24.04.16
15:50
Здравейте,роден съм и живея в град Шумен,скоро ставам на 21 г и тренирам от близо 5 г.Отначало започнах на лостове,по-късно стъпах в залата.Ипробвал съм различни методи,културистични,кросфит и други,докато не стигнах до СИЛОВИЯ ТРИБОЙ.За мен тук е истината,харесва ми без екипировка,груба първична сила и маса.Под груба маса нямам предвид да съм ,,дебел’‘,за пример ще дам моята мотивация ,,Константин Константинов’‘,харесвам визията и стила му :) . И така да кажа нещо за подготовката ми и как се стигна до желанието ми да отида на турнира по силов трибой ,,Джони спорт’‘.До скоро тренирах с един приятел по една програма която беше за сила и маса дадена ми от един друг приятел преди време.Тя беше такава: 4 дни в седмицата пон вт четв и пет на суперсерии с базови упражнения без изолиращи.
1 ден лежанка+набиране с тежест (всяка тренировка различен хват)
мъртва тяга+кофи с тежест
корем
2 ден клек+военна преса и гребане+обръщане от вис
3 ден почивка
4 ден тесен лег+набиране с тежест
широка тяга+кофи с тежест
5 ден преден клек+изтегляне на щанга до брадата
гребане с дъмбел+обръщане от земя
корем
с 30 сек почивка между сериите
Запознах се с едно момче в залата преди седмици и се стигна до там,че имаме общи интереси спрямо трибоя и решихме като на шега да идем на турнира.Захванахме се много сериозно,засега вървим добре но цялото ни време за подготовката е малко повече от месец,като почваме от нулата за пръв път ще ни бъде да участваме.Надявам се да се представим прилично.А тези,,мизерни’’ условия, в които тренираме и малкото време което ни остава ни мотивират още повече.
И реших да експериментирам,искам повече сила и проучих как стоят нещата с трибоя,направих си нова програма,която включва базовите упражнения ,но в друга подредба и с по голяма почивка от 2 до 4 минути в зависимост от това колко тежка ще е серията ми.И добавих асистиращи упражнения и ги наместих според функцията им след всяко от трите основни упражнения за да ги подсиля.И така в момента тренирам по тази програма но мисля как да я подобря защото след като правя тежка тяга,а на следващия ден имам клек краката ми са много изтощени и немога да извлека макса от клека.
*тренировка 4 дни в седмицата
почвика 3 дни в седмицата
Понеделник ДЕН 1
Вторник ДЕН 2
Сряда ПОЧИВКА
Четвъртък ДЕН 1
Петък ДЕН 2
Събота ПОЧИВКА
Неделя ПОЧИВКА
Система*
Пример:Мъртва тяга;лост,60кг,80кг,100кг (5,3,1,) загрявка
;120кг,140кг,160кг,180кг,200кг (1,1,1,1,1)
Асистиращи упражнения 8-12 повторения
Всяка тренировка разменям упражненията с някое от тези,които съм написал в скобите.
ДЕН 1
1 мъртва тяга (дефицит,сумо)
загрявка 3 серии,3 работни серии( задържане на
най-тежката серия за засилване на хвата)
2 гребане 3 серии (мечка,дъмбел,машина,скрипец)
3 набиране с тежест 3 серии (различен вид всяка тренировка)
4 задържане на дъмбели 3 серии (задържане от вис с тежест) за засилване на хвата
5 хиперекстензия с тежест 3 серии
6 коремни преси с тежест 3 серии
7 планк с тежест 3 серии
ДЕН 2
1 клек загрявка 3 серии,3 работни серии
2 лежанка загрявка 3 серии,3 работни серии (тесен хват,легнал на земята)
3 кофи с тежест 3 серии (лицеви опори с тежест)
4 военна преса 3 серии
Засега,това е от мен,ако мога да бъда ползен с нещо съм насреща :)
Ако някой има идеи за подобряване на програмата ми нека сподели,благодаря предварително !
Темата беше редактирана от Станислав Колев на 24.04.16 16:03.
24.04.16
16:08
Още един в кюпа. Ще те следя със сигурност. Какви постижения искаш да постигнеш за състезанието ?
