31.01.16
16:31
Здравейте,решил съм да си направя един стак за покачване на ММ+възстановяване и искам да добавя нещо и за сила и издръжливост.Решил съм той да включва мултивитамини които да приемам сутрин все още се чудя какви..Колебая се между-HAYA LABS Basic Adult Multivitamin ,PRIMAFORCE ZMA 180 caps. и Orange Triad.За след тренировка съм решил да приемам креатин на ALLMAX и протеин изолат отново на ALLMAX в съотношение качество/цена за мен това е изборът.Големият ми въпрос идва относно аминокиселините..Изчетох доста теми тук,но не искам да приемам левцин отделно и ще се радвам ако някой ми помогне как да ги комбнирам..Мисля си за CONTROLLED LABS purple wraath+ bcaa (доста положителни мнения имам за PRIMAFORCE,но в една тема тук се спомена,че е по-добре ако се приема bcaa с комплексни аминокиселини е по-добре да е 8:1:1).Другият вариант за аминокиселини е този на Gaspari 8000.Ако има неточности се извинявам,благодаря за отделеното време.
31.01.16
21:09
Защо не искаш да взимаш левцин отделно? ZMA-то няма общо с другите 2 продукта, които си споменал. Вземи си креатин + аминокиселини (ВСАА). Аз бих те посъветвал да си вземеш креатиновата матрица на amix + BCAA 8.1.1 на everbuild.
Ако ще си взимаш креатин, не взимай на AMIX, не е creapure суровина. Виж на Universal монохидрата, доволен съм от него, а и не е скъп.
П.П. Сега видях и този на allmax, creapure е, така че няма да останеш разочарован.
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 31.01.16 21:21.
01.02.16
00:20
Протеинът и креатинът ще са на ALLMAX.Решил съм да си набавя и аминокиселини както казах искам да заложа на комплексни аминокиселини,не само на левцинът и от това което изчетох се спрях на controlled labs purple wraath+BCAA като въпреки,че исках да заложа на класическото 2:1:1 отново от това което прочетох в теми тук е по-добре то да е 8:1:1.Everbuild не са ми любима марка,но няма много в този вариант и освен тях има и на BIOTECH.Исках да добавя и аргинин,но както казах все още не съм на такъв напреднал етап за да използвам поотделно аминокиселините и желая да заложа на комплексните такива.Ще оценя всеки съвет и коментар,за момента съм се спрял на тази комбинация от аминокиселини.За витамините също чета разнострани мнения,но HAYA labs и Daily-то излизат доста по изгодни от Orange triad-a.
Човек, в никакъв случай не взимай тая смешна българска марка евърбилд, тук няма никакъв контрол върху тия неща, в техните BCAA e доста вероятно да има всичко друго освен BCAA… Purple Wraath са най-добрите BCAA, които съм ползвал изобщо, но все пак ако толкова държиш на 8:1:1 , то USP Labs Modern BCAA+ са с точно такова съотношение и са много по-добър избор от Everbuild.
01.02.16
01:50
Да именно на тях се спрях като разгледах по-обстойно вариантите на бцаа 8:1:1.Единствено дозата им е голяма (17г),а в друга тема тук в сайта прочетох,че ако приемам 10 грама есенциални аминокиселини( каквито смятам да си взема)повече от 10г бцаа е излишно.Ако може някой по-запознат да хвърли малко светлина дали ще е удачно дозата да се намали до 10г или трябва да се търси друг вариант.5г бцаа няма да ми навредят,но погледнато финансово това са пари на вятъра.Поздрави
Няма абсолютно никакъв смисъл да взимаш протеин, амино и BCAA, протеин и BCAA е предостатъчно. Щом държиш на Allmax протеин и креатин, добавяш Modern BCAA+ и Now Adam или Eco green multi и е готов стака.
01.02.16
09:33
Привет Калоян,
Добре си се ориентирал към базата, която трябва да ти е протеин, креатин и мултивитамини. От изброените минерали и витамини Orange Triad е най-доброто на което можеш да се спреш, но наистина ZMA не е конкуриращ се продукт, а по-скоро допълващ. Понеже цинкът и магнезият са едни от най-важните елементи, преспокойно може да приемаш тях вместо витамините.
Количеството BCAA и есенциални аминокиселини зависят от количеството протеин, което приемаш. Purple Wraath е страхотен продукт, но ефективната му доза е поне 3 лъжички, което правят 30 грама активни съставки, от които 21 грама EAA, но ако приемаш 2 дози протеин след тренировка, тази доза може да бъде и намалена с 33%, тоест да станат 2 дози.
Друго на този етап не ти трябва.
