Сърцебиене

IV

27.01.06
19:38

Здравейте от доста време 1-2 пъти месечно полочавам сърцебиене близо 5 години да не кажа повече в началото беше безобидно защото идваше 1-3 пъти в годината.А сега е всеки месец.Ето какво представлява.Седя си аз напълно нормален и изведнъж сърцето започва да бумка здраво накъде кум 200 и на горе в минута туптя целия в гушата ме стяга става ми топло и прасците ми омекват.А няколко пъти през деня усещам едно “прескачане” и както си иедва така си и спира изведнъж.Ще си кажете иди на лекар отидох.Показах му креатина вика няма проблям .Обадих се на Недик да питам и него .Тои вика че е нормално за спортуващите .Храня се добре взимам добавки креатин глутамин протеин .Пиша го тва щото днес след зала пак получих и сега гледам тенденция по рядко се появява  1 път в месеца сърцебиенето но по за дълго .5-10 мин .А преди 3-4 пъти в месеца но за по 2-3 мин.

27.01.06
21:44

Все пак да те питам,ти на какъв лекар отиде?Щото,ако си отишъл при личния нищо неможе да ти каже(предполагам само те е преслушал и ти е измерил кръвното)Трябва да си идеш на специалист-кардиолог да ти направят една кардиограма или още по-добре да те видят на ехограф.

п.п. Преди време и аз имах подобен проблем и се оказа,че нищо ми няма надявам се и при теб да е така!

IV

27.01.06
22:38

сестра ми е медецинска сестра и си правя редовно кардиограма .И са добри .После ходих при двата най добри специалисти кардиолози в Бургас и те така ми казаха,че съм добре .И то при единия ходих доста пъти около 5-6 мисля.Ходих и на ехограф и  там беше добре .А да ви кажа личната лекарка ми мрънка да спирам залата ,а специалиста кардиолога и двамата ми викат да си взимам добавките и да си тренирам спокоино.

27.01.06
22:54

Е,щом така стоят нещата невиждам от какво се притесняваш.А за личната лекарка...без коментар.Аз мойта от години не съм я посещавал.Само,като си помисля за нея и всичко ми минава.Тренирай си спокойно.

Поздрави

28.01.06
09:34

[quote author=“ivaivalito”]специалиста кардиолога и двамата ми викат да си взимам добавките и да си тренирам спокоино.

По-добър от кардиолога съвет не можем да ти дадем тука.

28.01.06
12:38

ми вземаи малко L-carnitin и мисля че не е  сериозно- проблема не е в залата а в напрегнатя ти живот най-вероятно - на колко години си

IV

28.01.06
16:57

на 20 съм ама наистина работя като Автомионтиор и е доста тежка работата ми :)аз ходя на зала след работа.

29.01.06
00:31

И според мен залата ня;а негативен ефект, само положителен може да окаже.

Виж вече за химиите нямам идея, креатин не съм употребявал. Щом бург. спецове ти казат ок, сигурно е ок. Пък и изследванията са ти ок...

Успех

DA

29.01.06
00:52

Майка ми е ендокринолог и каза че при увеличаване хормоните на щитовидната жлеза може да се получи сърцебиене за това по-добре се прегледаи и при ендокринолог

DM

29.01.06
14:32

Здравеи, моиа савет е иди на психоаналитик, zа6тото може просто да си под стрес, и да не го осаzнава6, психиката е в доста от теzи слу4аи при4ината, ина4е burn out

IV

29.01.06
17:22

[quote author=“dae”]Майка ми е ендокринолог и каза че при увеличаване хормоните на щитовидната жлеза може да се получи сърцебиене за това по-добре се прегледаи и при ендокринолог

И там съм ходил казаха ми че хормоните са ми в допустимата граница.А за психиката има нещо вярно но няма смисъл да ходя на психо доктор .Та пуснах темата не толкова защото смятам че ше ми помогнете /не сте лекари /А да питам има ли някой подобен проблем като моя .

29.01.06
22:57

Всеки е имал такова ,преди имаше тема с това
Стигнахме до извода че когато рязко се качват кила се получава

ED

20.04.06
23:01

Здравейте, преди пет месеца ми се наложи да спра залата. Днес бях за втори път тази седмица и малко след половината от програмата ми като седнах да си почина сърцето ми полудя. Зпочна да си разваля ритъма, няколко пъти прави дълга пауза сякаш за да събере повече кръв и после така изтласква че чак ми се свиват дробовете и не мога да си поема въздух. Това го направи няколко пъти след което пулса ми страшно се ускори и това продължи около 20 минути. Не можех дори да седна щото се клатя целия. Преди като ходех редовно на зала това се получаваше рядко и то не в такава степен. Преди един месец бях ходил на кардиолог където ми направиха пълна ехокардиограма защото имах едни болки в сърцето като преглъщам но се оказа че ми няма нищо.
Някой получавал ли е такова сърцебиене, възможно ли е да е от физическия стрес задето бях спрял толкова дълго влеме или ми трябват кардио тренировки?
Кажете нещо по въпроса, Благодаря!

21.04.06
00:33

[quote author=“ASTOR”]Всеки е имал такова ,преди имаше тема с това
Стигнахме до извода че когато рязко се качват кила се получава

Това е абсолютно вярно,и аз съм го получавал при рязко качване на килограми.

ED

21.04.06
10:33

Проблема е че за тия пет месеца дето не ходих на зала не съм качвал, а свалих 5 килограма.
Ще ми отговори ли някой на въпроса за сърцето?

06.05.06
18:53

[quote author=“Edgar”]Здравейте, преди пет месеца ми се наложи да спра залата. Днес бях за втори път тази седмица и малко след половината от програмата ми като седнах да си почина сърцето ми полудя. Зпочна да си разваля ритъма, няколко пъти прави дълга пауза сякаш за да събере повече кръв и после така изтласква че чак ми се свиват дробовете и не мога да си поема въздух. Това го направи няколко пъти след което пулса ми страшно се ускори и това продължи около 20 минути. Не можех дори да седна щото се клатя целия. Преди като ходех редовно на зала това се получаваше рядко и то не в такава степен. Преди един месец бях ходил на кардиолог където ми направиха пълна ехокардиограма защото имах едни болки в сърцето като преглъщам но се оказа че ми няма нищо.
Някой получавал ли е такова сърцебиене, възможно ли е да е от физическия стрес задето бях спрял толкова дълго влеме или ми трябват кардио тренировки?
Кажете нещо по въпроса, Благодаря!

аз ходих около 5 месеца на тренировки, получи се почти същото като при тебе , след доста изследвания които си направих не се разбра нищо, лекарите викат че всичко си е наред ,но мен вече ме е страх да ходя да тренирам.
има нещо друго обаче което съм забелязъл възможно е тава да се получава с предозиране на креатина или като го взимаш зъедно с енерджита и като пиеш повечко кафета , но тава не е сигурно
всъщност може ли да ми разясниш за тези кардио тренировки?

ED

06.05.06
20:52

кардио тренировките са всъщност упражнения за уголемяване на сърцето както и за забавяне на сърдечния ритъм. това уголемяване всъщност не е вредно защото нарастват еднакво сърдечните стени. обикновено кардио тренировките се състоят в бягане, плуване, клекове, велоергометър. май на мен ми трябва кардио щото сърцето ми явно не успява да изпомпва достатъчно бързо и затова се уморява.

RE

17.05.06
11:03

Л-Карнитина прави такива проблеми при някои , като сърцебиене.Ако вземаш го спри.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1