29.03.16
04:06
Директно към проблемите. Наскоро (от 3 месеца) започнах да тренирам отново- бях прекъснал. Бях в ужасна форма , едвам бутах 60 лежанка , клекове с 50 и т.н. След три месеца влязох в ритъм , клекове серии със 70, лежанка 75, мъртва тяга 100кг и т.н. Определено силата се вдигна, като броя повторения , които се стремя да правя е 8-10. Проблема е следния: Покачвам сила, но слабея , видимо съм по слаб от преди 3 месеца и всеки ми го казва. Другия проблем, болки в колената при клякане, мисля за 1 месец да спра краката и тягата , за да си починат, но дали няма да изостанат много, те и без това не са най- нацепените... Храня се по 4 пъти дневно, когато съм нощна смяна 8 пъти. В менюто ми преобладават яйца, овесени ядки, пилешко, свинско, ориз, картофи, боб ,зеле, лежа, салати и плодове. Тренирам три пъти седмично: Гърди, бицепс , корем / Гръб, трицепс/ Крака, рамо, корем . През втория месец преди всяка тренировка загрявах с 20 минути колело. Ако изключа краката за 1 месец, дали ще изостанат драстично или с какво мога да заменя тежките тренировки? Какво да предприема относно това отслабване, защото искам да включа и кардио тренировки, но тогава ще стана скелет.
Програмата е много тежка, преди и аз тренирах като теб и след крака-рамо, на другия ден ми е зле и тежко, бях претоварен и смачкан, един съвет от мен ако искаш да тренираш три дни прави така
Гърди/Рамо
Крака
Гръб/Трапец
Махни ръцете, другото за болката е, аз имам скъсан минискус и правя пълен клек, като клякам раменен разкрач няма болка, като клякам тесен ме боли коляното
29.03.16
08:44
“Слабееш” но искаш да включиш кардио?
Ако се храниш както трябва и колкото трябва, няма как да загубиш мускули (или поне не толкова колкото си мислиш). Мускулът не изчезва толкова лесно.
За болките в колената не си ли мислил да се обърнеш към специалист. Има куп причини да имаш болки там.... от липса на някои витамини и минерали до неправилно изпълнение на клек-а.
Колкото до тренировките: Защо не тренираш по някаква програма включваща само базови упражнения. 5х5 например. За 3 дена чрез сплитове как успяваш да натовариш всички мускулни групи нямам представа.
Болките в краката могат да се дължат на неправилна техника при клека.
Помоли някой опитен трениращ в залата да види как клякаш, за да те коригира ако има проблем.