23.01.16
15:10
Здравейте!
Предварително се извинявам, тъй като съм нов във форума и не знам дали има такава дискутирана тема, защото не успях да намеря такава. Аз съм момче на 18 години, тренирам редовно фитнес, но имам един проблем който ме тормози от доста години. Спомням си, че като малък доста често подтисках позивите си за ходене до тоалетна, било то защото съм на училище или играех навън и не ми се прибираше(за което адски съжелявам) и ползвах много често слабителни(предимно чай от сена). Проблемът ми се задълбочаваше, но понякога успявам да го контролирам, макар и за кратко. Всеки ден ям фибри, разнообразна домашно приготвена храна, пия около 2 литра вода и то на сила, и единственото което се получава е подуване долу ниско в корема, понякога болка, но никога не ми се дохожда до тоалетна. Единствения начин да ходя сравнително редовно е ако спазвам всички тези неща и ставам всяка сутрин в един и същи час и ходя до тоалетна в еди и същи час, но и това не винаги помага. Явно червата ми са изгубили рефлекса си за дефекация. Много е дразнещо, особено когато трябва да тренирам с подут стомах. Още на 18, а с проблемите на 80 годишен старец... Говорил съм с личната и с други доктори и чувам все едно и също яж фибри пий вода, дрън, дрън, няма лечение .... Почти съм сигурен, че проблемът не е от това. Случвало ми се е да ям боклуци цял ден и без да се наливам с вода и да си ходя на другия ден. Имам съученици който също тренират и се хранят като мен и ходят по 3-4 пъти на ден, а дори ядът по малко от мен... Ако някой се е сблъсквал със сходен проблем или знае нещо по въпроса, моля нека сподели!
Благодаря за отделеното време!
24.01.16
12:42
Здравей!
Какви изследвания са ти правени до този момент? Изследвана ли е чревната флора?
Би ли споделил обичайното си меню?
Наблюдаваш ли това подуване след консумацията на определена храна/храни или се случва непрекъснато?
25.01.16
11:57
Здравей!
Обичайното ми меню включва: яйца, овесени ядки, кисело мляко, извара, месо, ориз, картофи, боб и червена леща. Не мисля, че проблемът ми е свързан с някаква храна, но често получавам подуване след богати на фибри храни като салата от зеле, боб, леща... Проблемът е, че си оставам само с подуването и дискомфорта, без да ми се ходи до тоалетна. Също така приемам рибено масло и пробиотици на Лактофлор. Като малък са ми правени изследвания на изпражненията, но мисля, че всичко беше наред.
29.01.16
20:25
Накисваш ли варивата предварително?
Ядеш ли достатъчно зеленчуци? А мазнини (освен приема на рибено масло)?
04.02.16
10:45
имах за кратко подобен проблем .... първо увеличи поне двойно водата.Аз на две смени на работа пия по 10литра вода почти ...
Преди лягане яж киви , яж повече краставици и сутрин на гладно пий колкото се може повече топла към сравнително гореща вода и ще имаш оправия !
06.02.16
22:40
мисля че след като си пиеш пробиотиците редовно ,трябва да разтовариш 1 -2 дена на примерно зеленчукови супи и плодове /после пак си се храни по твоя начин/ и започни да пиеш ,,ХУСК’‘но не на хапове ,а в натурална форма ,,на прах ‘’от аптеката ..пий го редовно -това са натурални фибри от индиийски бял живовлек ,не се привиква към тази билка ,може нон стоп да го приемаш/след лекарска консултация го твърдя /лекара беше на специализация в чужбина ..а за сената=майчиния лист =тея шоколадчета и бонбони от миналото със смлена сена т.е майчин лист ВОДЯТ ДО ПРИВИКВАНЕ и впоследствие до още оп голям запек.Това е самооотравяне ,когато не се изхвърля редовно чревното съдържимо ..Затова задължително се пребори с ,,проблема +масажи по посока на часовниковата стрелка на корема ...и 100% ще имаш успех +хладката вода и чисти по веднъж седмично със супи зеленчуци ,салатки ,плодове ...докато се оправиш,за да почистиш напълно червата поне веднъж в седмицата..Успех!
Мнението беше редактирано от ИЛИАНА РАЕВА на 06.02.16 22:44.
07.02.16
13:44
казано от Свилен Киров на 04.02.16, 10:45:
имах за кратко подобен проблем .... първо увеличи поне двойно водата.Аз на две смени на работа пия по 10литра вода почти ...
Преди лягане яж киви , яж повече краставици и сутрин на гладно пий колкото се може повече топла към сравнително гореща вода и ще имаш оправия !
Когато пия по 2 литра вода пикая по 15 пъти.... ако изпия 10 литра трябва да не излизам от банята :Д
07.02.16
13:44
Благодаря на всички за предложенията!
07.02.16
14:33
Споко и аз ходя често но с времето организма свиква и ходиш на половина по малко ... тря се пие мн вода!
16.06.16
10:43
На мене много ми помогна индийския живовляк (хуск). Пия от няколко месеца и съм много доволен. И за запека помогна и за балонирания корем. Взимам капсули, по една на ден пия, по време на хранене.