Healthy and happy

Темата е заключена.

08.04.16
19:23

Здравейте, приятели!
Името ми е Рая и съм на 16 години. Нека ви разкажа малко за себе си....
Висока съм 176 см и тежа около 88 кг (теглих се преди два месеца, вече би трябвало да са по-малко).
Винаги съм била най-едрата в моя клас, дори в училището. От този факт последваха купищата подигравки, бях изолирана и нещастна дълго време.
Февруари 2015 реших, че не мога да продължавам повече така - стегнах се и колкото и да съм мързелива :D започнах да тренирам.  Резултатите не закъсняха - до лятото бях станала 78 кг, което отново си е доста, но сякаш заради височината ми изглеждах добре.
Есента на 2015 се преместих в друга държава. Език, от който не разбирах и думичка, а все пак трябва да ходя на училище. В България винаги съм била освен най-дебелата и най-умната, но тук езиковите затруднения доведоха и до ниските оценки. Отново сам сама, без да разговарям с никого цели месеци,  намерих утеха в храната. И ето как през февруари месец 2016 реших, че отново трябва да се взема в ръце. Започнах да се храня по здравословно и да тренирам от време на време.
Започнах 90 дневна диета - вече ми е 15-ти ден.
Вероятно повечето ака не и всички знаете какво представлява.  Накратко не бива да се смесват храни от различни групи. Дели се на 4 дена - протеини(белтъчини), варива, въглехидрати и витамини.
Днес ми беше въглехидратен ден и ето какво ядох:
Закуска: ябълка
Обяд: около 200 грама “мини панини” което буквално представлява хлебчета с размера на орех, моите бяха с лют пипер и маслини
Вечеря: 30 грама суха паста на “kinder”  5 вида семена и ~50 грама шоколад

Сега съм леко болна. Последната ми “по-тежка” физическа активност беше на 6.04 (преди два дни). Избягах 3,5 км (20мин), карах колело час на последна скорост (наистина много трудно за краката) и общо за целия ден съм вървяла пеша 7-8 км.
Мисля утре да направя същото.

Нямам определена цел в килограми, нямам амбиции да бъда следващия топ модел, искам само да изглеждам добре и по-важното - да се чувствам добре! Но ако все пак трябва да кажа някакви килограми - около 60 мисля, че “биха ми отивали”.

Очаквам мненията ви. Поздрави и целувки от мен. ♡

08.04.16
19:50

1. Прекрати този идиотски “режим” още днес. Прочети малко за това какво реално представлява тази “диета” и дали би искала да си причиниш това.
2. На какъвто и режим да минеш - просто спри да гладуваш. В краткосрочен план ще загубиш доста килограми, но в дългосрочен ще ти идва да се метнеш от някой мост, като се сетиш реално колко глупаво си действала.
3. Казваш, че винаги си била най-умната. Не го приемай като обида, но един разумен човек ще прочете преди да се захваща с нещо, а ти не си го направила.
4. Успех  :)

08.04.16
20:01

Здравей! Всъщност четох доста за  тази диета и всички отзиви самного позитивни. Освен това четох изказвания от някои (според интернет) видни специалисти, които също я препоръчват.
Както споменах съм на 16,  което само по себе си говори за житейския ми опит. Регистрирах се в сайта за да получа различни мнения по въпроса от видимо по-зрели хора от мен. Също искам съвет. Ако се храня много надебелявам или нищо не свалям (ако тренирам). Знам, че ако не се храня тялото ми може да премине в режим на “защита” и пак нищо да не свалям. Среден вариант сама не мога да открия, за това имам нужда от съвети.
Благодаря за мнението :)

Мнението беше редактирано от Raya R. на 08.04.16 20:01.

08.04.16
20:06

Аз също съм против всички тези ‘‘90 дневни’’ глупости. С правилно хранене и хубави тренировки, достатъчно вода и сън, се постига прекрасно тяло. След целия глад, диети, мащабни тъпчения, сега харесвам тялото си най-много. Просто мнение.

Мнението беше редактирано от Anne Rose на 08.04.16 20:07.

