ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.02.16
09:37

казано от Boby_ на 09.02.16, 21:19:

Нещо против фантастиката като жанр ли имаш или само против бездарните превъплъщения на посредствен актьор в треторазредни холивудски бози?
.

Ахаха, да, това, второто :)
Мислех, че съм голям фен на фантастика, но или имам много особен вкус, или просто повечето филми са некачествени.

Карфичке, филмът може да ИЗГЛЕЖДА  брутален, но всъщност е съвсем нормална житейска история. И то с хепи енд почти- момчетата успяха да излязат от зявисимостта си по един или друг начин, получиха своето изкупление и шанс. Е, на определена цена, но в ако беше  в реалността, щяха да си умрат като кучета.

Не ми допадна обаче представянето на лудницата и шоковата терапия. Интересувала съм се и електрошока  не е насилствена и болезнена процедура, както я представят тук или в “Полет над кукувиче гнездо”. Доколкото знам се прави с упойка, мускулен релаксант , системи, кислород и пр. нормални неща и е ефективно лечение на депресия и шизофрения , което  се прилага и при бременни.
Със сигурност не ти пържат мозъка на висок волт докато мощни санитари те връзват на кушетката с каиши.

Оскарът беше символичен израз- за много добра актьорска игра.

10.02.16
09:39

Нека не забравяме коя година е сниман “Полет над кукувиче гнездо” :P Тогава може би процедурата не е била толкова безболезнена

10.02.16
09:55

Или похват на автора ,за подсилване на драмата. Не знам. Обикновено хората, които са се лекували в истинска прихиатрия, не пишат после книги/снимат филми.  Доста са просто  художествен поглед върху реалността. Кен Киси е работил като санитар в психо болница, но самият той не е бил много адекватен, употребявал е  ЛСД и други наркотоци, сам каzва, че персонажите в книгата са плод на халюцинации. Все пак “Полет над кукувиче гнездо” е една велика книга за човешкия душ.

Ме4о,ти  си по-млад даже от мен, какво кино през осемдесетте си гледал, като не си се бил родил даже :D

10.02.16
09:56

“Нормална житейска история” зависи по кои критерии за нормалност. А дори да е такава, не пречи самата тя да е брутална, което и да направи филма брутален, в моите очи (нека не забравяме, че в нито едно изкуство няма “нещо е...”, а има само “нещо е...според мен”). Щастливият завършек, честно казано, не може да ми определи отношението към даден филм. Единствено логичният завършек може. Но кой е логичният? Субективно.

10.02.16
09:59

Благодарение на Замунда препускам през десетилетията.  Като каза санитар в психо болница, сетих се за интервюто с пияния Калин Терзийски онзи ден . И той работел в подобно заведение преди години и в една от книгите си описва как не е бил адекватен. Явно не е лесна раПта

10.02.16
09:59

казано от ME4O_TURIST на 10.02.16, 09:39:

“Полет над кукувиче гнездо”

Това пък е мой любим филм. Но не съм чела книгата.

казано от Queen Cobra на 10.02.16, 09:37:

Оскарът беше символичен израз- за много добра актьорска игра.

Да, де, точно затова го казвам. Че “Оскар” не е символ за нищо добро :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.02.16 10:01.

10.02.16
10:07

Е, ами разбира се, че ще е субективно. Аз харесах филма, защото хресвам такива филми. Бих гледала такъв всяка седмица, но, жалко, че не ги правят така. :)

Като цяло Оскарите се дават на сравнително читави филми. Сама каза, всичко е субективно.  :D

10.02.16
10:08

казано от ME4O_TURIST на 10.02.16, 09:59:

Като каза санитар в психо болница, сетих се за интервюто с пияния Калин Терзийски онзи ден . И той работел в подобно заведение преди години и в една от книгите си описва как не е бил адекватен. Явно не е лесна раПта

А ти как си представяш да бъде адекватен човек, който (сам си признава), че злоупортебява с алкохола от 12 годишен? Работата му е била по-скоро следатвие, отколкото причина за неадекватността. Признавам си, че не съм чела нищо от това, което е написал, но след като слушам как говори, нищо не е в състояние да ме накара да си причиня подобни мозъчни спазми.

10.02.16
10:11

Добър е в писането ,  но ми направи неприятно впечатление, че оплю Радичков и Хайтов. Били правили ****** на властта преди 89-та. Дори да приемем,че това е така, фактът , че пишат поне милион пъти по-добре от него не може да се промени . И все пак е добър :D

10.02.16
10:14

Може и да е добър (не мога да кажа, а и е доста относително това понятие), но аз лично предпочитам да чета неща написани от хора в пълно съзнаие. :D
ПП: Извинявам се за отклонението от кино-темата. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.16 10:16.

