Как да подобря храносмилането си?

28.01.16
18:43

Здравейте!
Имам лошо храносмилане, чести болки в горната част на корема след хранене и понякога киселини. Храня се разнообразно и с домашно приготвена храна, но пак така се получава. Правил съм си изследвания, но ми казаха, че не могат точно да определят проблема ми - или прегъната жлъчка или стеснен пилор. Чудех се дали приемането на ензими под формата на таблетки ще помогне за по доброто разграждане на храната и ако може да ми препоръчате някой. За сега съм се ориентирал към ензимил.

Здравей, какви изследвания си си правил?

28.01.16
20:39

Здравейте, ходих на ехограф.

28.01.16
22:52

казано от Mike Lowrey на 28.01.16, 20:39:

Здравейте, ходих на ехограф.

Ами то точно на ехограф би трябвало да могат да определят дали има прегънат жлъчен мехур. Когато е по-силно прегънат се стига и до жълтеница.
Може би имаш гастрит или начална форма на язва, предязвено състояние. Но тия неща може да определи някой добър гастроентеролог. Предполагам си се преглеждал при добър гастроентеролог.
А иначе в последно време много медицински списания пишат за болестта ГЕРБ  :D - съкращение от Гастро-езофагеална рефлуксна болест. Храна и парещи стомашни сокове се връщат обратно в хранопровода и гърлото поради нарушена моторика на стомаха. Има и някакви методи за лечение, но гастроентеролозите ги знаят най-добре. Те са специалистите по стомашни, жлъчни и чернодробни заболявания.

Пробвай с храносмилателни ензими.

29.01.16
15:28

И аз така мислех обаче не знам какви и на коя марка са хубави. Тежките  интензивни тренировки и бавното хранене ми помагат, но понякога си ми трябва и “външна” помощ.

01.02.16
21:42

Препоръчвам ти ензимите на NOW Foods.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1