Калориен оптимум с ограничен прием на белтъчини

24.03.16
17:20

Здравейте!

Понеже се бях обринал в пъпки, ходих на лекар и ми каза, че съм се пренаситил с белтъчини. Предписа ми Лорано и Калций с Витамин C за детоксикация.

На 16 години съм, тежа 67 кг. В продължение на месец, приемах по 2 гр. белтъчини на телесен килограм на ден. Лекаря ми каза да намаля приема на 1,5 гр. Тоест - 100 гр. на ден.

Взех си суроватъчен протеин на MyProtein, с тази цел, да си набавям бърз протеин след тренировка и креатин монохидрат на NOW Foods.

Проблема е, че стараейки се да не превишавам количеството белтъчини, съм в калориен излишък, понеже ям “по-слаби” храни.

Посъветвайте ме какво мога да ям: калорично, полезно и с по-ниско съдържание на белтъчини, понеже искам да качвам тегло.

П.С. базовото ниво на метаболизма, при мен е 2700 калории.

Темата беше редактирана от vasilev на 24.03.16 17:23.

казано от Алберт Василев на 24.03.16, 17:20:

Посъветвайте ме какво мога да ям: калорично, полезно и с по-ниско съдържание на белтъчини, понеже искам да качвам тегло.

Отговорът е лесен - храни, богати на качествени мазнини. :)

24.03.16
18:18

Благодаря!

Мнението беше редактирано от vasilev на 25.03.16 23:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1