28.01.06
10:58
Кажете според вас кои са най-подходящите плодове за НДВ??
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 10:22.
28.01.06
11:02
Грейфрут-спомага за изгарянето на мазнините!!!
И ябалките.Но не повече от 1-2 на ден и при това най-добре е да се ядат сутрин след кардио.
28.01.06
19:06
А за да не пускам пак друга тема искам да попитам могат ли зеленчуците да се комбинират с протеини..Примерно краставици със сирене или домати пак със сирене?Защото си бях изтеглила една таблица от нета за правилно комбиниране на храни и там не пише за зеленчуци и протеини..А също така искам да ви попитам ама сериозно вие какво ядете при НДВ,щото аз и без това съм си капризна по отношение на яденето и сега като съм на НДВ много избирам и се чудя какво да ям и накрая май си оставам само на кис. мляко,ядки ,ябълки и такива неща,,а ми се иска така да се каже да хапна нещо топло ,а всичко ,което обичам е по някакъв начин нецелесъобразно относно режима..Примерно харесват ми пържени яйца със сирене,пържени картофки,ама май не е много полезно да ги ям,особено картофите ..А за някакви манджи не ми се и помисля,тъй като сигурно има 1000 неща вътре и незнам кое с кое може да се съчетае и т.н. ..Та можете ли да ми дадете съвет горе-долу какво да хапвам..Ям кренвирши,обаче само да ям кренвирш не ми е вкусно..Може ли примерно да си сложа кашкавал и да го направя на скара или пак не става..Кажете ми моля ви,че аз изобщо не съм наясно май :(
А какво ще кажете за спагетите?
28.01.06
19:24
Mimeto
Може да хапваш всякакви плодове ... стига разбира се да се вписват в необходимите ти въглехидрати и калории за деня ... най-добре е сутрин! Един грейпфрут 30 мин. преди ядене или тренировка!
Защо да не може да се комбинират зеленчуци с белтъци? Аз лично така ям! И в статята на сайта е написано при НВД белтъците да се приемата със салати ... какво ядем при НВД ли? Ето мойто :
1. 6:00 - 7:00 - ставане, един грейпфрут
2. 7:30 - 8:00 - 60-80гр. овес + 1-2 лъжички сладко от ягоди или мед ( за вкус )
12:00 - 13:00 - 150гр. пилешко бон филе, гърди или филе + салатка, може и обезмаслена извара или сирене
16:00 - 100гр. пилешко бон филе + салата
17:00 - 18:00 - 150гр. бон филе + салата ...
За пържените картофки забрави! Обаче за пържените яйцата не знам какъв е проблема?? Кренвиршите също е добре да ги махнеш, това не знаеш какво месо има в тва “живутно”, слагат секви боклуци и изкуственяци ...
Кашкавал може да хапваш, нищо че е мазен ... спагети обаче - по скоро не!
Май някои неща за НВД- то не са ти ясни, прочети два-три пъти статията във сайта за да го разбереш и премислиш ... общо взето трябва да ядеш необходимите ти въглехидрати за деня ( грам на килограм телесно тегло ) и другите ядения да са белтъци и малко мазнини, от друга страна не трябва и толкова да се впрягаш в сметки щото всеки човек си е различен с различен организъм ... примерно ако си 70кг. и си решила да правиш НВД, някаде в 100-120гр. овесени ядки има необходимите ти въглехидрати за деня! След това ядеш само белтъци със салатки ( витамини ) ...
Ето за по лесно :
въглехидратните храни са - всички зъренени култури с тяхните производни - ориз, пшеница, хляб, спагети, във всички сладки е пълно с въглехидрати и т.н.
белтъчните храни са - всички животински меса + всички животински продукти ( мляко, сирене, яйца и т.н. ) ...
