Съвет за тренировки,хранене и добавки

04.04.16
02:32

Здравйте,
на 17 съм, 186см, 77кг. Занимавам се с фитнес по-сериозно от около година и половина. Направих ‘бълк’ тази зима и качих прилично. Естествено, като за първи ‘бълк’, направих огромната грешка да не е чист и качих и във паласките и корема. Сега се опитвам да ги сваля и си направих и хранителен режим (НВД-ВМ използвам за основа). Свалих 500 калории от КБ и орязах въглехидратите до 100-110г. Мазнините са 190г и протеина е 170-175г. Следя си яденето и го спазвам всеки ден като правя и захранващи дни (1ж в седмицата). Програмата ми за тренировки е :

Първи ден ()
(Гърди)
Изтласкване щанга от лег 5
Изтласкване щанга от полулег (нагоре) 4
Изтласкване щанга от полулег (надолу) 4
Кофи 4
Флаис със дъмбел 5
(Tрапец)
Трапец 5

Втори ден ()
(Гръб)
Набирания/Пулл-оувър с дъмбел дълбоко зад врат 5
Придърпване на скрипец от седеж 2
Мъртва тяга 5
Мечка 4
Гребане на скрипец прав 4
(Задно рамо)
Задно рамо на машина 5

Трети ден (Корем)

Четвърти ден ()
(Трицепс)
Изтласкване щанга от лег, тесен хват 5
Разгъване с дъмбел зад врат, две ръце 4
Кофи тесен хват 3
Разгъване на скрипец, прав 4
(Бицепс)
Сгъване със щанга, прав 4
Сгъване с дъмбели, прав 4
Сгъване на щанга тесен хват, скот 4
Чукове с дъмбел, прав 4
(Предмишница)
Предмишница, предна 5
Предмишница, задна 5

Пети ден ()
(Крака)
Клек със щанга 5
Лег преса 5
Разгъване машина за предно бедро 3
Сгъване машина за задно бедро 4
Сгъване машина за вътрешно бедро 4
Прасец 5
(Рамо)
Раменна преса с дъмбели 4
Дърпане щанга нагоре тесен хват, прав 4
Разтваряне на дъмбели в страни, прав 4
Разгъване на дъмбели напред, прав 4

Фитнес инструкторът в моя фитнес ме посъветва да взема BCAA и Глутамин за възстановяване (тъй като този месец ми предстоят по-тежки натоварвания) и Аргинин за запазване на мускулната маса. В добавка с това пия и витамини и протеин (когато не успявам да си го набавя от храната, което е доста рядко)

Ако може да ме посъветвате за програмата как е, това ли са правилните добавки за мен(в това отношение съм доста куц, за повечето неща съм чел доста, но не и за добавките. Имам някакви представи, но все пак търся повече мнения) и като цяло ако имате някакви съвети или насоки бих бил доста благодарен.

Стига, бе.... 186/77 кг... Какъв бълк си правил? Ти си скини-фет......

04.04.16
19:03

Като имаш предвид, че бях 69 кила преди да го направя

06.04.16
10:20

Здравей, само да кажа че или ти си някаква високометаболитна машина, или някой не смята правилно нутриентите и калориите. По мои сметки искаш да отслабнеш приемайки по 2800 ККал след като си орязал 500 за да си в дефицит при 77 кг и доста мазно по теб на 1.86 м, че и захранващи дни имаш :) Сваляш ли наистина? Кантара и колана какво казват?

06.04.16
19:18

Свалям да. Не е като да свалям по 5кг на седмица, но има. За почти месец свалих към500-600г. Спортувам доста освен фитнеса и изразходвам доста.

Мнението беше редактирано от Velin Petrov на 06.04.16 19:28.

07.04.16
10:55

500гр. са под прага на статистическата грешка според мен. Като се подстрижеш и се изкъпеш и кантара може да покаже -500гр. Щом за месец едва си мръднал с 500гр.  според мен просто си си уцелил КБ/MBR-то. Което е чудесна новина де. Просто от тук вече трябва да извадиш 15-20% от калориите за деня за да сваляш.

07.04.16
14:57

Сметнах наново и вместо по 1,725 умножих по 1,55 и като извадих 500 станаха 2000 калории (138г протеин, 83 въглехидрати и 147 мазнини). Аз искам да поизчистя малко нали, не да сваля много, защото се поомазних в паласките и корема само. На другите места съм си ОК и мисля, че ако сваля повечко ще почна да топя доста и без това не кой знае колко многото ми мускулна маса :D

08.04.16
10:22

2000 ККал ми се струва доста по- реалистично и ефекта няма да закъснее. Тренирай с тежести за да си запазиш мускулите, които имаш.

Щом си се омазнил по корема и паласките само, почети за тестостерона и начини да си го вдигнеш, макар че ти си младо момче. Наспивай се, хвани си приятелка, избягвай стрес, яж храни които му влияят положително,  може да има връзка с омазняването ти.

08.04.16
11:32

За тренирато с тежести е ясно, че си го има. Просто почнах и кардио 2-3 пъти в седмицата по 15-20 мин след тренировката. За другото ще прочета. Благодаря.

09.04.16
08:20

Има ли съществен смисъл от аргинин,  при условие,  че има бцаа

09.04.16
19:23

Тези ми бяха препоръчани. Както кавам не разбирам много от добавки, затова и питам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1