15.02.16
14:53
#3081
Иййй, като каза боза ... Никъде няма като бозата, която помня от детството . Подозирам обаче, че цифрите върху плочките на машините обозначават тежестта в либри, а не в килограми
15.02.16
15:06
#3082
Не в , килограми е всичко. За кои машини става въпрос?
Бозата е на “Хармоника”, има от лимец и от ръж , само с вода и захар. ИСТИНСКА Е! Резлива ;)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.02.16 15:09.
15.02.16
15:21
#3084
” разгъване за трицепс на скрипец 2х8х40кг 2х8х30кг”
На Техноджим с 45 кг със зор правя 10 повторения френско , а разгъването от горен скрипец с въже с 30-35 кг си е трудоемко . Ta затова се усъмних
15.02.16
15:29
#3085
казано от nervak на 15.02.16, 15:15:
Бозата не се прави със захар...
А с какво- с подсладители ли? Точно с със захар си се подслажда (+Работя с технолози по храните. ;) )
боза
Ето конкретната:
http://harmonica.bg/produkti/boza/
Мечо. зависи от въжето, скрипеца, макарите. При нас е такъв, че аз мога да правя с 40-50, големите мъже слагат 100-120. Не е критерии за нещо, просто натоварвам трицепса.
15.02.16
15:32
#3086
За всички бозаджиии на дансинга :D
казано от Queen Cobra на 15.02.16, 15:29:
А с какво- с подсладители ли? Точно с със захар си се подслажда (+Работя с технолози по храните. ;) )
[.
Ок...това са днешните технологии,но преди време(примерно началото на минали я век)помисли колко скъпа е била захарта...Просто зърнената каша се е озахарявала с температурни режими...донякъде технологията е сходна с тази на бирата...и уискитУ))))
Мнението беше редактирано от nervak на 15.02.16 16:08.
15.02.16
16:16
#3088
Може и така да е, Нервак, но без подслаждане не знам дали ще е ок. В този вид е много добре, защото аз не искам да пия каша от сурово брашно със захарин за била тя и 40 ст. литъра- каквато е съвременната боза.
За едното време, не мога да кажа. Рецептите, които даваш за хляб и квас, например, нямат нищо общо с промишлените такива. Голям оптимист си, ако смяташ, че се е запазила оригиналната технология на бирата и уискитУ, а не им баят с някакви подобрители, консерванти и спиртове.
15.02.16
16:20
#3089
На скъпата бира и уиски се е запазила технологията :) В редките случаи, когато пия бира , предпочитам да е хубава . От българските марки нищо не струва . Добре че има балъци да им купуват PVC двулитровките
15.02.16
16:23
#3090
15.02
Сън; 22.30- ок. 6.30
Храна:
- 3в1
- 2 фпх с млечен пастет 100 гр и печено пилешко филе ок. 100 гр.
- био боза от лимец 250 мл. ;)
- 1 банан
тренченце
- сьомга -комплект (глава, крака ;) -ок. 100 гр. сварено месо) + 1 фил ръжен, чаша рибен бульон мазен 300-350 мл.
- шоколадова торта 100 гр, орехи ‘пекан” 20 гр.
- 200 гр. кисело мляко
И тва беше :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.02.16 09:12.
15.02.16
16:29
#3091
Мислех пак да отскоча сутринта до трибойската зала, но в крайна сметка реших да се прибера раничко в Ловеч, че да си изкарам почивния ден релаксирайки. Все пак раздвижих порядъчно домашно.
15.02 дърпащи
1. набиране надхват 3х5
2. р0мска тяга с дъмбели 3х12х(2х15кг)
3. набиране подхват 3х5
4. гребане с 2 дъмбела успоредно 3х12х(2х15кг)
5. обратно гребане на ТРХ от наклон назад 3х15
6. хеликоптер с 1 ръка 3х8х10 кг всяка ръка
7. флайс за задно рамо на ТРХ 3х12
8. сгъване за задно бедро с дъмбел в краката 3х15х15кг
9. повдигане с прави ръце встрани и напред 3х20х(2х2кг)
Движение 2 км.
Голямото чистене у мамини (последно на Коледа ...)
казано от Queen Cobra на 15.02.16, 16:16:
Голям оптимист си, ако смяташ, че се е запазила оригиналната технология на бирата и уискитУ, а не им баят с някакви подобрители, консерванти и спиртове.
Виж има една приказка...
