Искам да ходя на фитнес , но ме е срам!

27.03.16
01:09

Здравейте, нов съм във форума ,но това не означава че, не ви следя често , има наистина много полезни съвети страхотен сайт! предварително се извинявам на АДМИНИСТРАТОРИТЕ И МОДЕРАТОРИТЕ. ако вече съществува подобна тема или дискусия
На 23 години съм и имам доста излишни килограми, които с голямо желание искам да сваля, но ме е срам да ходя на фитнес. Просто не желая да ме гледат и да си викат “вижте го тоя...Сещате се”. Искам да се променя... Вие как приемате по - пълните хора, които ходят на фитнес? Имам воля , имам всичко.
Отказах цигари направих си един извод;
Хората отказали цигарите постоянно се тъпчели заради вредния навик е не е така поне при мен от 8 месеца не ги пуша и ми е добре :)
Стремя да се храня нормално не знам по темата ли е или другаде трябва да ги пиша тези неща за което искам да се извиня предварително на всички.
Предимно нещата във ‘’Моето меню’’ са следните
Риба, месо(Дивеч понеже баща ми е ловец) , зеленчуци (броколи), варива; ориз(басмати) и всичко друго без солено и никакви подправки не ям и без това
Тежа във момента 95 Кг
Висок съм 179
Моля ви дайте ми съвет какво да направя как да постъпя
Допълнение ; Живея извън България.
Ще съм много благодарен на всички хубава вечер :)

27.03.16
01:49

Всеки който е решил да се промени автоматично получава моето уважение. 

В залата всеки ден виждам всякакви хора. Пълни/слаби, мъже/жени, малки/възрастни... всякакви. Знаеш ли какво си мисля за тях... НИЩО! Абсолютно нищо. Кефя им се, че правят нещо за себе си иии до там. Не ми пука кой-какво тренира или как изглежда. Аз, а и повечето хора си гледат собствената паничка.

Не се чуди, ами се запътвай към фитнеса щом имаш желание. Никой няма да те съди или да те одумва. Дори е доста вероятно да срещнеш още подкрепа.

успех

27.03.16
04:00

Мачкай и унижавай вселената , човече :) Пожелавам ти след време , тук да се появи статия ” Голямата промяна на ...Saww” :)

Здравей! :)

Един от основните лични принципи, които спазвам в живота си, е никога да не се подигравам на хора с наднормено тегло и ако не мога да помогна, то поне да не им вредя.
Причината е, че самата аз съм била с наднормено тегло и съм отнасяла доста подигравки.

Така че ако видя по-пълен човек във фитнеса, не реагирам по никакъв странен начин. Също като Fallen, се кефя, че този човек е решил да направи нещо за себе си. Защото да си с наднормено тегло, с висок процент мазнини, да го осъзнаваш и да не правиш нищо по въпроса - това вече не е добре. :)

Отивай смело. В началото ще ти е некомфортно, каквото и да ти говорим тук, но с времето ще свикнеш и ще ти става по-приятно. Пък дори и да отнесеш подигравки, не си ги слагай на сърце. Често хората, които се подиграват, имат някакъв проблем със себе си. А и колелото се върти и никой не е застрахован.

Относно менюто ти: изборът на храни е добър. Не ограничавай напълно солта и ползвай спокойно подправки. Въпреки че не си споменал да ги ядеш, все пак ще кажа: ограничи захарта, такива напитки, и храни, минаващи в категория “junk”.

Успех! :)

27.03.16
14:47

Здравей, ние сме набори с тебе. До преди 5-6 години и аз бях като теб.
Притеснявах се, вкарвах си някакви филми, че всички само мене ще гледат, че ще ми се смеят и едва ли не ще са агресивни към мен.
Добре че един приятел ме нави да ходя с него, защото едвали щях да се навия сам да ходя на зала. Постепенно свикнах и сам да ходя и така...
Та, ако много се притесняваш, потренирай няколко месеца с някой твой приятел. Някакси ще ти е по- комфортно като сте двама или повече.
Но всъщност повод за притеснение няма. Никой няма да те гледа или обсъжда, хората гледат да си направят тренировката без да обръщат внимание на околните. Даже бих казал, че 90 процента от трениращите са доста приятелски настроени.
За съжаление още витае мита, че едва ли не всички трениращи са някакви комплексари и биячи.
Даже бих казал, че най- силните и нацепени чичковци са и най- приятните събеседници в залата. Винаги ще гледат да те приобщят и да ти докажат, че място за притеснение няма.
Знай, че дори и най- нацепените батки, някога са били най- хилавите или най- дебелите в залата. Всеки е започнал от нулата :) .
Сега му е времето да промениш живота си. Утре ако влезеш в залата, то след няколко месеца като погледнеш писанията си, ще разбереш, че притесненията ти са били безпочвени :) .
Успех ти пожелавам!

27.03.16
17:29

Благодаря на всички за съветите. Какво ще кажете за тези клипове въвhttps БГ Блогърите за фитнес упражнения и начините на прилагане като начинаещ ако тръгна на фитнес тези упражнения да прилагам или ? .. Аз имам определена цел искам в областта на корема - тренировка за крака - гърди и - ръце - гръб ; какво е вашето мнение

Мнението беше редактирано от Saww на 27.03.16 17:29.

Иван

27.03.16
17:47

Действай смело - Белчо е номер едно

Пич, всичко е в главата. Една голяма крачка ти трябва - променяш си мисленето и след 2-3 месеца, въобще няма да си спомняш че те е било срам. А за да се подкрепя с факти ще ти дам моя пример. От 4 до 11 клас прекарвах времето си само пред компютъра. Имах и неограничен достъп до най-големите буклуци (кока кола, чипс, всичко в шумолящи опаковки) с които естествено злоупотребявах в промишлени количества. Всичко това в комбинация с това че не спортувах ми се отрази. 11 клас бях почти 100кг при височика 176. 12 клас реших да предприема нещо, защото ако не беше тогава, щях да се погледна чак на 30, когато съм 120+ кг. Затова просто един ден на пук на цялото си мислене, и срама който мислех че ще бера в залата започнах да тренирам. За 3 месеца от 100 паднах на 85 кг и имам чувството, че се преродих. Тогава дойде лятото и спрях, но повярвай ми веднъж видиш ли някакъв резултат, това ще те подтикне и нахъса още повече. Затова началото на 2016 си казах, че ще довърша това което съм започнал. ЗАПОМНИ ГО ПИЧ, всичко е в мисленето ти. Няколко малки промени, ще доведът до една по-голяма, а от там нататък сам ще видиш, че няма нищо страшно. Адмирации за това, че си решил да предприемеш нещо.

Отделно, не вярвам да нямаш поне един добър приятел който да тренира. Е той е човека от когото ще получиш подкрепа, повярвай ми кажеш ли на приятел трениращ във фитнес ( с известен опит ) че искаш да се учиш, той ще ти помага много, а отделно и ти си решил да се образоваш, докато си вкъщи четеш материали и статии. Всичко ще стане с времето си ;)

И като за последно, никога не съм виждал в зала да се подиграват на когото и да било. Никой не ходи там, за да търси кусури на другия ;) По-скоро биха те посъветвали, ако се допиташ до тях. Няма нищо страшно, фитнес залите не ядах хора :D

Oще едно ОГРОМНО ЕВАЛА, за това че си спрял цигарите. 6-та година пушач съм, с многобройни опити за спиране, всичките безуспешни. Това говори, че имаш ОГРОМНА воля, а това съответно означава, че не си и далеч от промяната, към която се стремиш ;)

Мнението беше редактирано от Веселин Андреев на 30.03.16 10:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1