26.01.06
23:20
От известно време на сам усещам болка в предмишницата лявата .. заболява ме коста като вдигам за бицепс от прав стоеж и при някои упражнения за трицепс ... също така при множествено повторения на някои упражнения за гръб. Започнах да я стягам с накитник и болката значително намаля дори почти не се усеща , но искам да попитам дали има някакво мазило и дали ако прекратя за 2-3 седмици тренировки ще се възтанови . Значи проблема не е в Мускула а самата кост ме боли при напипване също ме боли при по силен натиск. Мерси Предварително.
26.01.06
23:40
Почивка от тренировки и сън най-малкото. Ако не минава - лекар. Кремчета и да ти кажем едва ли ще ти помогнат :( Пожелавам ти бързо оздравяване!
27.01.06
01:33
Да не би да сгъваш за бицепс с прав лост ? Ако е така и при мен се получава болка, когато лоста не е Z-образен и затова ползвам само такъв лост.
Здравейте на всички :D
Тамън мислех да се регна точно за да пусна такава тема и гледам, че има вече такава и то от тези дни. Та това ме навежда на мисълта, че болката може да се появява заради студа, дали е възможно? При мен се усеща болката най-силно като спре натоварването, т.е. пусна тежестта. Дали някакви витамини или Калций биха помогнали, понеже и преди съм усещал подобна болка на същото място при носене на тежки предмети още преди да почна редовно в фитнеса преди 3-4 месеца?
За мен тази точно болка е знак на чисто претрениране и>или недостатъчно или недобро хранене.
От опит го казвам
[quote author=“tpd”]За мен тази точно болка е знак на чисто претрениране и>или недостатъчно или недобро хранене.
От опит го казвам
Първото да , ама второто..... Как става кака че като не се храним , получаваме контузии
Абсолютно точно, при сгъване с прав лост за бицепс и дърпане на скрипец с подхват се натоварва вътрешната кост на предмишницата, като съм забелязал ,че не при всички се получава това и си го обяснявам с различна структура на костите , например мойта предмишница е по-къса и ъгъла , който се образува при сгъване с права щанга е неестествен и оттам се получава и болката. Така ,че първо почини една седмица и после само крива щанга.
30.01.06
11:05
Абсолютно точно, при сгъване с прав лост за бицепс и дърпане на скрипец с подхват се натоварва вътрешната кост на предмишницата, като съм забелязал ,че не при всички се получава това и си го обяснявам с различна структура на костите , например мойта предмишница е по-къса и ъгъла , който се образува при сгъване с права щанга е неестествен и оттам се получава и болката. Така ,че първо почини една седмица и после само крива щанга.
Да добавя. Задължително почини както каза Ред. След това започни с дъмбели да правиш бицепс и намали тежестите и увеличи малко повторенията - примерно с 2. Не трябва да чувстваш никаква болка докато правиш упражнението. Ако продължаваш да чувстваш въобще не го прави. Чак след като отшуми започни да правиш с лост и пак обърни много внимание на техниката и прави, както каза Ред, с крива щанга. Почни с по-леки тежести и много бавно увеличавай килограмите.
Аз получих абсолютно същата травма на дясната ръка - от неправилна техника и от прекалено големи тежести. Хем го правех с крив лост - хем пак ми се получи травмата. Държа ме повече от половин година.
Същия проблем имам и аз.При мен се получава само като правя с Z образен лост.Починах 2 седмици и поотшумя, но после пак се появи.От 1 месец правя само с дъмбели, а онзи ден пробвах и с лост и нямах проблеми.
И аз съм в почивка от тая пуста предмишница,същите проблеми като на автора,няма зн. с кой лост правя,винаги се появява като направа тренировката за бицепс по рано от обичайното
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“tpd”]За мен тази точно болка е знак на чисто претрениране и>или недостатъчно или недобро хранене.
От опит го казвам
Първото да , ама второто..... Как става кака че като не се храним , получаваме контузии
Именно< Ако искат пичовете да ме послушат, ако не за тях си е...
Това не се води контизия според мен даже... незнам 100 процента, но според мен болката е мускулна или друга, но не и костна.
Получава се същото и на подбедрицата/все едно те боли костта при натоварване, но всъщност не е тя/ при претрениране и недобро хранене>мисля че е ясно че 2-те са свързани<.
Поздрави
19.02.06
18:41
може да се полу4и и от лежанка с пове4ко килца.
Не замествай букви с цифри !!!!
DJGorgio-Astor
20.02.06
10:01
При мен се получи преди време... когато правех сгъване с крив лост от седеж за бицепс. Тогава костта на лявата ръка ме болеше доста при самото изпълняване на упражнението. Аз си го обясних с това, че я бях чупил като по-малък. Една почивка и заместването на това упражнение с друго и вече не се е появявала болка.