10.02.16
10:14

казано от Queen Cobra на 10.02.16, 10:07:

Е, ами разбира се, че ще е субективно. Аз харесах филма, защото хресвам такива филми. Бих гледала такъв всяка седмица, но, жалко, че не ги правят така. :)

Да гледаш филм, който те потриса по този начин всяка седмица? Не мисля, че ще ти остане това дълбоко чувство. Такива филми не са “за наяждане”.

Подчертавам, че не оспорвам качествата на “Реквием за една мечта” като филм. Не съм казала и, че не ми харесва. Казах, че ми е омразен. Един филм, смятам, трябва да ти харесва не защото харесваш други такива филми, а по много други причини.

Да, аз не казвам, че ги дават на нечитави филми. НО “читав” не е прилагателно, което бих съотнесла към филм, който получава филмова награда. Съвсем обективно говоря тук. Защото награди се дават на обективен, а не на субективен принцип, все пак. Един филм може да хареса на теб и да не хареса на мен. Но когато получава награда, мое лично мнение, трябва да харесва и на мен, и на теб. Особено когато наградата е Оскар. Както и да е, де. Това са си мои лични виждания. Няма смисъл да го бистрим толкоз :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.02.16 10:19.

10.02.16
10:15

Не съм съгласна, че К.Тер. пише добре. Има някои проблясъци, но като цяло стихотворенията му са някакви брътвежи, поне за мен. И все пак много хора го харесват.

10.02.16
10:18

Навъртяхме набързо нова страница в леговището на змията :D

10.02.16
10:20

Игличе, лаф да има. :) И без това ми е заспало и едва движа служебните бумаги  :)

Не съм чела и ред от Терзийски, обаче след това:

Аз съм един от най-четените български писатели. Сега трябва да се обяснявам защо пия, а с не какво съм направил за България. Никой не направи нищо за Калин Терзийски. Обиколих България 20-25 пъти, за да просветителствам. Абсолютно нищо не се получи, защото българите са невежи и жалки идиоти

Ми, не м, мерси ... (envy)

10.02.16
10:23

Нима не е вярно ? Ако не бяхме такива неудачници нямаше да сме последна дупка на кавала в цяла Европа . Само като се сетя какви хора си избираме да ни представляват в централната и местна власт, пускам сАлза

10.02.16
10:25

казано от ME4O_TURIST на 10.02.16, 10:18:

Навъртяхме набързо нова страница в леговището на змията :D

Тя не е змия, а е Кобра. Прави разлика :D :D :D

Опа, Мечо, без да искам ти лайкнах коментара :D, а нямам отношение по темата.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.02.16 10:43.

10.02.16
10:26

Самият факт, че казва “българите са”, не “българите сме”, комбиниран с “просвещавам” или какво беше там и за капак скромното “аз съм най-четеният”... ... Той непрекъснато и само се оплаква и се изживява като неразбран и недооценен.

Навъртяхме една страница, да.

Мнението беше редактирано от Елена на 10.02.16 10:28.

10.02.16
10:35

казано от Елена на 10.02.16, 10:26:

Самият факт, че казва “българите са”, не “българите сме”, комбиниран с “просвещавам” или какво беше там и за капак скромното “аз съм най-четеният”... ... Той непрекъснато и само се оплаква и се изживява като неразбран и недооценен.

Навъртяхме една страница, да.

Е всеки си изживява пиянството по различен начин . Всъщност въпросният господин списва и за offnews и пише доста адекватни неща :)

10.02.16
10:43

Започвам да се радвам, че не знам кой е тоя представител на литературната чалга-култура у нас.

10.02.16
11:26

10.02.
Сън: след 23.30 -7.00

Не знам защо, но хич не ми се заспиваше снощи, а си бях съвсем спокойна и в леглото въртях се ,може и среднощ да е станало. Следпователно днес не съм в топ форма и ми е заспало.

Храна:

- 3в1
- голяма порязаница ръжен хляб + 75 гр. кашкавал запечени
- 1 ябълка
- капучино с 4 гр. захар
- 3 киви (ок. 200 гр. почистени), солети ок. 30 гр.
- салата айсберг с авокадо 50 гр., зехтин и лимон + варено заешко ок 150 гр.
- кафе със сметана и стевия
- кис. мляко 200 гр. с овес ок 5-6 лъжици и 3 марципанови бонбона (свършиха, ей :( )
- останалите 200 гр. кис. мляко 4.5 %

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.02.16 09:05.

10.02.16
12:31

Айде да сме виждали пияни хора - Терзийски определено не беше пиян, а се беше вживял в ПР “ала Буковски”. Паралелите са очевидни, дори и леко във външен вид. В интервюто непрекъснато позиционираха кориците на книгите му, което, повярвайте, струва много - иначе реалистично на кой журналист му пука, дали Калин Терзийски пиел, и че живеел при Елен Колева, която го обичала. А Колева явно и за актриса не става (освен че блъскаше безобразно пианото на елементарна мелодия), защото от километър си личи как излиянията й бяха заучени.

