05.10.15
16:01
Здравейте, казвам се Антоанета Танева на 18 години. Ще Ви разкача една история за мен и се надявам ако някое момиче е изпитало и е преминало през същото нека пише и даде своето мнение и съвет ! :)
Занимавам се професионално със Спортни танци от 5 години и миналата година получих добро предложение за Виетнамското реалити издание Dancing Stars. Приех и заминах на 21 Ноември 2014 година, бях 55 килограма. Работих там като танцьор/хореограф три месеца и си позволявах всичко като храна и напитки и не се безпокоях от това че съм качвала килограми, дори един път не се претеглих през тези 3 месеца. Извъртяха се набързо месеците и стана време за прибиране. На 21 Февруари летях за България ! Прибрах се и съвсем несъзнателно се качих ей така на кантара и той показа 60.4 килограма...никога няма да забравя това число ! Още на другия ден отидох в най - добрата фитнес зала в града и си взех инструктор, започнахме усилена работа, тренировки, хранителни добавки, режими, лишавания и т.н. Пиех основно L-Carnitine, CLA, Black Fire, Pure Yohimbine на Pure Nutrion, приемала съм ги и по отделно и в стакове. Дойде и очакваният ден 1 Август 2015 година бях точно 47 килограма и бях занулила буквално мазнините, а релефа беше нямам думи просто, но с хубавото идва и лошото менструацията ми спря. Помислих си, че просто закъснява, но 2 месеца си е голямо закъснение. Ходих по лекари и правих сумати изследвания. Всички казваха едно, че съм анорексичка и го определяха от това че съм 47 кг с почти нулев процент мазнини, не виждаха мускулната маса. И казваха поредното клише ти се докара до това положение с тези “химии” където пиеш ! Изписаха ми хапчета на хормонална основа и ме караха да ям неща, който бях изключила от менюто си вече 6 месеца. Също така, че трябва да натрупам мазнини понеже организма ми е спрял да произвежда хормона естроген. Аз просто отказах при мисълта, че ще кача килограми и, че ще наруша режима си и просто казах НЕ и нито хапчетата от доктора пиех нито си наруших режима, но цикъла отново не дойде ! Изчетох хиляди статии какво ли не направих, но не помогна и един ден започнах да правя това което ми казваха докторите само защото има опасност от това да не можеш да имаш деца. Качих 5 килограма, защото се храня неправилно и натрупах мазнина по тялото сега съм 53 килограма, наддадох в бедрата 4 сантиметра, ханша 7 сантиметра, талията 5 сантиметра и цикъл нямам. Не се чувствам добре в това тяло в депресия съм, не тренирам сега и се чудя какво да правя ? От хранителните добавки ли се докарах до тук ?
Тези 6 месеца труд и пот ей така на вятъра ли отиват ?
Винаги ли когато си зануля мазнините ще ми спира цикъла ?
Страхувам се наистина да не се видя отново 60.4 килограма !
П.П. На снимката отдолу съм 47 кг.
Темата беше редактирана от Антоанета Танева на 05.10.15 16:50.
05.10.15
16:13
Гладът и значителният дисбаланс на храната са те довели до тук.
Кой ти каза, че елиминирането на мазнините в храната е добра идея - не е ясно.
Добавките нямат приоритетни заслуги.
Решението за теб е да започнеш да се храниш качествено и достатъчно.
...кантара го подари на някоя жена, която мразиш...
05.10.15
16:54
Проблемът е, че не знам какво да ям кога и как да го ям ? Сега си позволявам тестени продукти, захарни и всякакви други, който бях сложила под знаменателя ЗАБРАНЕНИ и не се чувствам добре, когато присъстват в менюто ми ! ( Ям такава храна, защото докторите ми казаха, че: цитирам “Тези храни може да са вредни за хора като теб, който искат релефно тяло, но те подпомагат за произвеждането на хормона ЕСТРОГЕН. Организма се нуждае от всякаква храна, когато го лишиш, той лишава теб също от нещо !” )
Мнението беше редактирано от Антоанета Танева на 05.10.15 17:01.
05.10.15
17:07
От една страна е добре да премислиш отношението си към въпросните лекари и да поставиш под въпрос тяхната компетентност по този въпрос. От друга страна - огромна част от сайта е посветен именно на това - какво, кога, как и защо да ядем. Отдели малко временце за четене, огледай и форума, пък после с удоволствие ще коментираме твоята ситуация. Храненето не е само набор вещества - то трябва да ти носи удоволствие и да не затруднява начина ти на живот (организацията на ежедневието). Колкото по-конкретни са въпросите ти - толкова по-полезни можем да ти бъдем.