08.04.16
20:32

Какво ще рече правилно хранене, моля ви, нова съм в тези “здравословни” неща. Колко ккал на ден трябва да приемам за да отслабвам, по здравословен начин - 900-1000?
Ако прекратя диетата как да продължа?! Толкова е лесно когато си имаш точно разписание и знаеш какво, кога и как.
По принцип винаги закусвам плодове,  дори и без диети, това надали ще се промени.
По принцип когато времето се стопли вечерям салата от домати, краставици,  сирене. Ако обядвам неща като месо, риба, варива... ? Кажете, че това е по-правилният вариант и спирам диетата на мига. Не съм яла нищо млечно вече 15 дни... а съм човек, обожаващ всякакви сирена, кашкавали и млека. Така че и за мен тази диета не е толкова “постижима” колкото я описват.

Здрасти! :)

Прочети тази статия, в която ще намериш насоки за избор на хранителни продукти, както и примерен начин да определяш порциите си. Три-четири порции дневно по описания метод са добра отправна точка.
Не ти трябват сметки и затруднения, просто започни да се храниш достатъчно.

И да, можеш да си ядеш млечни продукти.

Зарежи я тази 90-дневна диета. :)

09.04.16
19:55

9.04

Здравейте! Радвам се да обявя, че зарязах диетата и най-после се нахраних без да ми се вие свят след това ^_^
Та менюто ми беше такова:
Закуска: 9:40 ябълка
Обяд: 11:30 две варени яйца, един домат, филийка пълнозърнест хляб с масло
Следобед: 14:00 обезмаслено прясно мляко 200 мл
17:10 банан
Вечеря: спагети с паста от босилек, пармезан и бяло сирене

Тъкмо да се наканя да бягам и то да завали. Възнамерявам да танцувам после, ще пробвам зумба, че всички много я хвалят :D

Как ви се струва менюто ми. Съвети?

09.04.16
20:57

Защо обезмаслено мляко?
П.С. Избора си е твой, просто ми е любопитно.

09.04.16
21:06

казано от Raya R. на 09.04.16, 19:55:

9.04

Здравейте! Радвам се да обявя, че зарязах диетата и най-после се нахраних без да ми се вие свят след това ^_^
Та менюто ми беше такова:
Закуска: 9:40 ябълка
Обяд: 11:30 две варени яйца, един домат, филийка пълнозърнест хляб с масло
Следобед: 14:00 обезмаслено прясно мляко 200 мл
17:10 банан
Вечеря: спагети с паста от босилек, пармезан и бяло сирене

Тъкмо да се наканя да бягам и то да завали. Възнамерявам да танцувам после, ще пробвам зумба, че всички много я хвалят :D

Как ви се струва менюто ми. Съвети?

Това има ли 1000 калории?
Направи си го на 3 яденета за деня, имаш 3/5, които спокойно можеш да ги направиш в едно. Моментното ти хранене е изключително малко. Точно в началото на деня, когато имаш нужда от енергия, държиш на 2 яйца и една ябълка. Протеин в хранатата ти липсва.

09.04.16
21:35

казано от Anne Rose на 09.04.16, 20:57:

Защо обезмаслено мляко?

Не знам... ако целта ми е да намаля подкожните мазнини не трябва ли да приемам по-малко количество такива?

09.04.16
22:02

казано от Raya R. на 09.04.16, 21:35:

казано от Anne Rose на 09.04.16, 20:57:

Защо обезмаслено мляко?

Не знам... ако целта ми е да намаля подкожните мазнини не трябва ли да приемам по-малко количество такива?

Не. Най-много да си търсиш цикъла след време.
Яж си пълномаслени млека, обезмаслените са чиста химия, просто гледай да си в енергиен дефицит, има и статия по въпроса в сайта.
Пп: под енергиен дефицит нямам предвид да умреш от глад. Сметни си колко калории са ти нужни и извади 10-15%

10.04.16
21:07

10.04
Закуска: 10:30 купичка ягоди и един банан
Обяд: 12:30 риба тон ~120гр, картофено пюре ~150 гр, един домат
Следобед: 15:40 настъргана ябълка с мед, кисело мляко и няколко ягоди
Вечеря: 19:45 два домата, сирене и малко кашкавал

Активност:
1,5 км бързо ходене
Бягане: Днес пробвах HIIT, но издържах само 5 мин и преминавах на нормално бягане за още 10
Правих и упражнения като бягане по стълби, лицеви опори

10.04.16
23:04

Честит дневник!
По колко вода пиеш на ден?