Ето едно сайтче да се ориентираш в различните храни какво точно има и по колко :
http://www.muskuli.hit.bg/hrana-tablici.htm
28.01.06
19:33
Ейй Lord_Bane много ти благодаря,сега ми е малко по-ясно,но просто сега тепърва свиквам да се храня така и ми е малко странно..В смисъл такъв изчислявам всичко,което слагам в устата си колко калории е и гледам и от тая таблица и понякога наистина се обърквам..Знам,че за картофи и спагети трябва да забравя,ама пак викам да си питам :)) Намерих някои рецепти от форума,които ми харесват и ще ги пробвам..Аа и мерси много за саита и аз търсех нещо подобно,но намерих само едни и руски и ето това ,ако ви е от полза :)
http://66.249.93.104/search?q=cache:n9jucB8XbTwJ:www.bgteen.us/modules.php%3Fname%3DArticles%26pa%3Dshowarticle%26artid%3D25+%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8+100+%D0%B3%D1%80&hl=en
28.01.06
19:49
Само искам да добавя нещо което споменах и в горния пост - не се забърквай много много с тия сметки щото тая диета ще ти мине в смятане :lol: ... особенно когато си изчисляваш калориите, винаги с +-300/400 ... иначе другите работи ги наблюдвай ама все пак аз лично съм се обедил, че няма голям смисъл от някви прекални изчислявания на белтъци, въглехидрати и т.н. ... тия неща в сайта ги гледай, но само ориетировачно, ето и някои общи съвети :
Пии по 3-4 литра вода на ден ...
Яж през 3-4 часа ...
Хапвай разделно - сутрин въглехидрати, остатака от деня - белтъците ...
Ако тренираш вечер, задължително след тренировката яж белтъци иначе ще изгориш мускулна маса ...
Ако тренираш сутрин яж поне час след тренировката и никога преди нея ...
Ако не тренираш - добре ще е да почнеш ... 2-3 пъти на седмица, някво кардио - бягане или тае бо ( горещо го препоръчвам ) ...
Ако пропуснеш ядене не го наваксвай с две наведънж ...
На седмица е нормално да се спада с около 700 гр. което прави на месец с около 3-4 килограма, гледай да влизаш в тази норма, бързото и/или голямото спадане на кг. могат да се окажат доста вредни ...
Ако се сетя още нещо ще го напиша покъсно, че сега се отвори малко работа ... ;-)
Здрасти и от мен.Ще ти напиша и мойто НВД(оба4е е малко крайно ,зашото на ден ми идват кьм 1000-1200 макс ккал,с което приемам с 1000 ккал от необходимите ми калории,из4ислени чрез калорииния ми балнас).Спазвам го редовно и има голям ефект.Само не знам колко кг и колко си висока.Аз сум 168/53-54 кг
10-11 ч-Половин грейпфрут и 1 кафе без захар +Л-карнетин
-тренировка
13-14ч- 80-100 гр обезмаслена извара(помякога слагам мноооого малко сирене)
16 ч-1 яйце(само белтька) и 100 гр месо(риба или пиле или пуешко месо)
18 ч-1 голяма или 2 малки ябьлки
20 ч-салата(1-1,5 домата +малко краставица)+100 гр риба,пилешко иили пуешко
Надявам се да сьм ти била от помощ.Но наи добре е да си изчислиш калорииния баланс и да извадеш 500 ккал от него.А пьржените картофи,кремвиршите и кашкавала(само ако е мн малко % мазнина е ок) са изключени при НВД.
28.01.06
22:47
Ами аз съм 170-171 см.,ама съм 58 кг . :( ,искам поне до 53 кг. да стигна.. пия и Л-Карнитин,но само бягам и го взимам преди крос-а,ама ми казаха,че само бягането не било достатачно и че трябва да правя още нещо..Нямам възможност да тренирам сутрин,тъй като съм на училище и затова бягам следобед,но искам да отслабна в краката(бедрата) Пуснах такава тема във форума -в тренировъчни програми ..за бедрата и за някакви упражнения..Просто краката ми от коляното надолу са слаби,дори клъощави ,а по-нагоре вече стават дебели така да се каже и между краката ми е леко отпусната кожата ,абе и аз незнам как да го обесня и незнам какво да направя за да отслабнат :( Кажете ми някакви упражнения или пък някои саит откъдето мога да видя точно какво да правя..А след следобедното бягане какво ми препоръчвате да хапвам??Бягам към 5 часа следобяд като съм на училище..