:)
05.10.15
18:06
Въпросът ми е какво да направя за да изглеждам така както изглеждам на снимката без да имам нарушения в менструацията ?
05.10.15
18:26
Здравей,Антоанета!
Колко си висока, 1,50-1,60? При този ръст 47 кг биха били приемливи.
На снимките си ужасяващо слаба. Съмнявам се да може да се върнеш на тези кг без здравословни проблеми. Не знам какви тренировки правиш, но на снимката направо виждам бедрената ти кост, а не мускул, бедрото ти е почти колкото прасеца.
Покажи как си изглеждала на 55 или на 60, защото както чета си работила успешно, забавлявала си се, хранила си се и дори не ти идвало наум за кантар.
Как се възприемаше на тези 60 кг и защо някаква цифра толкова те уплаши? Тук има хора, които тежат по 60-70-75 кг и изглеждат убийствено добре.
06.10.15
23:02
И към горните въпроси, моля да споделиш как точно се храниш сега. Опиши последните 3 дни - вид храна и приблизителни количества към всяка.
Много сериозно се замисли върху съвета на Кольо да премислиш отношението си към лекарите. Моят съвет е да получиш второ мнение от независими лекари. Не е сериозно лекар да ти препоръчва да се храниш със захар, за да оправиш хормонални проблеми?!
08.10.15
10:55
Висока съм 168 сантиметра. Последните 3 дни ям много салати и месо !
1-ви ден: Закуска ( плодове - 2 нектарини и 1 грейпфрут )
Обяд ( Сaлата и пилешко филе - цвекло, моркови, китайско зеле овкусена с половин лимон )
Вечеря ( Същата салата като от обяда без пилешкото филе )
2-ри ден: Закуска (плодове - нар и грейпфрут )
Обяд ( нямам обяд )
Вечеря ( Салата - китайско зеле, риба тон в собствен сос, царевица и цвекло )
3-ти ден : Закуска ( Кисело мляко Верея 0.1 % масленост и 50 гр. кашу )
Обяд ( Пилешко филе с гарнитура варени моркови )
Вечеря ( Задушени зеленчуци )
Не овкусявам с олио или зехтин и не използвам сол ! Пия по 5 до 6 литра вода на ден и много чай - билков, плодов и .т.н.
В седмицата веднъж си позволявам да ям сладко и хляб заради докторите понеже искат да натрупам мазнина за тях това е причината да ми спре менструацията понеже съм с малък процент подкожни мазнини дори и на 52 кг. в момента съм толкова днес се теглих !
П.П. На снимките съм 60 кг.
Мнението беше редактирано от Антоанета Танева на 08.10.15 10:56.
08.10.15
11:38
В храната ти наистина липсват мазнини. Не ти трябват толкова мазнини в тялото (да, трябват ти здравословен % такива), колкото в храната. Тяхната липса е пагубна за образуването на хормони. Но по това ще се изкажат колегите.
Висока си и не е нормално да тежиш 47 кг. Нямаш особено мускулна маса(не ти й трябва за твоите занимания) така че индексът на телесна маса е добър индикатор за здравословно тегло. Нормално тегло за теб е между 53 и 67 кг.
НА 60 изглеждаш УНИКАЛНО! Това идеално за теб. Дори на 65 ще продължиш да изглеждаш все така добре. Проблемът не е в кантара , а в главата ти.
08.10.15
12:01
Благодаря наистина, че се включихте и обменихме мнения и съвети !
П.П. В момента хапвам Овесени ядки с 100 гр. кашу и кисело мляко ! ;) :D
12.04.16
19:16
Здравейте ! Имам добра новина оправих и дори забравих за проблема с менструацията.
Благодаря на всички за компетентните отвори.
Исках да попитам дали е здравословно 6 - пъти бягане на ден 4 дни имам 60 мин и 2 дни 2 имам 40 мин.
Деня 60 мин - горя 750 калорий и 9.9 км
Деня 40 мин - горя 500 калорий и 6.6 км
Приема ми на калорий е 500 до 800 калорий.
Обаче съм много пристрастена към суровите ядки и приемам по 100..150 грама на ден - това проблем ли е за свалянето на мазнини ?
Днес имам от 150 грама сурови фъстъци приети около 100 и нещо мазнини много ми е объркано..ако може отново да ми помогнете.