Фалшив алкохол има,фалшиво вино има,но фалшива бира НЯМА-там няма как да станат работите със спирт,подобрители и оцветители(работиш с технолози-поинтересувай се)....Там се играе с промивките на озахарения материал,но така или иначе така получената бира не може да бъде наречена фалшива...Друг е въпроса за характеристиките, които носи такава бира.
16.02.16
14:28
#3093
16.02
Сън: 22.30-7.00
Храна:
- 3в1
- 2 фил. ръжен + кашкавал 80 гр.
- 1 ябълка
- свинско задушено с лук и подправки ок. 200 гр. + салата айсберг с царевица, лимон и зехтин
- втора цедка със сметана и стевия
- 20 гр, уиски, 100 мл. младо червено вино, парче питка ок. 100 гр, малко мезета- кашкавал, луканка - ок, 50 гр. общо - ’ зарязах” на патерица
- шоколадова торта 100 гр, кисело мляко 300 гр.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.02.16 09:23.
16.02.16
19:48
#3094
16.01
Без тренировка.
Движение 5-6 км.
Не ми се тренира днес. Отново се отдавам на релакс. ;)
Въпрос към колеги юристи -
Подписка от група служители срещу техен колега/ръководител може ли да има някакво правно основание и последици (като неговото отстраняване, понижение, наказание и пр.)?
На прима виста: Буквално - не. Според мен може да служи като някакъв вид доказателство в едно евентуално дисциплинарно производство. Зависи, разбира се, дали има нарушение на трудовата дисциплина. Ако ти е необходимо - ще се задълбоча.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.02.16 20:03.
16.02.16
20:06
#3096
И аз така си мисля. Размахват ми някакъв измислен член, че ако при ниска оценка на атестация, се взимало мнението на колегите. WTF? Нарушение винаги може да се измисли (боже , опази, да не ме карат аз да го мисля!)
А ,дано, се размине, засега нищо не е предприето, иначе ще пообщуваме на лични ;) Ако нямаш против. :P
казано от Queen Cobra на 16.02.16, 20:06:
А ,дано, се размине, засега нищо не е предприето, иначе ще пообщуваме на лични ;) Ако нямаш против. :P
На линия съм за всякаква помощ що се касае до трудовоправни въпроси :)
Ммм, кой точно член?
16.02.16
20:15
#3098
Не знам, аз не съм чувала за такъв, илюзорен някакъв сигурно. От кодекса “Една жена каза” :)
А бе, не хора, а изроди! - както казваше един образ от “Шоуто на Слави”, не работя в нормална обстановка...
казано от Queen Cobra на 16.02.16, 19:48:
Въпрос към колеги юристи -
Подписка от група служители срещу техен колега/ръководител може ли да има някакво правно основание и последици (като неговото отстраняване, понижение, наказание и пр.)?
Последиците ще са отстраняване на групата служители що касае подписка с/у ръководител...такъв е модела в държавните институции...на тяхно място бързо ще наместят хора от Резервата.
17.02.16
09:19
#3100
За щастие или не, няма да стане така. Пък и подписката срещу прекия ръководител е инициирана от контролиращия такъв. Жал ми е за тази личност, работи добре и съвестно, но това никога не е било критерий в държавната служба, а личните интереси.
Хм, то и резерви няма, всичко е тръгнало по на надолнището.
казано от Queen Cobra на 17.02.16, 09:19:
Хм, то и резерви няма, всичко е тръгнало по на надолнището.
Резерви в Резервата(северозапада)има колкото искаш....Юристи от разни жалки филиали на “университети” в региона валяло.
Мнението беше редактирано от nervak на 17.02.16 09:45.
17.02.16
09:54
#3102
казано от nervak на 17.02.16, 09:42:
казано от Queen Cobra на 17.02.16, 09:19:
Хм, то и резерви няма, всичко е тръгнало по на надолнището.
Резерви в Резервата(северозапада)има колкото искаш....Юристи от разни жалки филиали на “университети” в региона валяло.
Аз само чакам в Шуменския университет да открият юридически факултет и да се пускам асистент . Ееееех, с охота ще обяснявам принципите на римското право на гордите и елегантни тюрки от региона :D
ШУ е институция...не може да се сравнява с северозападноизпадналите филиали на кой ли не.
17.02.16
11:07
#3104
Е отстрани може и така да изглежда. За кои филиали говориш ти ? Аз мислех, че юридически факултети има само в София, Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново , Благоевград. Друг е въпроса, че за мен е неразбираемо защо държавата финансира специалност “Право” в технически университети, като Русенския или пък стопански като УНСС
17.02.16
11:28
#3105
тц, отиде още една страница значи :)
Институциите вече не са това, което бяха ...
