13.09.13
11:16
Здравейте, купих витамини на Хайа Лабс и незнам кога да ги пия и в каква последователност.
Витамините са следните:
Vitamin A & D complex
Vitamin E
Vitamin B complex Ultimate
OMega 3 Plus.
моля ми кажете кога да ги пия вчера ги пих със 1 час интервал .. моля за помощ
Темата беше редактирана от Денис Шенол на 28.09.13 14:58.
13.09.13
21:55
А защо не .. заедно?
13.09.13
22:02
Няма ли да е много изведнъж ?
Не! Пий въпросните неща заедно по-време на хранене, тъй като с изключение на Б-комплекса са мастно разтворими (преди,по-време,след, но не и на гладно, тъй като процента усвоимост ще клони към 0). Най-удачно мисля, че ще е да са със закуската. Това са различни суплементи, които не се препокриват или противоречат.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 13.09.13 23:21.
Поредната марка, която се продава само и единствено в България. Продукти с напълно неясен произход, и качество. Доколкото разбирам, Силабг е техен дистрибутор, в сайта се твърди, че марката притежава GMP сертификат, но след бърза проверка се оказа, че подобна марка не фигурира сред тези, които притежават въпросния сертификат.
казано от Valdis на 14.09.13, 08:32:
Поредната марка, която се продава само и единствено в България. Продукти с напълно неясен произход, и качество. Доколкото разбирам, Силабг е техен дистрибутор, в сайта се твърди, че марката притежава GMP сертификат, но след бърза проверка се оказа, че подобна марка не фигурира сред тези, които притежават въпросния сертификат.
Много кофти, а ги хвалят иначе в магазините ...
За пореден път се убеждавам, че най-добре е да си дадеш някой лев отгоре и да си вземеш нещо от познатите марки !
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 14.09.13 15:38.
казано от bicepcurl на 25.09.13, 17:07:
но това, че се продава само в България не е вярно. Мой приятел беше в Щатите и донесе от там, съотвено съм пил техни неща.
Като си толкова отворен, искам да ми посочиш поне една препратка към магазин в САЩ, който продава въпросната марка. Пък ако те осени късмета, можеш да дадеш линк и със сайта на производителя.
Както Валдис каза, мисля че става дума за поръчкова марка. Но преди всичко важно е кой я произвежда и какви суровини се влагат в продукцията. Ако обърнете етикета на повечето им екстракти/минерали/витамини/мастни киселини ще ви направи впечатление ,че са доста добре пипнати (нещо което липсва при дори утвърдени herb марки). Имам в предвид, че винаги след активна съставка пише в каква форма е, ако е минерал с какво е свързан, ако е екстракт за какво е стандартизиран или колко процента е, ако витамин дали е някоя по-скъпа и натурална форма, дали е синтетично синтезиран или е натурален дериват, ако са мастни киселини от коя риба/растение(кой сорт) са извлечени и в какво съотношение са спрямо едно друго.UV-защитените шишенца, синергичните бленди и добре подбраните форми на активните съставки, голямото разнообразие от неща, някои от които в милата ни родина няма откъде другаде да откриеш, филма на таблетите им, факта, че претендират за hexane free рибено масло и мастни киселини от растения без разтворители, специализираните им форми в които влизат дори такава за деца говорят ,че производителя им не е случаен и че идеята им е по-скоро да вършат работа, отколкото да създават плацебо или отбиват номера. Бях и приятно изненадан, че ги открих и в интернет аптека, която предлага десетки хиляди медикаменти и хранителни добавки (един бърз сърч с гугъл е достатъчен).
Ако горе драснатото не съответстваше с вярванията ми, нямаше да взема рибеното масло и витамините им за майка ми.
Хубаво щеше да е да има посочен контакт на производителя, а не само адрес. Относно покупките от Америка на bicepcurl ще му кажа само, че марката е легитимна и ...не падайте на нивото на “вносителите” на Pure, които бяха Made in USA, EU, Germany и т.н. Това, че са правени в Америка не значи, че задължително имат пазар там.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 26.09.13 10:40.
При всички случаи се касае за Private Label. Възможно е производителя да притежава GMP, но въпросната марка го няма. Вероятно не е трудно да открия, кой точно е производител, но това е последното нещо, за което бих си пропилял времето. А докато липсва прозрачност това са продукти, които аз не бих купил, пък ако ще в кристални шишенца да ги продават.
Продуктите на Haya Labs са пълно копие на Biovea. Най-вероятно се правят на едно и също място.
ПП: Десо съм :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.09.13 11:18.
