19.02.16
11:22
Здравейте,
като начинаеща следва да се представя :) Казвам се Лаура на 31 години, не тренирала никога. През всичките си съзнателни години съм била много слаба, на моменти плашещо слаба. Целта ми е покачване, но и задържане на качените килограми, което ми се струва направо мисия невъзможна.
Та в мерки и теглилки съм 173 см висока и тежа 51 кг. (най-ниското ми тегло е било 46кг).
От 3 седмици съм на хранителен режим, който е горе долу следния:
7:00 - 60-70 гр. овесени ядки с 200мл. прясно мляко, 1 лъжица мед и мъничко кафе.
10:00 - закуска, понякога сандвич с пуешко/свинско, понякога тестени закуски :)
13:00 - обяд - обикновено месо (пържолка или кюфтенца) съчетани със салата, това е най-трудното хранене, защото не винаги успявам да ям ориз или картофи
16:00 - 100 грама сурови ядки и сушени плодове
19:00 - 150грама ориз, 100гр. месо, салата ( за сезона червено цвекло, моркови, ябълка), понякога и варено яйце.
В неделя ми беше първата тренировка в зала и за карък се разболях от грип, та тренировките предстоят.
Надявам се да приемате нови попълнения, приемам всякакви съвети и забележки. (sun)
Темата беше редактирана от Лаура Корзин на 19.02.16 11:54.
Здрасти! Успех с дневника. На пръв поглед ми харесва и храната и количеството(може повечко от 100г месо на вечеря и обяд), все пак си доста лекичка и с такова хапване смятам, че можеш да качваш плавно и успешно, стига да не се убиваш от тренировки. С времето ще трябва да увеличаваш хапването също, но като за начало аз мислш,че е добре. Хубаво е и че тренираш, надявам се с тежести/съпротивление, кардиото може да остане на заден план докато целиш да качваш, пък и нищо няма да оформи това ново тегло по-добре от силовата тренировка. Започваш добре, според мен, ще следя.
едит: да добавя,че само ми се виждат малко мазнините, с изключение на тези ядки. Слагай си зехтин и/или авокадо в салатата, повечко яйца, поръси си семена в овеса, или фъстъчено масло ако овесът ти е топъл е ... муцка. Такива работки, те са вкусни и няма и да ги усетиш:)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 19.02.16 11:50.
19.02.16
12:44
(wave) това за мазнините и аз си го мислех, благодаря за съвета.
Тренировката, която ще правя включва (за начало) 5 упражнения, само силови, за да свикна с натоварването. Кардиото е изключено изцяло.
19.02.16
20:01
Здравей и добре дошла тук! :)
казано от Лаура Корзин на 19.02.16, 11:22:
13:00 - обяд - обикновено месо (пържолка или кюфтенца) съчетани със салата, това е най-трудното хранене, защото не винаги успявам да ям ориз или картофи
Не е задължително да ядеш ориз или картофи на обяд.
Ако идеята ти е да ядеш въглехидрати на обяд и държиш на това, а нямаш възможност за ориз и картофи, то има и други храни, които са източници. :)
Можеш да си носиш хляб, сандвич (който да комбинира месото и въглехидратите, а отделно можеш да хапваш салатата, тъй като зеленчуците в сандвича са недостатъчни) или пък оризовки (екструдирани блокчета ориз), които са леки, лесни за пренасяне и удобни за консумация (идеално към месото и салатата).
20.02.16
18:03
Типично за съботния ден си поспах и хапванията ще са само 4:
9:00 - Закуска 70гр. овесени ядки, мляко, мед и кафе.
12:00 - залена салата с краставици, синско филе, яйце и протеинов хляб 2 филийки.
Ужасно ме засити този хляб, не съм сигурна дали е подходящ, след 3 часа не чувствах никакъв глад, но все пак ядох :D
16:00 направих си сладки с овесени ядки, мед, сирови ядки и сушени плодове.
19:00 Вечерта ще ям пържени кюфтенца с малко ориз и салата.
Направих си и лека тренировка за 30 мин просто за раздвижване с дъщеричката ми. Детето определено е по-пластично от майка си, която наподобява дърводелски метър. (sweat)
Мнението беше редактирано от Лаура Корзин на 20.02.16 18:05.