02.03.16
09:48
здравейте, тренирам от около седем месеца, но нещата не се получават или поне това което ми се иска. Чета много и се интересувам, но бъркам някъде. Да започна със себе си- на 29г., около 180см, започнах на 95 кг, в много лошо състояние след грешки с диети(под грешки разбирайте гладуване за сваляне на тегло),в момента 103-105 кг. Започнах да тренирам като начало цяло тяло в една тренировка, три-пъти седмично, изкарах два месеца. Минах на сплит по мускулни групи-най-голямата грешка, изкарах три месеца тренировка пет пъти, прегорях буквално накрая. Почивах десетина дни, за да се възстнановя и минах на горна-долна част-два дена тренирам, два почивам и така трети месец. Тренировки винаги сутрин, вечер не мога. Как се храня- в началото без хранене преди тренировка сутринта, след тренировка доза протеин, около 50 гр. мюсли с кисело мляко половин кофичка от 2% към седем часа, към десет пак съм гладен две-три яйца, към един на обят пилешка пържола с ориз, след обяд към пет протеин, към седем вечерта пилешко с ориз. Качих мускул, семейството каза да махна стероидите, че ще се поболея, приех го като комплимент все пак не ползвам боклуци, но качих тегло, а исках да свалям. От месец промених храненето, махнах ориза, ям го веднъж седмично, не ям картофи, не ям сладко, започнах да се храня час и половина преди тренировка сутрин- доза протеин, малко овес около 50 гр. може би дори по-малко, половинка кофичка кисело мляко, две лъжици нискомаслена извара, всичко това правя на шейк и го пия, след тренировка горе-долу същия шейк, като протеина го пия почти веднага а останалото пасирам и го пия след 45 минути. След около два часа пак съм гладен, две яйца с кофичка кисело мляко. На обяд кофичка кисело мляко с овес и пилешка пържола или заешко, след обяд към четири пия протеин. В седем вечерта вечеря пилешка пържола с задушена леща и преди лягане две лъжици извара. Така се храня, но не знам дали е правилно. Не мога да си сметна калориите и сигурно тук ми е грешката. Ако може да каже някой какво да махна от храненето или какво да добавя ще бъда много благодарен. Заковах кантара на 105 и няма мърдане. Пре тренировките продължавам да качвам килограми и нямам проблем, а са ми казвали че това е добре, но оттам нататък всичко ми е тъмна Индия. Благодаря на отзовалите се предварително.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.03.16 10:20.
Здрасти,
Ако качваш мускулна маса, съвсем нормално е да качваш и килограми. Ако си започнал след гладуване, също е нормално да качиш килограми.
Предполагам си чувствителен към въглехидрати.Намали овеса, ориза и картофите(даже напълни ги изключи).Включи кафяв ориз и компенсирай със зеленчуци.Според мен количеството калории за деня ти е проблем.Като не искаш да смяташ грамаж, не яж никакви въглехидрати през втората половина на деня.Пий повечко вода, лягай си в 10, 11 максимум, прави кардио когато можеш и тренирай краката повечко.Пожелавам ти успех!