Стак за покачване на ММ и възстановяване.

Здравейте,решил съм да си направя един стак за покачване на ММ+възстановяване и искам да добавя нещо и за сила и издръжливост.Решил съм той да включва мултивитамини които да приемам сутрин все още се чудя какви..Колебая се между-HAYA LABS Basic Adult Multivitamin ,PRIMAFORCE ZMA 180 caps. и Orange Triad.За след тренировка съм решил да приемам креатин на ALLMAX и протеин изолат отново на ALLMAX в съотношение качество/цена за мен това е изборът.Големият ми въпрос идва относно аминокиселините..Изчетох доста теми тук,но не искам да приемам левцин отделно и ще се радвам ако някой ми помогне как да ги комбнирам..Мисля си за CONTROLLED LABS purple wraath+ bcaa (доста положителни мнения имам за PRIMAFORCE,но в една тема тук се спомена,че е по-добре ако се приема bcaa с комплексни аминокиселини е по-добре да е 8:1:1).Другият вариант за аминокиселини е този на Gaspari 8000.Ако има неточности се извинявам,благодаря за отделеното време.

Защо не искаш да взимаш левцин отделно? ZMA-то няма общо с другите 2 продукта, които си споменал. Вземи си креатин + аминокиселини (ВСАА). Аз бих те посъветвал да си вземеш креатиновата матрица на amix + BCAA 8.1.1 на everbuild.

31.01.16
21:18

Ако ще си взимаш креатин, не взимай на AMIX, не е creapure суровина. Виж на Universal монохидрата, доволен съм от него, а и не е скъп.

П.П. Сега видях и този на allmax, creapure е, така че няма да останеш разочарован.

Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 31.01.16 21:21.

Протеинът и креатинът ще са на ALLMAX.Решил съм да си набавя и аминокиселини както казах искам да заложа на комплексни аминокиселини,не само на левцинът и от това което изчетох се спрях на controlled labs purple wraath+BCAA като въпреки,че исках да заложа на класическото 2:1:1 отново от това което прочетох в теми тук е по-добре то да е 8:1:1.Everbuild не са ми любима марка,но няма много в този вариант и освен тях има и на BIOTECH.Исках да добавя и аргинин,но както казах все още не съм на такъв напреднал етап за да използвам поотделно аминокиселините и желая да заложа на комплексните такива.Ще оценя всеки съвет и коментар,за момента съм се спрял на тази комбинация от аминокиселини.За витамините също чета разнострани мнения,но HAYA labs и Daily-то излизат доста по изгодни от Orange triad-a.

01.02.16
01:15

Човек, в никакъв случай не взимай тая смешна българска марка евърбилд, тук няма никакъв контрол върху тия неща, в техните BCAA e доста вероятно да има всичко друго освен BCAA…  Purple Wraath са най-добрите BCAA, които съм ползвал изобщо, но все пак ако толкова държиш на 8:1:1 , то USP Labs Modern BCAA+  са с точно такова съотношение и са много по-добър избор от Everbuild.

Да именно на тях се спрях като разгледах по-обстойно вариантите на бцаа 8:1:1.Единствено дозата им е голяма (17г),а в друга тема тук в сайта прочетох,че ако приемам 10 грама есенциални аминокиселини( каквито смятам да си взема)повече от 10г бцаа е излишно.Ако може някой по-запознат да хвърли малко светлина дали ще  е удачно дозата да се намали до 10г или трябва да се търси друг вариант.5г бцаа няма да ми навредят,но погледнато финансово това са пари на вятъра.Поздрави

01.02.16
02:39

Няма абсолютно никакъв смисъл да взимаш протеин, амино и BCAA,  протеин и BCAA е предостатъчно. Щом държиш на Allmax протеин и креатин, добавяш Modern BCAA+ и  Now Adam или Eco green multi и е готов стака.

Привет Калоян,

Добре си се ориентирал към базата, която трябва да ти е протеин, креатин и мултивитамини. От изброените минерали и витамини Orange Triad е най-доброто на което можеш да се спреш, но наистина ZMA не е конкуриращ се продукт, а по-скоро допълващ. Понеже цинкът и магнезият са едни от най-важните елементи, преспокойно може да приемаш тях вместо витамините.

Количеството BCAA и есенциални аминокиселини зависят от количеството протеин, което приемаш. Purple Wraath е страхотен продукт, но ефективната му доза е поне 3 лъжички, което правят 30 грама активни съставки, от които 21 грама EAA, но ако приемаш 2 дози протеин след тренировка, тази доза може да бъде и намалена с 33%, тоест да станат 2 дози.