казано от karfi4ka на 26.09.13, 11:18:
Ако обличаш и бельото и, става сериозна работата. :D
26.09.13
12:59
Аз лично разбрах за Хайа още преди 2-3 години от мои роднини в щатите,там ги рекламират много тези агенти,които ходят по адресите и предлагат различни продукти.Ползвала съм главно фибрите им (glucomanan,african mango и organic fibers) и витамините.Не мога да се оплача от никой фактор на продуктите,лично аз съм доволна,още по-удобно е че вече се предлагат и в България
казано от Valdis на 26.09.13, 11:26:
казано от karfi4ka на 26.09.13, 11:18:
Ако обличаш и бельото и, става сериозна работата. :D
Тъкмо си влизам на стената и гледам: Десо подкрепи мнение на карфи4ка в... Викам си: “Боже, защо не помня да съм писала?” :D
казано от karfi4ka на 26.09.13, 15:10:
Тъкмо си влизам на стената и гледам: Десо подкрепи мнение на карфи4ка в... Викам си: “Боже, защо не помня да съм писала?” :D
Баси егоцентрика, какъв хитър начин да подкрепяш собствените си мнения. :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 26.09.13 15:53.
казано от Julia Boteva на 26.09.13, 12:59:
Аз лично разбрах за Хайа още преди 2-3 години от мои роднини в щатите,там ги рекламират много тези агенти,които ходят по адресите и предлагат различни продукти.Ползвала съм главно фибрите им (glucomanan,african mango и organic fibers) и витамините.Не мога да се оплача от никой фактор на продуктите,лично аз съм доволна,още по-удобно е че вече се предлагат и в България
И профила си го направи специално да кажеш това ли ?
26.09.13
19:33
Голям спор, голямо нещо! Сега влязох в сайта на Сила, да го видя това що за чудо е. На пръв поглед, приличат на “кифленски” добавки като оформяне на опаковката, името и т.н. Но не приличат чисто визуално на продукт, заслужаващ по-сериозно отношение. Цените им са относително ниски, в сравнение със сходни продукти на другите марки. Липсва скрийншот на състава, явно трябва да отидеш до магазина за да го прочетеш. Но дори и да го прочетеш, какво от това? Всеки може да си пише каквото му душа иска .... да не забравяме че сме и в Бг, където контрола е нулев! На мъжките мултайпъл витамини, пише че дозата е една таблетка дневно!!! Това е несериозно, при положение че мултивитамините не са суплемент тип “лапаш и забравяш” а и човек се храни няколко пъти на ден, не само един! Общо взето, на мен лично не ми вдъхват доверие.
казано от summertime на 26.09.13, 19:33:
Липсва скрийншот на състава, явно трябва да отидеш до магазина за да го прочетеш.
хаха...пише си.
25.10.13
10:22
http://trademark.markify.com/trademarks/ctm/haya+labs/011495785
Тук пише че марката е регистрирана в BG и неин притежател е SILA BG OOD
хм...Великов преди да правиш подобни заключения трябва да си наясно, какво точно значи думата “притежател” в подобни регистри. Ще се опитам да представя нещата така както аз ги виждам, а Вие ако намерите за удачно моля поправете ме. Все пак не веднъж във форума сме казвали, че в спора се ражда истината.
Ето ти извадка от модула на патентното ведомство на Република България. Смятам за редно да използваме него предвид факта, че се намираме в България, а не на пето авеню в Детройт. (прикрепил съм снимките от сайт, защото не знам как става)
http://s7.postimg.org/o9kogr4fv/asd.jpg - Primaforce
http://s24.postimg.org/4f6j579zp/chrome_2013_10_25_19_59_55_45.jpg - EST
http://s21.postimg.org/ruo1eyhmv/sadasd.jpg - Scivation
http://s14.postimg.org/nucftkhu9/chrome_2013_10_25_20_05_01_87.jpg - Mega Pro
На всички пише притежател! Предполагам ,че има и други марки, който иска нека потърси и провери.
Това са четири световно известни производителя, които са на пазара от край време, сменили няколко генерации бленди и които накратко са се доказали с времето. Scivation и Primaforce продължават да са топ продукти и в bb.com…та, за какво го изписах всичкото това?
За мен заключенията са следните:
1. Сила БГ а.к.а Нутракорп ЕООД са ПРОИЗВОДИТЕЛ и СОБСТВЕНИК на водещи интернационални марки като SCIVATION, PRIMA FORCE, EST, HAYA LABS, MEGA PRO
или
2. Правят това, което прави всеки уважаващ себе си търговец притежаващ изключителни търговски права (дадени му от производителя) за конкретни територии, т.е. с две думи си пазят задниците умело, за да не регистрира някой друг марката за съответната територия и да ги рестриктира като права.