Иначе програмата хич не ми харесва, не знам другите какво ще кажат. Сам си открил грешката, че след тягата не върви клек да се прави. По-скоро обратното. С наближаване на състезанието започвай все по-често да правиш единици, няма да ти трябват изолиращи, виж ако има нещо за оправяне и т.н.
Първо рискуваш адски много при това задържане на тягата - прави го в клетка. Така даже не знам дали може да постигнеш нещо - само контузия. Надолу упражненията са си типични за тренировка за гръб. Асистиращи за тяга са - хват, дефицитна тяга, широка тяга, висока тяга, тяга с ластици, тяга с вериги и т.н. Ако ти липсва старта - прави дефицитна тяга. Ако ти бяга края - прави висока тяга с цел да вкараш таза и да работиш по тая част. Ако ти е слаб хвата - тренирай него.
За другите същото - зависи коя част ти е слаба. При лежанката може да поработиш за такава с удар - на Джони е позволен. Иначе при някои асистиращите на лега дават много, при други не толкова.
Не знам дали съм прав, просто ти подхвърлям някакви идеи. Успех ти пожелажам :)
Мнението беше редактирано от satisfaction на 24.04.16 16:11.
24.04.16
16:19
написал съм,само дефицит и сумо тяга като асистиращи ,защото както написах условята са мизерни и няма как да ползваме,вериги,няма как да правим висока тяга или с ластик.Клетка :D такова чудо няма в тази зала.А тези,които са типични за гръб ми помагат много,лично мое мнение.Залата в която тренираме е предназначена за хора които тренират само на машини и се помпат,и трябва да сме тихи.Благодаря за мнението и пожеланието :)
24.04.16
16:26
Ясно, ясно. Даже по-хубаво така. Аз къде тренирам няма да искаш да влезеш даже :D
Те си помагат тия за гръб, няма как. Иначе нареди по 2-3-4 диска и сложи отгоре щангата и ето ти висока тяга.
24.04.16
16:35
в залата има около 300 кг и толкова май няма дори няма да стигнат дисковете при положение ,
че не тренирам само аз там :D
24.04.16
16:42
Успех в тренировките. Ще те следя с интерес. В коя категория смяташ да участваш на Джонито?
24.04.16
16:44
Благодаря! :) до 85 кг
24.04.16
16:52
Значи ще сме в една категория. За асистиращи освен тези,които е описал satisfaction мога да добавя тяга с пауза (отлепяш щангата от пода, задържаш 1-2 секунди и довършваш движението), тяга до коленете, тяга с бавно темпо, за клека клек с пауза, преден клек, темпо клек, при лежанката - тесен хват, паузи с различна продължителност, трупчета, бутане от пода, кофички, раменните преси.
24.04.16
17:03
благодаря за идеите :) най вече тягата ми е приоритет каквото мога ще направя дано се справя
Тази зала на пазара не работи ли, там беше старата школа.
Ако позволиш един съвет? Отиди до спортното училище, потърси контакт с някой щангист да можете да тренирате при тях.
Знаеш Шумен е малък град все ще намериш някой познат.
Нямате много време , хората са прави само трите движения и нисък обем,за по сериозна подготовка следващата година.
За тази година каквото толкова,не напъвайте много да не изпука нещо.
Успех
Мнението беше редактирано от ISB на 24.04.16 17:31.
24.04.16
17:35
Работи,но вмомента няма как да се запишем там,а и единствената разлика там е че е по-стара първична залата не е от лъскавите,отдавна не съм чувал за щангисти в спортното,най-вероятно ще продължим в тази зала на макс пък каквото стане ,поне за другата година ще сме подготвени по-добре :) благодаря за пожеланието
Мнението беше редактирано от Станислав Колев на 24.04.16 17:37.
25.04.16
12:22
Днешната тренировка:КЛЕК
10x лост,5x60кг,3x80кг,1x100кг,1x110кг,1x120кг,1x130кг,1x140кг,1x150кг
Лег
15x лост,5x40кг,3x60кг,1x70кг,1x80кг,1x90кг,1x100кг
Кофи с тежест
5x собствено тегло,5x+10кг,5x+15кг,5x+20кг
Военна преса
5x50кг,1x60кг,1x60кг,5x50кг
Мнението беше редактирано от Станислав Колев на 25.04.16 12:22.