29.01.06
11:06
Mimeto
Хи-хи .. аз съм с почти същия проблем, само че не обръщам толкова внимание на бедрата, по-проблемен ми е корема които лятото се беше издул като бъчва, ама от тия винените, сега е на нивото на гърдите, но има какво още да искам от него :D :lol: ... иначе за тренировка както казах най-добре някво кардио - тичане или тае бо, а щом искаш да топиш бедрата мисля, че велоергометъра е идеалния избор! Иначе след тренировка какво да хапваш ... ами зависи ... ако тренировката е около 20-40 мин. не яж нищо, ако е някаде около 1 час или повече задължително малко след нея хапни някви белтъци ...
Kiara
Ъъъ ... защо не ядеш сутрин?? И къде са ти въглехидратите :shock: ... чудя се още как не ти е падала кръвната захар ... :shock:
29.01.06
12:02
Ее как да не ям сутрин бе,мисля че не съм казвала такова нещо..Ям сутрин,даже ако пропусна закуска вкъщи преди да ида на училище и цял ден ми е гадно и всичко ми се обърква в храненията..а за въглехидрати-хапвам овесени ядки ,правя си ги с кис .мляко ,ама ми идва много и затова си измислих друг начин-стоплям малко вода в една чаша в мирковълнувата,после слагам няколко лъжици овесени ядки и също Степче и или го ям топло или чакам да изстине малко..Става някъде около половин чаша и ми е достатъчно,а което е по-важно ми харесва :) Ям също и ябълки,а в деня ,който трябва да приемам повече въглехидрати- варени картофи ,ориз и май това е ..Мерси за упражненията,ще ги видя :)
Миме,тази критика за неяденто и малкото вьглехидрати е кьм мен.
Lord_Bane,ами аз ставам кьм 10-11 ч,защото си лягам кьсно и тогава вземам грейпфрута и кафета,а преди тренировки не мога да ям,защото ще ми стане лошо на тренировката.
А що се отнася до вьглехидратите,смятала сьм си ги и се падат то4но по 1 гр на 1 кг телесно тегло.От 4 седмици горе долу сум на това НВД и както виждаш сум мн добре и се чувствам супер
29.01.06
15:54
Офф извинявай Киара,объркала съм се .. Изобщо не обърнах внимание :) А колко си свалила за тези 4 седмици?
29.01.06
17:44
[quote author=“Kiara”]Lord_Bane,ами аз ставам кьм 10-11 ч,защото си лягам кьсно и тогава вземам грейпфрута и кафета,а преди тренировки не мога да ям,защото ще ми стане лошо на тренировката.
А що се отнася до вьглехидратите,смятала сьм си ги и се падат то4но по 1 гр на 1 кг телесно тегло.От 4 седмици горе долу сум на това НВД и както виждаш сум мн добре и се чувствам супер
Кафето и Л-карнитина ли?? Хмм .. а btw какво представялва Л-карнитина? Аз лично съм твърдо против използването на каквито и да е било добавки ... неестествени ми изглеждат някак, но щом при теб действат, значи е но проблемо ... Иначе преди тренировка ( освен ако е силова де ) е немислимо да се яде, за това съм съгласен ... и едно съветче, винаги имай под ръка 1-2 диетични шоколадчета, по време на тренировка може внезапно да ти падне кръвната захар, веднага трябва да спреш тренировката и да изядеш 100-150гр. от шоколада ... ;-) ...