Между другото - произведения на изкуството, създадени с ясно съзнание - отписахме голяма част от изкуството ;).

10.02.16
16:48

:)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.02.16 16:51.

10.02.16
19:13

Вчерашните упражнения - по точно добро утрото - ми докараха впечатляваща мускулна треска на задните бедра.
Днес също пораздвижих прилично.

10.02 рамо, ръце, корем
1. набиране подхват 3х7
2. лицеви опори раменен хват 3х10
3. раменна преса с дъмбели 3х12х(2х10кг)
4. повдигане на крака от лег 3х15
5. чуково сгъване с дъмбели 3х8х(2х10кг)
6. френско разгъване от лег с дъмбели 3х10х(2х7,5кг)
7. разтваряне встрани с 2 ръце 3х8х(2х7,5кг)
8. крънчове разни 3х15
9. повдигане с 2 ръце напред 3х10х10кг
10. подаване на възглавници (вместо топка) за корем 3х10

Движение 4-5 км

11.02.16
13:07

11.02
Сън:  след 23.15- 6.15

Насилих се да чета до късно снощи. За нещастие  и сутринта се оцъклих доооста преди аларма. Отврат (envy)

Храна:
- 3в1
- 2 големи фил. ръжен хляб + крема сирене Дунавия ок. 100 гр. + 2 големи яйца с двоен жълтък запечено
- 1 голяма ябълка
- солети ок. 30 гр.
- варен грах ок 200 гр. + варено заешко ок150гр.
- втора цедка със сметана и стевия
тренировка
- 2 фил. ръжен хляб + свинско контрафиле печено ок.100гр. + кашкавал ок. 40 гр., 1 голяма прясна червена чушка, 3-4 кисели краставички, шоколадова Фафла 40гр.- ох, как ми се ядеше (giggle)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.02.16 19:47.

11.02.16
19:16

Без особен ищах за тренировка днес, но пък се напънах и съм доволна, че отхвърлих най-омразната част от седмицата = тренирането на бедрата. Снимах се, утре ще кача, да видим за някой съвет. :)
Разбира се, пак се оказа, че си мисля едно, а отстрани изглежда съвсем друго.

11.02 бутащи
1. български клек 3х10х20кг всеки крак 
2. лицеви опори 3х10
3. преден клек с дъмбели 3х8х(2х17кг) (nbad) (nbadno)
4. лег с дъмбели 3х10х(2х17кг)
5. сумо клек с пудовка 3х10х25кг
6. полулег с дъмбели 3х12х(2х15кг)
7. глутеус мост с крака на високо 50см 3х10

Движение 4-5 км

11.02.16
20:36

Така ...
Снимах на ниска резолюция, да е по-малко МВ.
Да видим сега правя ли нещата като хората или както аз си знам :)
Опората на задния крак е ниска, но това ми е най-удобното място за това упражнение. Задното коляно опира пода, чак го поожулвам малко.
Резултатът е брутална треска на задните бедра.
Не се смейте много на червените ми гащи.  (mooning)

11.02.16
20:42

Мен ме кефят чорапите ;)

За техниката нищо не мога да кажа - това упражнение ми е табу, много ме болят коленете от него.

11.02.16
21:01

Малко кляках аз ...
Дъмбелите са бая по-трудни от щангата. Учудена съм, че съм се научила дълбоко да клякам и горе-долу стабилно.
(Като си гледах стари клипове, се хванах за главата:) )

Carbohydrate

11.02.16
22:18

Аз гледах само червените гащи (blush)

11.02.16
23:02

И лоста и дъмбелите на края на упражненията  ги остави като чобанин-ако приклекнеш, като ги оставяш ще е по-безопасно.

11.02.16
23:03

Просто ЗмиЪтЪ работи със замах :D

12.02.16
09:00

казано от nervak на 11.02.16, 23:02:

И лоста и дъмбелите на края на упражненията  ги остави като чобанин-ако приклекнеш, като ги оставяш ще е по-безопасно.

Знам, знам :) Можеше като за клип да се постарая и с това, но така си тренирам.
Да се концентрираме върху същинската част.
Карбо, по без гащи щеше ли да е по-интересно?  :P

12.02.16
13:16

12.02
Сън: 22.30- 6.30

По-бива.

