
28.01.16
20:39
Здравейте, ходих на ехограф.
казано от Mike Lowrey на 28.01.16, 20:39:
Здравейте, ходих на ехограф.
Ами то точно на ехограф би трябвало да могат да определят дали има прегънат жлъчен мехур. Когато е по-силно прегънат се стига и до жълтеница.
Може би имаш гастрит или начална форма на язва, предязвено състояние. Но тия неща може да определи някой добър гастроентеролог. Предполагам си се преглеждал при добър гастроентеролог.
А иначе в последно време много медицински списания пишат за болестта ГЕРБ :D - съкращение от Гастро-езофагеална рефлуксна болест. Храна и парещи стомашни сокове се връщат обратно в хранопровода и гърлото поради нарушена моторика на стомаха. Има и някакви методи за лечение, но гастроентеролозите ги знаят най-добре. Те са специалистите по стомашни, жлъчни и чернодробни заболявания.
29.01.16
14:30
Пробвай с храносмилателни ензими.
29.01.16
15:28
И аз така мислех обаче не знам какви и на коя марка са хубави. Тежките интензивни тренировки и бавното хранене ми помагат, но понякога си ми трябва и “външна” помощ.
01.02.16
21:42
Препоръчвам ти ензимите на NOW Foods.