Mimeto
Значи спри да използваш микровълновата за квото и да е било ... сега няма да обяснявам, неколкократно е доказано и обяснявано колко е вредна ... ъъъ какво разбираш под ВВД?? Приемат се вместо по грам на килограм по 2 или 3 грама ... тия картофи, ориз - нъц ... не става .. аз лично изяждам просто малко повече овес, а преди обяд ( някаде към 11 ) хапвам 2-3 шоколадчета и след това пропускам следобедното хранене ... аз лично за около 3 месеца свалих над 20кг. ... просто първия месец свалих 9 ( но тогава не бях на НВД, бях на нещо средно между разделно хранене и умерено хранене ), втория 7 ( тука почнах НВД и приемах мноогоо малко калории ) и третия 4( тука вече почнах да се храня със сегашното ми НВД ) ... целата е 70 кг. в момента съм 85, времето е до лятото ... вярвам, че ще успея, пожелавам ти и успех на теб, като не забравяй да минеш на хранителен режим за поддържане на теглото
след като свалиш необходимите кг. щот доста бързо се наваксват, ако след това почнеш да се храниш като преди ... ;-)
Mimeto
за 4 седмици свалих 5 кг.Сега сум 54 и смятам още максимум 3 кг да сваля и после да си поддьржам теглото и да се стягам колкото мога
Lord_Bane
Да,кафе +Л-карнетин+положин грейпфрут действа много добре преди кардио,защото от кафето имам повече енергия,а Л-карнетина и грейпфрута спомагат за горенето на мазнините.Попринцип и аз не сум превьрженичка на каквито и да било добавки,но Л-карнетина е безвреден(негови сьстваки се сьдьржат и в чоешкия организьм).Тва за шоколада си прав,трябва наистина да скупя такцв за всеки случай.
Поздррави:)
29.01.06
21:59
Kiara
Значи Л-карнитина е горе-долу естествен продукт и спомага за изгарянето на мазнините? ... От къде се купува? Аптеките предполагам ... цена, най-добра марка нещо?? Кога се приема? По колко? .. Предполагам може да се взима и без да тренираш ( принципно тренирам ама сега ме е налегнал някъв мега мързел :P ), би трябвало да работи като си на диета?? ..
Поздррви! :)
п.п. .. сори за кръстосания разпит, не ми се занимава да търсия по нета ( не е че нещо трудно де :P ) ... 8)
[quote author=“Lord_Bane”]Kiara
Значи Л-карнитина е горе-долу естествен продукт и спомага за изгарянето на мазнините? ... От къде се купува? Аптеките предполагам ... цена, най-добра марка нещо?? .. Предполагам може да се взима и без да тренираш ( принципно тренирам ама сега ме е налегнал някъв мега мързел :P ), би трябвало да работи като си на диета?? ..
Поздррви! :)
Между предполагам и знаеш има огромна разлика! Знаеш ли за какво се ползва и Л-карнитина и при какви условия???? Недей да лъжеш хората без да знаеш :evil: :evil: :evil:
Л-Карнитина е аминокиселина, подпомага мастните киселини да се изпратят в центъра на клетката откъдето да се изгорят (използват за енергия)!Осигурява и малки количества енергия Това става основно при кардио дейност, т.е. без да тренираш ме съмнява да има ефект! Основно кардио, силови тренировки не биха помогнали също! И диета разбира се! Продава се в магазините за хранителни добавки!
ей това последното 4е Л-карнетина се взема без да се тренира и с предполагането не сьм го писала аз !!!!!!
Не знам коит го е писал,но такива глупости не пиша :evil:
А Lord_Bane,това си го писал кьм мен,сори.Мислех че го казваш от мое име:)
Моля не пускайте 2 мнения едно след друго! Благодаря за вниманието!
Йода
[quote author=“Kiara”]ей това последното 4е Л-карнетина се взема без да се тренира и с предполагането не сьм го писала аз !!!!!!
Не знам коит го е писал,но такива глупости не пиша :evil:
А Lord_Bane,това си го писал кьм мен,сори.Мислех че го казваш от мое име:)
Моля не пускайте 2 мнения едно след друго! Благодаря за вниманието!
Йода
оффтопик:В горния си пост не цитирах теб а Лорд Бейн, ако видиш внимателно поста ще разбереш! Извинявам се за объркването!
29.01.06
23:14
YODA
Лъжа ли?? Що ли се съмнявам в това ... земи си отвори очичките и прочети кво съм писал, обърни внимание на препинателните знаци ...