Коя от следните комбинации с Аргинин е най-удачна?

26.04.15
12:24

Здравейте. Не видях във форума някъде да пише за подобно сравнение и искам да Ви питам, коя от следните комбинации с Аргинин е най удачна - Arginine + Ornitine, Arginine + Citrulline или само Arginine да си взема? Масовите разфасовки са 500/250, по колко трябва да вземам на ден за да има ефект? Ефекта, който искам си е доброто старо напомпване :) Извинявам се ако има някъде писано, а аз не съм го намерил.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.04.15 13:12.

Около 4-5 g цитрулин малат + толкова аргинин (AAKG може би е една идея по-добре).
Така виждам нещата аз... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.04.15 12:34.

Каквото и да правиш, по-добре комбинира аргинина с нещо. До 5 грама аргинин, независимо дали е свободна форма или AAKG са добър вариант.

http://europepmc.org/abstract/med/2770269

Може би идеята да комбинираш аргинин с орнитин не е чак толкова лоша. Твърди се, че има определен синергизъм между двете аминокиселини и добавянето на орнитин променя картинката за иначе спорния аргинин.

Варианти за стакове са ти:

5 грама аргинин + 5 грама цитрулин (по примера на Кольо)
5 грама аргинин + 2.5 грама орнитин

В този вариант да си взема двете хранителни добавки.  Аргинин и  Цитрулин  . Може ли да се добавя например -  Бета-аланин  или нещо друго ?

Мнението беше редактирано от Ивайло Иванов на 03.10.15 17:35.

Здравейте съфорумници вдигам темата за няколко конкретни въпроса.

Взех си Аргинин на Now 5 грама +  3 грама от л карнитин около 40 минути преди тренировка . + Кафе (не вземам други стимуланти от тях не се чуствам добре).

Удачна ли е тази комбинация според вас ?

Дали няма да е по добре да пия 3 грама сутрин на гладно както съветва производителя и 3 преди тренировка да речем ?

Удачна ли е комбинацията на аргинина с л карнитин според вас и има ли нящо което трябва да ме притеснява ?

*един любопитен въпрос случвало ли ви се е да не излезе лъжичка от кутията ?

Благодаря ви.

Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 16.04.16 12:36.

cRossfit

16.04.16
22:19

Аз използвам ААKG и го смесвам с BCCA и протеин преди тренировка.При мен може да се каже ,че действа,защото още на загрявката усещам ,че мускулите се напомпват дори от леките тежести,с които загрявам.

Със сигурност действа.

Днес се чуствах много добре. Дори се замислям за орнитин.

16.04.16
23:51

Цецо, не си давай парите за глупости, ами започни да тренираш сериозно :D

казано от ME4O_TURIST на 16.04.16, 23:51:

Цецо, не си давай парите за глупости, ами започни да тренираш сериозно :D

Здравейте г-н ME4O_TURIST вече съм в истинска зала и тренирам много сериозно :-) вие на тези пластмасовите детски уредчета нямате нужда от добавки но ние във истинската зала трябва да пием нещо по така, че с тези сеирозните машини просто иначе не можем да издържаме на натоварването :-)

Ела при нас да видиш как е :-) затварят късно, машините много, като в библиотека е никой не говори е всяко нещо си стои на мястото :-)

Поздрави

18.04.16
13:35

Увеличи дозите, Л-карнитин 4 гр. преди тренировка и 2 преди лягане. Аргинин 2 сутрин, 4 преди тренировка и 2 преди лягане.

Благодаря. Деян91.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1