Друго на този етап не ти трябва.

Привет,след като се поразрових в статиите тук пише,че има няколко варианта за перфектния аминокиселинен комплекс който можем да приемем след тренировка (или сутрин).Вариациите бяха 3-5гр. Левцин+12-15 гр Bcaa/или 15-17гр есенциални аминокиселини.Другит вариант е 15-20гр bcaa,но на мен най-ми допадна варианта от 10гр есенциални+10 bcaa.Въпросът ми е достатъчно ли е ако приемам 6гр bcaa (ON bcaa powder 5000) 5гр дозата и си набавям останолото от протеина ми (allmax isoflex) в който има 12гр есенциални аминокиселини (6 от който bcaa-изо/левцин и валин).Много ще съм благодарен ако някой ми помогне и ме въведе в нещата.

Има голямо значение дали ще приемаш протеин и как ти е храненето. Това са схеми за подобряване на протеиновия синтез около тренировката. Ако приемаш протеин няма нужда да изпадаш в такива подробности. Към протеина може да добавиш есенциални аминокиселини или BCAA, които да приемаш около 20 грама по време на тренировката.

В протеина има общо 12 грама EAA’s с 6 грама BCAA.Колебая се какво да добавя към него?Controlled labs Purple Wraath са добър варинат,но количеството BCAA ще е малко (общо около 10гр с протеина),BSN Amino X също е добър вариант с 7гр BCAA и 2-3 грама други аминокиселини.Другият вариант е да ги комбинирам преди тренировка,тъй като освен BCAA-то другите аминокиселини почти не се препокриват (единствено цитрулин малата).Поздрави!

Мнението беше редактирано от Калоян Петров на 10.02.16 23:13.

10.02.16
23:18

Purple Wraath дозата ти е 2 скуупа, т.е. 14гр амино, BCAA не е ясно точно каква част са, но определено са в адекватна доза спрямо другите, ако ти е малко - 3 скуупа. Amino X съм пил и не могат да стъпят на малкия пръст на Purple Wraath.

14 грама доза - мерси.... Взимай 8:1:1 на евърбилд и забравяш за въпроса...

казано от Калоян Петров на 10.02.16, 23:02:

В протеина има общо 12 грама EAA’s с 6 грама BCAA.Колебая се какво да добавя към него?Controlled labs Purple Wraath са добър варинат,но количеството BCAA ще е малко (общо около 10гр с протеина),BSN Amino X също е добър вариант с 7гр BCAA и 2-3 грама други аминокиселини.Другият вариант е да ги комбинирам преди тренировка,тъй като освен BCAA-то другите аминокиселини почти не се препокриват (единствено цитрулин малата).Поздрави!

При прием на толкова протеин бих заложил на чисти BCAA. Ориентирай едни 10-15 грама преди тренировката и си готов.

Винаги имай предвид, че има малка разлика между протеин и аминокиселини в свободна форма, поне при приема им около тренировката.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.02.16 17:14.

казано от Ростислав Арнаудов на 11.02.16, 14:48:

14 грама доза - мерси.... Взимай 8:1:1 на евърбилд и забравяш за въпроса...

Зависи каква е целта. Считам, че такива огромни количества левцин наведнъж са излишни, още повече, че приема протеин. Освен това левцинът не може да замени свойствата на изолевцина и по-специално антикатаболните. За преди тренировка 2:1:1 са по-подходящ избор.

Здравейте благодаря на всички за помощта,но мисля,че намерих продукта си..Харесах си бцаа-то на ALLMAX и SAN 5000,но за жалост бяха неувкосени,а не мисля да повтарям начиананието да пия такова бцаа..Попаднах на BULK POWDERS Complete Intra-Workout в 20г се съдържат 10г бцаа (3:1:1),3.5г глутамин и Цитрулин малат 2г.Така с протеина ще имам около 16г бцаа на тренировка+8г глутамин.Искаше ми се още малко есенциални аминокиселини,но след като изпия опаковката (около месец) може да обмисля да си взема purple wraath,за който чета само хубави отзиви.Поздрави!

Здравейте ,  да не пускам друга тема, и без това сме в посока качване на маса. Спрямо цена качество промоция съм се спрял на MP Iron Mass 3.6kg за някъде 110 лева го гледах, че досега все протеини съм пил и искам да пробвам с тия гейнери защо толкова не ги обичат и всеки ги отбива... и разбирасе ако имате друг вариант съм ецлия в слух.

08.03.16
12:47

Е щом ти се дават 110 лева за захари , пробвай :D За тези пари си купувам истинска и качествена храна

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1