Какво мислите за тренировъчния ми план и режима ми

Темата е заключена.
NN

08.03.16
20:31

Здравейте, аз съм на 18г. момче. Ще ви напиша моят хранителен режим и тренировъчния ми план.Ще съм щастлив ако ми дадете вашето мнение  :).Искам да сваля няколко килограма, аз съм 82кг сега висок 175см. мисля да сваля до 70кг. Та сега хранителния ми режим е следния:
сутрин ям ям мюсли 70г. + 300г кисело мляко 1% това е към 6.30 часа
в училище  си нося шейк правя го у дом- 150г извара и 300г кисело мляко (един приятел ми го каза , каза че е много доволен от него има доста протейн в него).Това е към 10 и 30ч.
след това в 13.00 ми е тренировката(казаха ми да включа още едно хранене преди нея, вия какво мислите ?)
свършвам към 14.00 или 15.00ч. (зависи кога отида). След тренировка си вземам един протейн от фитнес(преди си вземах и БЦАА от фитнеса, според вас да продължа ли да си взимам?).
У нас като се прибера ям пилешко месо или риба + салата това е към 16.00/17.00
и за вечеря 100/150г. извара това е към 18/19часа. В събота ми е малко по различно храненето , защото тогава не съм на училище и ям 3 варени яйца цяли.
Сега програмата :
понеделник - гърди,бицепс - 4упр. за гърди и 3 за бицепс
вторник- гръб, трицепс - 5 упр. за гръб и 3 за трицепс
сряда - почивка
четвъртък - рамо,трапец,предмишница - 2 за предно 2 за средно и 2 за задно рамо, за трапеца с дъмбелите и лоста и за предмишницата на скрипеца и лоста
петък- крака - клякания, лег екстензии, бедрено сгъване, разгъване тоест за крака правя на всички уреди във фитнес :D.
Мисля да си взема Л-карнитин и глутамин (вия какво мислите ?). Можете ли да ме насочите към кой л-карнитин и кои глутамин да си взема. Извинявам се ако съм писал неграмотно, по приницип не пиша на кирилица затова може да има много правописни грешки, но се постарах :D. Моля кажете какво мислите. Мога да кача и снимка ако ще ви улесня .
Поздрави

Темата беше редактирана от Nzimebg Nzimebg на 08.03.16 20:32.

Здрасти! :)

От колко време си на този режим и какво наблюдаваш?
Ако искаш да сваляш, трябва да имаш калориен дефицит (прочети статията за калорийния баланс, ползвай търсачката горе вдясно), но трябва да внимаваш и да не е прекалено голям този дефицит.

Не става ясно колко точно храна ядеш, тъй като на някои хранения не си уточнил теглото, но ми прави впечатление, че ти липсват мазнините в менюто.

По въпроса за храненето преди тренировка: не е добра идея да го направиш непосредствено преди физическата активност, няма да се почувстваш добре от това. Хубаво е да има достатъчно време между храната и тренировката. В колко часа го пиеш шейка с изварата и млякото?

След тренировка: подразбирам, че се храниш до час след тренировката. В такъв случай съвсем спокойно можеш да пропуснеш купуването на протеина от фитнеса, а да си набавиш необходимото количество чрез храната.

Добави още мазнини: краве масло, цели яйца, мазна риба, зехтин и т.н.

За тренировката: не става ясно какво точно правиш. :) “4 упражнения за гърди” нищо не казва. От колко време тренираш във фитнеса?

Би било хубаво по-често да пишеш на кирилица, радвам се, че поне във форума ще го правиш. :) Обърни внимание как се пише протеин.

Успех!

NN

09.03.16
20:07

Здравей Вероника Налбатска значи хранителният режим мисла да го започна от следващата седмица, защото сега съм болен и няма как 
да ходя на тренировки. Изчислих си Б М В и калориите те са следните :
Б - 149.7
М- 62.5
В- 105.2
Калорий- 1674 (това доста ме учуди, защото ми се виждат доста малко калорий. Вия какво мислите)
Със сигурност трябва да оправя хранителния режим както ти каза да прибавя мазнините :).
Значи сега тренировката
за гърди правя 
-лежанката за средната и горната част 4x8 с по- тежки килограми
кофички колкото мога 4x7.6.5.5
-пек дек 4x10
-кросоувър 4x10
Бицепс
-скотово 4x10
-сгъване на прав лост 4x10
-сгъване на дъмбели или чукчета 4x10
Вторник
Гръб
-на хоризонталния и вертикалния скрипец 4x10
-мечка 4x10
-гребане с щанга 4x10
-има една машина незнам точно как се казва нещо като гребъне с дъмбел е 4x10
Трицепс
-френско 4x12
-с дъмбел зад глава 4x15
-придърпване на скрипец 4x12
Сряда - почивка
Четвъртък
Рамо
-Раменни преси 4x12
-хеликоптер 4x12
-на машината за предно рамо 4x12
-на машината за средно рамо 4x12
-с дъмбелите за задно рамо права (забравих как се казваше упражнението :D)
Трапец
повдигане на дъмбели 4x15
повдигане на щанга 4x15
Предмишница
- с лоста 4x20
Петък
Крака
-Клякане с щанга 4x15
-лег екстензии 4x15
- бедрено сгъване 4x15
-бедрено разгъване 4x15
-калф машина 4x20
Мисля да правя и кардио на колелото 30 мин. или на пътеката 2мин. бързо ходене 1 мин. спринт - това са 3 минути да ги повтаря 5 пъти за да стане 15мин. на пътеката. (Според вас кое е по добро пътека или колело ?). Значи според теб няма нужда да си вземам протейн след тренировка?
Аз не мисла да слагам още едно хранене преди тренировката, защото четох, че яденето преди тренировката трябва да ми е 1час и 30мин преди нея.(Аз шейка го пия в 10:30ч. а тренировката ми е към 13:00 или 14:00ч. у нас съм около 15:00 или 16:00ч. значи да не си вземам протейн а у нас да си го набавя чрез храна ?).
Благодаря много Вероника
Много лошо обяснявам ако не си ми разбрала нещо пиши и ще го коригирам :D.

Мнението беше редактирано от Nzimebg Nzimebg на 09.03.16 20:13.

NN

09.03.16
20:38

Забравих да кажа тренирам от 7 месеца сигурно но имам прекъсвания от 2 месеца.
Ето и снимки, искам да сваля корема и от гърдите малко . Вия какво мислите ?
Ето отново колко съм висок,килограми ако съм забравил да напиша.
Височина 175см.
Тежа 82кг.
на 18г. съм.

Мнението беше редактирано от Nzimebg Nzimebg на 11.03.16 14:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1