31.01.06
22:23
Така малко инфо за мен след 1 месец правя 16 години 180-2 съм висок тежа по малко от 70 кила кам 68 някаде.Така имам добър релеф е естествено още мнооого мноого иска.Неска усазнах че колкото и да вдигам няма да имам барзи резултати.Решил съм да взема креатин ама ме е страх.За кво става вапрос.Евентуално спиране били довело до отпускане на мускулите неискам да съм бинаболно прасе искам да съм умерено добре.Структурата ми е добра имам потенциал да тренирам.Това което наи ме интересува е как да го взимам(имаите предвид че този месец не сам тренирал утре правя парва тренировка).Ще ми навреди ли на релефа.Някакви странични ефекти.Какво да очаквам да се случи ваобще сичко за което се сетите мноого ви благодаря спешно ми е !
Това е много обсъждана тема - само напиши креатин в търсачката и ще има цяла вечер да четеш...
31.01.06
22:32
[quote author=“boxko”]Неска усазнах че колкото и да вдигам няма да имам барзи резултати.Решил съм да взема креатин ама ме е страх.
Иска се постоянство във фитнеса. От какво те е страх? Ти даже не знаеш какво е креатин. Напиши ‘Креатин’ в ТЪРСЕНЕ и се образовай малко. :evil: Успех!
еми неска се запознах обаче ме е страх щото имам намерения да го пия до 2 месеца наи мноого и след това да почна пак релефа страх ме е да не увисна
31.01.06
22:37
[quote author=“boxko”]еми неска се запознах обаче ме е страх щото имам намерения да го пия до 2 месеца наи мноого и след това да почна пак релефа страх ме е да не увисна
Аве няма да увиснеш ве. Пие се 1 месец и после почивка. Това е добавка не е анабол, стероид, астероид, метеор или за квото го мислиш там. :P
Прочети повече за него преди да питаш
Не аз съм чел просто се страхувам щото за парви път решавам да шия нещу такова ваобще.Та интересува ме парвите дни колко да взимам после колко след това преди след тренировка и така нататак
31.01.06
22:46
Виж тази тема е една от последните за прием на суплементи пише как се взима креатина и още някой друго добавки:
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=12917
01.02.06
00:37
В форума има повече теми отколкото имам косми на главата по тоя въпрос ...
Абе чакай малко бе,каде си се разбързал,или аз не съм разбрал или стажа ти е минимален,ако е така не се хвърляй още в началото на добавките,с ядене и пак ядене(обаче не какво да е да не качиш мазно) ще си докараш значителни резултати,тъкмо през това време ще се образоваш от сайта и др литература за креатина,чак тогава ще можеш да си земеш... :D
Знам добре за видовете тренировки.Миналата година тренирах редовно за релеф.Зимата включих на маса ама нямам никакви резултати видях един приател кво е направил с креатин и реших и аз да пробвам защото не виждам как ще стане да вдигам чисто и да качвам маса така че помагаите колко ми струва какво сичко ми интересува моля пишете
08.02.06
00:10
внимаваи все пак с дозировката.креатина раздужа и мозе да подпухнеш щото задарзас вода.не е кои знае какво за тялото ама ако дарзиш на лицето много наи добре земи несто друго.ок.
[quote author=“boxko”]Не аз съм чел просто се страхувам щото за парви път решавам да шия нещу такова ваобще.Та интересува ме парвите дни колко да взимам после колко след това преди след тренировка и така нататак
Няма от какво да се страхуваш пич!
Сажелявам приателю но не разбрах какво имаш предвид може ли да ми обесниш моля !
08.02.06
20:30
Абе иска да каже да не пиеш повече от 5грама в подържащия период. Ако усетиш болки в стомаха или диария намали грамовете.
Таи утре наи вероятно си взимам 250 грама креатин и 250 грама протеини може ли да ми обобщите (да ми нахварлите) как да приемам протеина и креатина заедно ?? наистина е важно да съм уверен благодаря за тарпението
09.02.06
23:21
В важната тема пише ама ае ще ти го постна. manson го е казал много добре:
[quote author=“manson”]Креатин монохидрат:
- прием: Креатинът се приема на два етапа, като първият не е задължителен. Първият трае 5 дена. Всеки ден се вземат 4 дози по 5 грама на ден - сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане. Това прави по 20 грама всеки ден за първите пет. Вторият етап е така нареченият “поддържащ” - всеки ден, тренировъчен или не, се вземат по 5 грама след тренировка.
- особености - Креатинът може да се приема до 5-7 седмици. След това се спира и се прави почивка от един месец, след което може да се започне отначало. Това се прави не защото е вреден, а защото е вещество, което се складира в депа в клетките и след приема тялото се насища. За период от един месец нивото му отново спада и затова може отново да се почне. Препоръчително е да се пие с нещо сладко - натурален сок, мед, блокче шоколад и т.н.
- препоръчителни марки - От българските: Нутрим, П&Б; от вносните: Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, SciTech. Основно креатинът във вносните продукти е на фирмата Creapure и се счита за най-добър. Ако видите на етикета, че пише Creapure - купувайте без притеснения.
Л-Глутамин:
- прием: Приема се по 5 грама след тренировка, може и по 5 грама преди лягане.
- особености: Може да се комбинира с всички останали добавки. Препоръчително е да се взема с креатин и протеин.
- препоръчителни марки - Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, Scitec, Universal Nutrition
Протеин: Протеинът може да бъде с различен произход. Според него вие трябва да изберете какъв да приемате и да го съобразите с целите си. Основно се приемат/продават суроватъчни и бавни.
- суроватъчен: в тренировъчен ден да се приема веднага след тренировка, а в нетренировъчен ден - сутрин(ако се пие само 1 доза на ден) иначе може да се пие и двата пъти. Този протеин се усвоява най-бързо от тялото.
- препоръчителни марки - Nutrim’s Pure WHEY Pro, Nutrim’s WPI, Optimum Nutrition’s 100% WHEY, Scitec’s WHEY Delite, Weider, Universal, Musashi
- бавен(млечно-яйчен, казеин и т.н.) Приема се преди лягане за да набавя през равни интервали от време протеин на тялото на равни количества. Така докато спите и тялото се възстановява вие ще сте му подсигурили градивен материал за мускулни влакна.
- препоръчителни марки - Nutrim’s Pro 90 Gold, вносните марки - която можете да си позволите.
Л-Карнитин:
- прием: 1-2 грама 20 минути преди аеробна тренировка. Може да се приема в течна или прахообразна форма.
- особености: Да се приема на гладно! Преди аеробна тренировка не трябва да се приема храна, за да може нужната енергия да се набавя от мазнините в тялото, а не от приетите хранителни вещества. Ролята на карнитина е да забърза този процес.
- препоръчителни марки - Musashi, Optimum nutrition, Nutrim
14.02.06
12:21
Искаш да то обсня по подробно ок:
Ами Креатина води до задарзане на вода в тялото оттам и мускулите натезават и придобиват по голям обем.Всеки се ти казе не се притесняваи ам не вярваи на сляпо,застото особенно рано сутрин като се погледнес в огледалото и се видис 4е си подпухнал в лицето.Недик го е казвал сащо.