11.04.16
08:55

Мерсиии :)
Различно. Понякога 2 литра, понякога повече. Зависи от настроението :D

11.04.16
23:16

11.04

Закуска: 9:00 банан
Обяд: 13:40 боб с леща, филийка пълнозърнест хляб
14:00 ~50 гр сурови бадеми
Вечеря: 19:00 един домат, сирене, кашкавал и няколко маслини
19:30 ягоди

На снимката е показана активността ми. Към ходене са +5 км когато приложението не беше пуснато.

13.04.16
15:47

12.04

Закуска:  10:00 ябълка
Обяд: 13:40 омлет (2 яйца, пармезан и сирене)
Настъргана ябълка с мед
Следобед: 16:40 купичка спагети с песто от босилек и пармезан
21:30 настъргана ябълка с мед

13.04.16
20:15

13.04
Тегло: 78 кг ^_^ (от 8 февруари насам  -10,5кг)

Закуска: 9:00 ябълка
После няколко крекера(~50 гр) и няколко желирани бонбона
Обяд: 14:00 риба тон с малко зехтин 80гр, един домат и малко кашкавал
17:30 чаша плодов чай с лъжичка мед
Вечеря: 18:10 омлет ( 2 яйца, кашкавал и сирене), половин филийка пълнозърнест хляб

14.04.16
22:07

14.04
Закуска: 10:00 ябълка
Обяд: 14:30 купичка макарони със сирене, пармезан и сос дженовезе (~150гр)
Вечеря: 20:40 риба тон 60 гр, един домат

От тренировката днес:

15.04.16
21:03

15.04
Закуска: 07:30ябълка
9:40 ябълка
Обяд: 13:30 печено кюфте( от свинска кайма) ~130 гр, филийка пълнозърнест хляб
~100 грама печени фъстъци без сол
2 сухи пасти (общо 66 гр; 174 ккал; 13,6 гр мазнини)
Вечеря: 19:00 ~300гр кисело мляко, още малко фъстъци (може би ~50гр... те са ми слабост, започна ли няма спиране :D
19:30 ~100гр ориз

Ужаааас! Послушах ви да ям повече и то пък стана... прекалено :( :D
Според грубите ми сметки това са 2020 ккал. Чувствам се като балон, леко преяла.

19.04.16
20:36

А според мойте изчисления не приемаш повече от 1500 калории.  Добре е да вкючиш прясно мляко сутринта и извара вечерта.

22.04.16
15:01

Чудя се от мюсли дебелее ли се, защото сериозно се пристрастих към един вид :D

казано от Raya R. на 22.04.16, 15:01:

Чудя се от мюсли дебелее ли се, защото сериозно се пристрастих към един вид :D

Ако е в рамките на нормалното може би не , но ако се прекалява  за съжаление от всичко се дебелее :( Факт !

Ето нещо добро :)
Всеки мъж си мисли, че мечтата на всяка жена е да намери перфектния мъж.
Пълни глупости! Мечтата на всяка жена е да яде без да дебелее!
(giggle)

28.04.16
20:27

Хей!
Напоследък си убивам времето в писане... на книга. Жанрът й е трилър. Още не е завършена, но реших да я споделя със “света”.
Помогнете на един “творец”, хвърлете едно око :D

Заглавието й е “Преди смъртта ми” (before my death)

Ето резюме:
Сюжетът проследява живота на 17-годишната Мариса, която е принудена да се премести в друг град. Скоро след началото на новия си живот, тийнейджърката среща любовта. След злощастен инцидент в нощен клуб, обаче, всичко се променя. Смъртните случаи в града зачестяват и Мариса усеща, че може би тя е причината всички около нея да загиват. Дали наистина има общо с мистериозните убийства и дали ще успее да открие истината преди да е станало твърде късно?
“Невинна любовна история с неочаквани последствия”

Ето линк:
http://my.w.tt/UiNb/fa1AZDXMWs

28.04.16
20:47

Raya, аз хвърлих едно око, но само на първата страница. Браво за постоянството, за куража да публикуваш, за желанието да пишеш и да се развиваш.

Личното ми мнение е, че за да пише качествено в този жанр, човек трябва да има доста житейски опит и да си е написал домашното, т.е. да е проучил и изпипал много добре детайлите около сюжета. Първото може би не е задължително, но без второто не може. Аз бих казала само: продължавай да четеш книги в този жанр и не само, пиши, чети написаното, редактирай, пак чети написаното... :) Успех! Това е прекрасно хоби. И не само хоби. :)

Мнението беше редактирано от Елена на 28.04.16 20:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1