17.02
Сън: 22.45 - неизвестно ок. 6:00 може би
Необяснимо се събудих много рано и се въртях и мъчих сигурно час до алармата. Може би прекалих с компютъра преди лягане два дни поред.
Храна:
- 3в1
- 2 фпх с кашкавал 80 гр.
- ябълка
- капучино с 4 гр. захар
- свинско задушено с лук и подправки ок. 150 гр, айсберг с авокадо, царевица, лимон и зехтин, парче питка бяла ок. 50 гр.
- сьомга комплект - ок. 150 гр. варено месо, айсберг с авокадо, царевица, лимон и зехтин, 1 фпх
- чаша мазен рибен бульон 300-350мл
(за нещастие в момент на отвращение реших да излея останалата рибена супа-бульона, язък за омега 3)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.02.16 09:09.
17.02.16
15:53
#3106
ХОРА, БЪДЕТЕ АКТИВНИ!!!
Има десетки актуални обсъждания , а никакъв коментар.
http://www.strategy.bg/PublicConsultations/List.aspx?lang=bg-BG&sortDirection=Descending&sortExpression=OpenningDate&typeConsultation=1&typeCategory=0&docType=0&obshtiniValue=0
Само за изменението на ЗДСЛ има малко раздвижване. Притеснително ми звучи създаването на централизиран етап на конкурса за държавна служба от Института по публична администрация.
Кандидатите не могат да се явят на тест по ал. 1 или по ал. 2 повече от два пъти в рамките на една година
о, боже опази! :D :D :D
Приемането като цяло на предложените изменения и допълнения в Закона за
държавния служител ще доведе до засилване на конкурентното начало и на
прозрачността и обективността при заемането на длъжности в държавната
администрация, ще ограничи създадените порочни практики, ще осигури
внедряването на съвременни механизми за управление и ще изведе професионализма
като водещ критерий за постъпване и израстване в държавната служба
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.02.16 16:08.
17.02.16
18:46
#3107
Леко и мързеливо.
17.02 Бутащи + корем
1. преден клек с дъмбели 3х10х(2х15кг)
2. лег с дъмбели 3х10х(2х15кг)
3. сумо клек с пудовка 3х12х25кг
4. полулег с дъмбели 3х10х(2х15кг)
5. напади на място 3х8х(2х10кг) по 8 всеки крак
6. флайс от полулег 3х12х(2х10кг)
7. глутеус мост на 1 крак с крака на високо 50 см. 3х10 всеки крак
8. лицеви опори 3х12
9. глутеус ритник 3х15 всеки крак
10. повдигане на крака от лег 3х15
11. крънчове 3х15
12. набиране подхват 3х5 бонус ;)
Движение 4-5 км.
18.02.16
10:39
#3108
18.02
Сън: 22.30- 7.00
Доволно.
Храна:
- 3в1
- 1 фпх с бекон, кашкавал и яйце на принцеса
- втора цедка със сметана и стевия
- ябълка
- 1 фпх с бекон, кашкавал и яйце на принцеса
- капучино с 4 гр. захарче
- още 1 ябълка :)
раздвижване
- сьомга комплект ок 100 гр. сварено месо, салата айсбер с авокадо, царевица, лимон и зехтин, 1/2 фпх
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.02.16 19:06.
18.02.16
10:53
#3110
Защото пия кафе заради вкуса на сметаната и стевията :D и заради това, че ми се пие нещо, различно от водата. Правя го с поне 200 мл вода :), а 3в1 някъде с 350 голяяяяма чаша.
http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=46&aid=54907_Jm1gw0ZpUWxldH4EbC1E&board_id=1
А е втора цедка, защото предполагам, че има по-малко кофеин, общо взето изплаквам останалата боя.
18.02.16
10:59
#3111
Кобрееее, дръж !
18.02.16
19:05
#3112
Леко и бързо, защото умирах от глад. Пътувахме до Луковит за едно заседание и гледах да ми е леко на стомаха, но в 5 часа вече скърцаше. Все пак не мога да си пропусна набиранията. ;)
18.02 Дърпащи
1. набиране надхват 3х5
2. суинг с пудовка 3х12х25кг
3. набиране подхват 3х5
4. р0мска тяга с пудовка широк разкрач 3х12х25кг
5. обратно гребане на ТРХ 3х15
6. хеликоптер с дъмбели 3х8х(2х10кг)
Движение 2 км.