Храна:
- 3в1
- 2 фил. ръжен хляб + 50 гр. крема сирене + кашкавал 50 гр.
- 2 ябълки
- солети 30-40 гр. - вкусни бе ;)
- варено заешко ок. 150 гр. , прясна червена чушк, 2 кис. краставички
- втора цедка със сметана и 1 захарче
- още 1 ябълка
- 20 мл. уиски, 10 фъстъка - пародия (tmi)
- варен грах с моркови 200-250гр. + 50 гр. кашкавал
- домашни брускети - препечен ръжен хляб, зехтин, черен, червен пипер, босилек

Бях си донесла кис, мляко с овес, чия и орехи за службата, но някой решил да го изхвърли в коша, ше ги е*а !!!! И орехите и чията са по 20 лв /кг.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.02.16 18:17.

12.02.16
13:28

казано от Queen Cobra на 12.02.16, 13:16:

Бях си донесла кис, мляко с овес, чия и орехи за службата, но някой решил да го изхвърли в коша, ше ги еба !!!! И орехите и чията са по 20 лв /кг.

Доста неприятно. Нямате ли някакви правила за това кой къде си държи храната в хладилника, колко време може да стои неизхвърлена и кой я пипа изобщо?

12.02.16
13:32

Спокойно, става въпрос за дневна дажба, не е финансова загуба, но останах без ядене :(
За друг път няма да оставям храна за следващия ден.
Хладилникът е при колежки в друга стая. Нямаме процедура. Обикновено аз съм маниачка на тема почистване на хладилника, защото те обичат да си държат остатъците , докато мухлясат, а боклука по кошчетата, докато се разсмърди. :D :D Приема се , че като не е у тях, значи никой не е длъжен и няма отговорност.

12.02.16
13:36

При нас има правила. Върху всеки продукт или кутия с храна се залепва стикер с името и датата,когато е сложен в кухнята/хладилника. Така никой не яде/изхвърля чужда храна. В случай на нещо развалено храната се изхвърля и човекът ,на когото е принадлежала, се уведомява лично . Може да обмислите подобно въведение.
При нас чистачки има,но принципът е всеки да поддържа работното си място и да не оставя мизерии след себе си.

12.02.16
13:37

:)

12.02.16
15:09

Ах, ах, ах!!! Това ми се случвало няколко пъти!!! Веднъж си бях донесла храна и за следобед, пържолка(!), обаче останах в съда и не успях да се върна! На другия ден Десо ми направил храна за работа, но аз му казвам “Спокойно, оставям я за вечерта, защото на работа имам!”. Отивам да работа, става време за обяд, аз мечтая за своята пържола...отивам до хладилника...от пържолата И КУТИЯТА(!!!) ни следа! Всички знаят кой си носи храна на работа - АЗ! Аз съм единственият! Значи някой с ясното съзнание, че взима моята храна, я е взел и или я е изял, или я е изхвърлил! Бях бременна!!! Представяш ли си??? Да вземе безцеремонно храната на бременна жена! Скандално! И скандал стана :D Повече не пипнаха. Разбира се, няколко пъти оставих бележка: “Не пипай, че ще те плесна!” на всяка кутия, която оставях в халдилника :D :D :D Ама иначе вечно са: “Пффф, това как го ядеш!?”, “Пффф, и Десо ли храниш с това?”, “Аууу, стига с тия твои буламачи, я си вземи пица!”...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.02.16 15:10.

12.02.16
18:59

12.02
Без тренировка.
Движение- 4-5 км.
Чистене, малко пране.

Мисля да отида към Горна и няма да си вземам лаптопа. Божке, 2 дни без интернет ...

15.02.16
14:47

13.02
Без тренировка.
Движение 1-2 км
Сън: 22.30-7.00
Храна:

- 3в1
- 3 големи яйца с двоен жълтък + 2 фил. ръжен хляб
- 2 гол. ябълки
- малко пилешко бутче, зеленчукова мусака ок 200 гр,1 фпх, 1 бисквита
-риба хоки печена ок 150гр, 2 фпх, кашкавал 50гр, , голяма червена чушка и репички с олио
- гола фафла :)

14.02
Сън: 23.00-7,30
Храна:

- 3в1
- 3 фпх с кайма и кашкавал, голяма червена чушка
- био боза от лимец 250 мл
- салата айсберг с авокадо, репички и олио, печена наденица ок 150гр., 1 фпх
- парче шоколадова торта 100 гр.  (cake)
- 2 фпх с авокадо и млечен пастет (извара, масло, подправки и пр. ) 100 гр.

14.02 Бутащи
1. лег (20,40, 50кг) 2х8х52кг 8х50кг 8х40кг
2. клек (20, 40кг) 3х10х50кг 10х40кг
3. флайс на пек дек 3х8х30кг 8х20кг
4. лег преса 4х12х100кг
5. раменна преса с дъмбели 4х8х(2х12кг)
6. разгъване за предни бедра 4х10х20кг
7. разгъване за трицепс на скрипец 2х8х40кг 2х8х30кг

Движение 3-4 км.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1