04.03.16
10:07
Здравейте това е първата ми тема в сайта . На 17 години съм , висока съм 151-2 см и тежа 56 кг .Целта ми е да сваля няколко килограма и евентуално да си оформя тялото. Ходя на фитнес от около месец и преди ходех но с прекъсвания. Четох доста из форума и започнах да се водя по НВД , и имам няколко запитвания към тези , които са по навътре нещата и биха ми помогнали.
Закуска в 6:30 - половин кофичка кисело мляко 3,6 % масленост с около 75-100 гр овесени ядки и плод ( банан , портокал или ябълка).
Преди обед около 10 : купих си соя , печена и мислех че е здравословна , но се разчетох във форума и пишеше че не е толкова , ако си на НВД , за това ям орехи г/д една шепа + плод и тук идва въпроса ми понеже в НВД сутрин се яде П + М дали трябва вместо кисело мляко и овесени ядки, да ям примерно 2-3 сварени яйца . И след това преди обяд в НВД се яде П + В например 2 филии пълнозърнест хляб с кашкавал или месо , а аз до сега ядях орехи + плод така много ли стават въглехидратите за деня ? Тренировката ми е веднага след училище г/д към 1 часа . След тренировка ям протеин ( яйца , извара , месо ) и след около 2 часа идва време за вечеря и ям отново протеин + фибри. Пия 1,5 л вода на ден . Та въпроса ми е единствено за сутрешнето хранене и преди обед храненето. Тренирам 4 пъти в седмицата
понеделник : рамо и гърди ( мисля да я преустановя )
сряда : долна част
петък : бицепс , трицепс и гръб
неделя : рамо и гърди
корем тренирам вкъщи 3-4 пъти
ходя на фитнес през ден за това се повтаря рамо и гърди
Мисля гърди да тренирам с трицепс а рамото с бицепса , а гърба един вид самостоятелно. Какво мислите?
Благодаря предварително
04.03.16
20:02
Здрасти! :)
Не е задължително да спазваш НВД, за да свалиш желаните килограми.
Можеш да го направиш и с друг начин на хранене, стига да си изпълнила основните условия за сваляне на тегло, с които най-вероятно вече си се запознала. Мисълта ми е, че ако предпочиташ да ядеш малко повече въглехидрати от това, което би трябвало да ядеш, ако си на НВД, то спокойно можеш да го правиш.
Да, на закуска можеш да ядеш яйца, като към тях можеш да добавиш и още нещо (зеленчуци, филийка пълнозърнест хляб). Можеш да си правиш и омлети - с краве масло, малко сиренце за вкус и аромат.
Ако трябва да избирам от “орех + плод” и “месо + пълнозърнест хляб” като обедно хранене, то аз бих избрала второто + салата със зехтин.
За тренировките: какво мислиш за разделение
понеделник - горна част
сряда - долна част
петък - горна част
неделя - долна част
Здрасти,
Според мен за твоите цели няма толкова значение кога точно ядеш въглехидратите. Това, което правя аз в момента (или поне се опитвам) е да концентрирам въглехидратите предимно в едно хранене в тренировъчен ден, а останалите ядения и нетренировъчни дни, вкарвам малко под формата на зеленчуци и умерено количество плодове. За тренировките или цяло тяло или това, което е предложила Вероника, с немного големи почивки между сериите 1-1:30 мин и през ден.
Мнението беше редактирано от Badfish на 05.03.16 03:14.
07.03.16
20:49
благодаря за отговорите , понеже започнах да се храня по здравословно и полезно последните 2 седмици и забелязах резултат ще продължа в същия дух и след около месец- два ще сменя режима си. Оставям си закуската както си беше досега : кисело мляко с овесени ядки + плод , сутрин ще си набавям въглехидратите , след това плод , ядка или протеин ( най-често яйца) на обяд , тоест след тренировка протеин + салата , след около 2-3 часа кисело мляко + плод ( изключих бананите след около 3-4 часа следобяд ) и за вечеря протеин + салата евентуално ако ми се прияде нещо в по късните часове хапвам малко извара.
Сега за тренировките : реших да ходя на фитнес от пон до петък , понеже имам възможността
пон : гърди , рамо само предно и средно и трицепс , правя преди всяка тренировка кардио около 20 мин
вторник : бицепс , гръб и трапец
сряда : долна част
четв: гърди , рамо и трицепс
петък : бицепс , гръб и трапец
като правя 4-5 серии по 7-8 повторения и на 4-5 повторение качвам кг