24.04.16
14:12
Здравейте! На 17 години съм, ходя на фитнес от около 8 месеца. От седмица и половина (вече) изпитвам болка в десния тестис. Не е постоянна (сякаш намалява за 1-2 дена,почти не се усеща, и след това пак се увеличава). Преди 3 дни ходих на уролог и ми каза, че няма никакви проблеми и най-вероятно е от фитнеса. Но днес болката, сякаш, пак се увеличи. Започнах да се тревожа малко... какво да правя?
Благодаря предварително!
Привет, имах такъв проблем около две години, но на периоди. Съответно и аз отидох при един възрастен уролог, много печен човек. Направо ми каза да зачестя “вижданията” с гаджето. Млад си, хормоните бушуват в теб. Не знам дали водиш полов живот или другата процедура, но според мен проблема може да се крие в това. Та мисълта ми е, че трябва да свършваш по-често, казано на прост език. Може да ти се стори смешно или странно, но познавам и други хора със същия проблем.
Мнението беше редактирано от Евлоги на 24.04.16 14:50.
24.04.16
15:18
казано от Евлоги на 24.04.16, 14:49:
Привет, имах такъв проблем около две години, но на периоди. Съответно и аз отидох при един възрастен уролог, много печен човек. Направо ми каза да зачестя “вижданията” с гаджето. Млад си, хормоните бушуват в теб. Не знам дали водиш полов живот или другата процедура, но според мен проблема може да се крие в това. Та мисълта ми е, че трябва да свършваш по-често, казано на прост език. Може да ти се стори смешно или странно, но познавам и други хора със същия проблем.
Мислех си да не би да е от обездвижване, но все пак не седя на едно място много време. Ходя през ден на фитнес или през два понякога, защото супер много ми се спи (сигурно възстановяването нещо не е, както трябва), а и мисля да включа един ден в седмицата бягане (не ХИИТ). Иначе след оргазъм съм забелязал, че не ме боли известно време, ама след това пак започва.
Щом ти олеква значи може би в това се крие проблема. Бъди по-редовен и би трябвало да се нормализират нещата след известно време.
Ако ще мастурбираш повече от 1 път на ден, добре е да приемаш повече вода.
Мненията къртят :)
Сещам се един виц, дето един с подобен проблем му резнали първо единия тестис, после другия и преди да му резнат онази работа разбрали че са му тесни дънките. Шегата настрана - виж да не се притиска с нещо, не само в ежедневието, а примерно, при клек и тесни дрехи, упражнения от седнало положение и т.н.