.....Мм?
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 26.10.13 00:05.
Единственият продукт, който съм пробвал на марката е винпоцетин от който останах с добри впечатления. Защо реших да го пробвам ? Защото това беше единствената марка за хранителни добавки, която успях да открия да го предлага. По принцип винаги предпочитам “неизвестните” марки, защото при тях не се влагат милиони за реклама и малко за суровини, а именно обратното. Не обичам да плащам за изкуствено надути продукти, ако някой друг обича да дава пари за няколко буквички и лъскави опаковки да ги дава. Щом продуктите си работят не виждам какво трябва да обсъждаме въпросната марка, всеки има глава на раменете си и може да прецени кое е най-доброто в неговия случай.
Мнението беше редактирано от Hvanatema на 28.10.13 10:54.
19.03.16
12:26
В публичния регистър на щата Флорида не фигурира фирма или марка “Haya Labs”:
http://search.sunbiz.org/Inquiry/CorporationSearch/SearchResults?inquiryType=EntityName&searchNameOrder=HAYA&searchTerm=haya
Интересно ми е тогава Сила.БГ какво точно внасят и продават! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Иван Давидов на 19.03.16 12:29.
20.03.16
07:44
казано от summertime на 26.09.13, 19:33:
Липсва скрийншот на състава, явно трябва да отидеш до магазина за да го прочетеш. Но дори и да го прочетеш, какво от това? Всеки може да си пише каквото му душа иска .... да не забравяме че сме и в Бг, където контрола е нулев! .
Тотално съм обезверен вече по отношение на ефективността на суплементите,и подкрепям с две ръце написаното.
На рафта в къщи вече съм събрал половин дузина безполезни кутии ставащи само за съхранение на подправки ,леща или боб.
Ефекта от тях беше същия който би имал умрял кон от Витамин Ц.
Същото смея да кажа е и положението с лекарствата.
Дори и Плацебо ефекта липсва вече..
Аз съм на 51 години,цял живот съм бил спортист,изпил съм какво ли не.
Внушавам ли си ли,или не - не знам.Мутирал ли съм нещо,не знам.Но сегашните неща не действат така,както действаха аналозите им преди 2О години.Дори и наполовината..Дори и 1/4 ...
За пояснение - не съм някой,който безогледно се е тъпчел с каквото му попадне.Напротив ,подхождал съм винаги изключително внимателно при избора си,винаги след адски много четене и консултации,проучвал съм и съм избирал винаги най оптималния вариант,както и никога не бях пестелив.Оставях на организма достатъчно време,за да се пречисти и възстанови,последния път дори и 3 години мисля,че дори и витамин не бях слагал в уста.
Етикети,етикети,етикети..лъскави етикети с надписи.Къде с голям,къде с по малък шрифт.
Артия ! Това е..Може да пише всичко,но дали ?
За последно малко извън темата - имах един неприятен козметичен проблем,който в последно време се обостри,и ми създаваше дискомфорт.Както физически така и ментален.За 50 лева изпонакупих мазила и лекарства .Пари,които се оказаха хвърлени на вятъра.Да ги бях изпил в кръчмата ,или да си бях купил цигари с тях по добре.
Проблема се реши с домашно приготвено лекарство струващо 20 стотинки.....
04.04.16
21:53
Получих много интересен отговор от властите във Флорида (САЩ), че не са чували за компания и/или марка “Haya Labs”. Вижте прикачената снимка.
Май е време някой да подскаже на Комисия за Защита на Потребителите, че Сила.БГ имат наглостта да рекламират и продават продукти на несъществуваща фирма!
Нещо повече - преди около месец и половина адвокатите на Сила.БГ ми пратиха официална нотариална покана, в която учтиво ме молят доброволно да премахна материалите от моето разследване (публикувани в личния ми блог, както и в един друг форум), защото действията ми явно засягат търговските интереси на силаджиите. А ако откажа да сваля материалите - щели да предприемат, цитирам от нотариалната покана: ”всички предвидени в българското законодателство мерки за защита на правата на интелектуална собственост на “Сила БГ” ООД пред съдебните и прокурорски институции в страната, заедно с всички произтичащи от това последици и разноски.”
Ами нека ме съдят, аз не се крия! :)
Мнението беше редактирано от Иван Давидов на 04.04.16 21:55.
18.05.16
18:12
Pure Nutrition са от съседния дол дренки ;)