29.01.06
21:08
Значи стажа ми е 2 години и половина и досега почти не съм тренирал крака :wink: Само 3/4 месеца в началото :wink: На горе съм се поразвил обаче проблема е че краката ми са доста малки(бедро 58 и прасец 44) :( :cry: Може ли да ми кажете как мога да поизравня нещата :wink: :?:
10х предварително 8)
29.01.06
22:32
Е как? Като почнеш да ги тренираш 1 път в седмицата например...
да де ма как точно??? по колко упражнения и по колко сериии???
Демек аз сега съм сеедно начинаещ( в краката) Как да ги тренирам???като останалите мускули или??? моля ви малко разяснение :wink: 8)
ако имате въпроси някакви питайте :wink: сегашния сплит ме е този:
ПОНЕДЕЛНИК - гърди/корем
ВТОРНИК - гръб/корем
СРЯДА - почивка
ЧЕТВЪРТЪК - ръце/корем
ПЕТЪК - рамо/корем
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ - почивка
10х предварително :wink: 8)
29.01.06
23:23
Първо, предполагам тренираш за маса - махни повечето корем. Остави най-много два пъти седмично корем. За да включиш крака, ще трябва да комбинираш някакси останалите мускулни групи. гърди-бицепс, гърди-трицепс и т.н - както ти си решиш.
В началото можеш да почнеш само с едно упражнение - клекове.
Както каза Астор, прави по 3 серии по 15 повторения като плавно покачваш тежеста. Хубаво ще е, ако правиш последните в суперсерия с пуулоувър. Разбира се, ако имаш желание.
Като минат 3-4 месеца ти предлагам да минеш на програма с намаляващ брой повторения и увеличаваща се тежест.
Тренирай краката с колкото може по-тежко(освен в началото, разбира се)...
ми освет фитнеса играи футбол повече така и караи колело!Тва кат е топло!Въпреки че пичовете от НСА днеска ги гледах и на сняг и лед играят,така че...
29.01.06
23:38
[quote author=“DarkWolf”]ми освет фитнеса играи футбол повече така и караи колело!Тва кат е топло!Въпреки че пичовете от НСА днеска ги гледах и на сняг и лед играят,така че...
По-добре не. Тренирай краката във фитнеса и след това само почивка - никакво натоварване до следващата тренировка, за да се възстановят качествено.
[quote author=”Палпатин”]Първо, предполагам тренираш за маса - махни повечето корем. Остави най-много два пъти седмично корем. За да включиш крака, ще трябва да комбинираш някакси останалите мускулни групи. гърди-бицепс, гърди-трицепс и т.н - както ти си решиш.
В началото можеш да почнеш само с едно упражнение - клекове.
Както каза Астор, прави по 3 серии по 15 повторения като плавно покачваш тежеста. Хубаво ще е, ако правиш последните в суперсерия с пуулоувър. Разбира се, ако имаш желание.
Като минат 3-4 месеца ти предлагам да минеш на програма с намаляващ брой повторения и увеличаваща се тежест.
Тренирай краката с колкото може по-тежко(освен в началото, разбира се)...
Ок значи 3/4 месеца само клек 3х1 :wink: 5 и последните в суперсерия с пууловър :wink: и после почвам програмка с намаляващ брой повторения и увеличаваща се тежест???
Мерси Палпатин 8)
Като гледам тренираш горе-долу както и аз.В сряда сложи крака.Почни за сега само с тежестта на тялото.Сиси клекове,плиета/балетен клек/.и може да вкараш лег-преса.Сиси клековете прави поне 4 серии по 20-30 повторения,също и плиетата.На лег пресата тренирай в пирамида,но внимавай с тежестите.След 3-4 тренировки почни със стандартния клек ,а ако има в залата и Смит го прави там
Сиси клековете се правят ,като се кляка без да се сгъва таза.Хващаш се за някой уред/най-добре е на смита/ и почваш да клякаш ,но самодвижение в коленатабез таза.Дано си ме разбрал.
Извинявам се за двете мнения просто незнам как съм ги пуснал :oops:
[quote author=“bolkers”]...(бедро 58 и прасец 44)...
Това за слабичко ли го имаш, при положение, че не тренираш! Колко си висок и как се мериш?
Ок Миле разбрахте :wink:
[quote author=”Чукундур”][quote author=“bolkers”]...(бедро 58 и прасец 44)...
Това за слабичко ли го имаш, при положение, че не тренираш! Колко си висок и как се мериш?
Ми за слабо го намирам :wink: Като се погледна в огледалото и в горната и долната част е много различнио , нагоре съм много добре развит а доло сеедно не е пипано :wink: .
Ми как се меря?... Меря си се нормално :wink: Прасеца го меря в средата а бедрото - малко над средата :wink:
30.01.06
23:54
пробваи тези клекове както ти каза Миле,но има и оШте по добри,хвани се за смит маШината и клекни,клекни все едно 4е си клякаШ със Штангата но се хвани с двете ръце за маШината за да не се испуснеШ,стегни си краката през цялото време и цялата тежест на тялото трябва да бъди на тях задръж няколко минути някъде към 3 или 4 мин. и след това отиди да правиШ клек но със Штанга до долу и без да се издигаШ много нагоре тоест не си изпъваи краката догоре ,пробваи така три серии и отиди на лег пресата за крака и направи три или 4етири серии с големи повторения и това е, следваШтата тренировка си я правиШ пълноцена както ти казаха колегите от форума, тази тренировка може да я тренираШ 1 път на всеки 4 седмици.надявам се 4е си ме разбрал
Или клякай на един крак, аз правя така в момента поради липса на стойка за щангата.