17.02.16
21:22
Начи, пицата е инфарктна...
Необходимо време за приготвяне - 30-45 минути.
Продукти:
- масло, зехтин;
- тесто за пица (ако ви се меси - рецепти в нета бол, аз си взимам от фурната щото ме мързи);
- заквасена сметана;
- 300-400 гр. свински гърди без кост;
- чесън, лук;
- пушен червен пипер;
- кашкавал.
Свинските гърди се накълцват на ситно и заедно с 4-5 скилидки чесън също наситнени се запържват в малко зехтинче. Когато гърдите се позадушат и сменят цвета си се поръсват обилно с пушен червен пипер. Бъркаме в тигана до хомогенизиране на съставките :Ц Голяма тава (по възможност кръгла) се намазва хубаво с масло, а тестото се разстиля в тавата като се прави и ръбче, което е от изключителна важност за хрупкавата коричка. Тестото се намазва хубаво със заквасената сметана и отгоре му се разпределят равномерно вече приготвените свински гърдички (пушения бекон :Ц). Глава лук на ситно нарязана са добавя и тя към плънката иии voilà - така наречената инфарктна пица вече се пече на вентилатор в предварително загрята на 220-250 фурна, на най-ниския етаж, за ~15 -20 минути в зависимост от фурната. Кашкавалът се добавя няколко минути преди пицата да се извади. А самият момент на вадене е лесно разпознаваем - вадите навреме за да нямате после малки пиценца :Ц
Консумира се задължително с 2 червени бири, а за затапка се препоръчва тирамису. Пицата е подходяща за дългите зимни вечери след мъчителен фаст, за зареждане или просто да се поглезите с половинката, ако тя вече не е взела телефона и звъни на бърза помощ...
Не знам за вас, ама аз вече чувам линейката... :Ц
19.02.16
14:47
казано от deqn91 на 19.02.16, 13:42:
И какво общо има тази рецепта с фитнеса и здравословното хранене ...
Тва е за хората в бълк период.
19.02.16
20:15
“Здравословното хранене” е доста разтегливо понятие, което може да се тълкува различно при различните хора. :)
Лично аз не виждам нищо тревожно в съставките на инфарктната пица, а в крайна сметка накрая значение има количеството, което ще се изяде.
Това би могло да важи и за други рецепти/храни, които на пръв поглед са далеч от инфарктни, защото “Разликата между отровата и лекарството е в дозата.”
22.02.16
11:13
Нацепено Гуфи, пицата е дар от древноримските богове, а да тръгнеш срещу боговете - това е нездравословно... :Ц
пс: за по-здравословен ефект към плънката може да се добави спирулина или чия!
Мнението беше редактирано от charlie brown на 22.02.16 11:20.
22.02.16
11:25
а Бира?
22.02.16
11:31
Бирите са две :Ц
Two beers or not two beers? That is the pression.
William Shakesbeer
Ако беше измислил някакво по-различно тесто щеше да е чудесна пицата, така си е просто пица, която може да си вземеш от всяка пицария. С друго тесто щях да се съглася, че рецептата е подходяща за тук, но сега по ми прилича като за форума на бг мама :Д
п.с. Нищо лично, надявам се да не съм те засегнал с коментара си.. просто изказвам мнение :)
Мнението беше редактирано от deqn91 на 22.02.16 15:42.