09.02.16
10:36
Привет,след като се поразрових в статиите тук пише,че има няколко варианта за перфектния аминокиселинен комплекс който можем да приемем след тренировка (или сутрин).Вариациите бяха 3-5гр. Левцин+12-15 гр Bcaa/или 15-17гр есенциални аминокиселини.Другит вариант е 15-20гр bcaa,но на мен най-ми допадна варианта от 10гр есенциални+10 bcaa.Въпросът ми е достатъчно ли е ако приемам 6гр bcaa (ON bcaa powder 5000) 5гр дозата и си набавям останолото от протеина ми (allmax isoflex) в който има 12гр есенциални аминокиселини (6 от който bcaa-изо/левцин и валин).Много ще съм благодарен ако някой ми помогне и ме въведе в нещата.
10.02.16
13:16
Има голямо значение дали ще приемаш протеин и как ти е храненето. Това са схеми за подобряване на протеиновия синтез около тренировката. Ако приемаш протеин няма нужда да изпадаш в такива подробности. Към протеина може да добавиш есенциални аминокиселини или BCAA, които да приемаш около 20 грама по време на тренировката.
10.02.16
23:02
В протеина има общо 12 грама EAA’s с 6 грама BCAA.Колебая се какво да добавя към него?Controlled labs Purple Wraath са добър варинат,но количеството BCAA ще е малко (общо около 10гр с протеина),BSN Amino X също е добър вариант с 7гр BCAA и 2-3 грама други аминокиселини.Другият вариант е да ги комбинирам преди тренировка,тъй като освен BCAA-то другите аминокиселини почти не се препокриват (единствено цитрулин малата).Поздрави!
Мнението беше редактирано от Калоян Петров на 10.02.16 23:13.
Purple Wraath дозата ти е 2 скуупа, т.е. 14гр амино, BCAA не е ясно точно каква част са, но определено са в адекватна доза спрямо другите, ако ти е малко - 3 скуупа. Amino X съм пил и не могат да стъпят на малкия пръст на Purple Wraath.
11.02.16
14:48
14 грама доза - мерси.... Взимай 8:1:1 на евърбилд и забравяш за въпроса...
11.02.16
17:13
казано от Калоян Петров на 10.02.16, 23:02:
В протеина има общо 12 грама EAA’s с 6 грама BCAA.Колебая се какво да добавя към него?Controlled labs Purple Wraath са добър варинат,но количеството BCAA ще е малко (общо около 10гр с протеина),BSN Amino X също е добър вариант с 7гр BCAA и 2-3 грама други аминокиселини.Другият вариант е да ги комбинирам преди тренировка,тъй като освен BCAA-то другите аминокиселини почти не се препокриват (единствено цитрулин малата).Поздрави!
При прием на толкова протеин бих заложил на чисти BCAA. Ориентирай едни 10-15 грама преди тренировката и си готов.
Винаги имай предвид, че има малка разлика между протеин и аминокиселини в свободна форма, поне при приема им около тренировката.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.02.16 17:14.
11.02.16
17:16
казано от Ростислав Арнаудов на 11.02.16, 14:48:
14 грама доза - мерси.... Взимай 8:1:1 на евърбилд и забравяш за въпроса...
Зависи каква е целта. Считам, че такива огромни количества левцин наведнъж са излишни, още повече, че приема протеин. Освен това левцинът не може да замени свойствата на изолевцина и по-специално антикатаболните. За преди тренировка 2:1:1 са по-подходящ избор.
11.02.16
21:08
Здравейте благодаря на всички за помощта,но мисля,че намерих продукта си..Харесах си бцаа-то на ALLMAX и SAN 5000,но за жалост бяха неувкосени,а не мисля да повтарям начиананието да пия такова бцаа..Попаднах на BULK POWDERS Complete Intra-Workout в 20г се съдържат 10г бцаа (3:1:1),3.5г глутамин и Цитрулин малат 2г.Така с протеина ще имам около 16г бцаа на тренировка+8г глутамин.Искаше ми се още малко есенциални аминокиселини,но след като изпия опаковката (около месец) може да обмисля да си взема purple wraath,за който чета само хубави отзиви.Поздрави!
08.03.16
12:41
Здравейте , да не пускам друга тема, и без това сме в посока качване на маса. Спрямо цена качество промоция съм се спрял на MP Iron Mass 3.6kg за някъде 110 лева го гледах, че досега все протеини съм пил и искам да пробвам с тия гейнери защо толкова не ги обичат и всеки ги отбива... и разбирасе ако имате друг вариант съм ецлия в слух.
08.03.16
12:47
Е щом ти се дават 110 лева за захари , пробвай :D За тези пари си купувам истинска и качествена храна