19.02.16
10:37
#3113
19.02
Сън: ок. 22,15- 6.30
Поносимо.
Храна:
- 3в1
- 1 фпх с бекон, кашкавал и яйце на принцеса
- 1 ябълка , шоколад 20 гр.
- 1 голямо пилешко бутче сварено, салата айсберг с царевица, лимон и зехтин, солети 30 гр. ;)
- кафе със сметана и стевия
- ябълка, орехи пекан 30гр.
- Капи праскова 250 мл.
- котидж 200 гр.
Вчера - вафла- 40 гр. - защо я ядох, не знам, мислех, че ще ми е кеф, а беше гадна.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.02.16 20:55.
19.02.16
20:57
#3114
19.02
Без тренировка.
Движение 4-5 км.
Прахосмукачка, чистене, малко пране.
Имам мускулни трески от минорно натоварване, явно хапването ми дойде по- малко последните 2 дни.
20.02.16
16:15
#3115
20.02
Сън: 23.00-7.00 (headbang) (headbang)
Храна:
-3в1 с лъжичка кокосово масло
- 2 фпх с бекон (100гр), кашкавал (50гр.) и яйца 2бр. на принцеси
- малка ябълка, ягоди 150гр.
- 1 пилешко бутче. салата айсбер с царевица, лимон и зехтин
- домашни брускети- 2 фпх на парченца със зехтин, пипер, босилек, чесън на прах, препечени
- 200 гр. котидж
Без тренировка.
Без движение навън.
Вчера си легнах с мисълта за една супер мързелива събота, евентуално малко пазар , сутринта се събудих престъпно рано, но със същата мисъл.
До момента в който помислих, че май е време да изпера пердетата ... и така се започна ...
МАЛКОТО ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ :D :D :D
Движение 9,30 до 16.00 без почивка, само за WС (muscle)
- сваляне на пердета, щори и алумиевото фолио от прозорците
- пране на пердетата и покривките, простиране
- миене и полиране на прозорците
- почистване, привързване и окачване на щорите
- обичайното преместване за почистване, почистване и полир на всички мебели - от ръбчетата на вратите до ключовете за лампите
- прахосмукачка
това х 3 стаи
- преместване, пренареждане и почистване на всичките 30 саксии
- пресаждане на 3 от тях
- прахосмукачка
- преместване и пренареждане на боклуците на хазяите в килера - неща като счупен инвалиден стол, декубитален дюшек, 4 счупени стола, разглобен шкаф, 3 ел. печки Елба, 1 газова печка, 3 изгнили килима и любимото ми нещо за влачене = празен 15 кг стоманен сейф (headbang)
- пране на дрехи и приготвяне на къъъсен обяд :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.02.16 07:32.
Кобре, ще те спамна!
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УУУУУЖАС! Не мога да си представя да изживея такъв ужас!
20.02.16
16:40
#3117
Споко, Игличе, прозорците ги мих само отвътре, защото не се отварят (или ако се отворят, ще си останат така, а още е зима ;) )
Ползвам полир с антистатик на Лидл всяка седмица - мега супер любим! А днес чистих с препарат за автостъкла- много полезен.
Малко от резултата:
Абутилона - това с камбанките- цъфти, та се къса! Днес го уважих с нова саксия.
20.02.16
16:47
#3118
Сега, въпрос- какво мога да направя по този проблем- изкъртен маджун, излющена боя, прогниващо дърво? Смяна на дограмата не е опция в момента + не съм особено способна в ремонтите. Зимата Нервака беше препоръчал силикон, но май той няма да се захване и ще трябва ли да изчистя останалия маджун?
20.02.16
17:56
#3119
Ще стане със силикон . С полиуретан за автостъкла мисля, че ще стане добре, но е черен и ще омацаш жестоко, а и не съм много убеден, дали ще захване за дървото
20.02.16
17:58
#3120
Сега не се прави това. На пролет. Сега може само да закърпиш временно. Иначе, има специален материял, като силикона. Продава се в “салами” и се нанася със специален пистолет. Това е нещо като полиуретан...за ремонт на покриви, яхти и т.н. много е здрав и водоустойчив. Има разни цветове. Струват по 10-ина лева и има също и пистолети от евтините, пак толкова. Лятото оправях такава дограма. Има приставки за малък флекс, на която се слага шкурка. Та това чудо за секунди я прави “както майка я е родила”)), после боядисваш...и така...сега можеш с акрилен силикон да закърпеш. Той ще хване. Струва 2,3 лв...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 20.02.16 17:58.