Ядене преди лягане !

02.01.06
02:58

Значи в момента съм в процес на покачване на чиста мускулана маса , тука малко оф топик ше вкарам за 3 месеца качих 9 кг, та лягам си може би към 12 часа и преди лягане не ям нищо и стана от 1 седмица чувствам много кофти глад към 3 часа сутринта а преди това съм ял в 8 и след това нещо сладко до 10 ... та в 3 или 4 усещам много кофти глад който освен че ме държи много гладен а и не ме оставя да се наспя като хората държи ме буден ... а сутрин като стана пък немога да ям много добре , та въпроса ми е : Добре ли ще бъде ако си направя 2 пържени яйца към 10 часа и така в 12 ада си легна и ако е добре моля предложете още нещо подобно ядене за преди лягане защото само на яйца няма да се издържа ще в тръсва!

П.П Сега е 3 часа и просто пих кола към 10 и не съм ял от 9 и 30 и усещам супер глад , немога да заспа...та ми дойде на ума да драсна тази тема , айде отивам нещо малко да хапна.

02.01.06
08:24

Хубаво е да ядеш нещо час преди лягане. По възможност да не е сладко - все пак искаш да качиш чиста мускулна маса.
Примерно: сирене(кашкавал, извара) с малко пълнозърнест хляб или едно кисело мляко.

02.01.06
09:42

А и ще е добре, ако си лягаш по-рано, защото най-добрия сън е от 10:00 до 12:00…

NE

02.01.06
12:23

за да захранваш мускула през цялата нощ яж комбинация от видове протеин, например - 2 яйца ( варени, най-гот) + 100 гр. извара,
или 50гр. пастърма + чаша обезмаслено мляко !

02.01.06
14:28

Общо взето трябва да наблегнеш на белтъчините въглехидрати не е добре да приемаш особено пък прости ще омазниш.

Гледай белтъчините да за млечни съдържащи казеин

02.01.06
23:24

Нещо като: кисело мляко + 2 банана добре ли е ? Или е прекалено малко ?

03.01.06
09:05

[quote author=“Barcelona_FC”]Нещо като: кисело мляко + 2 банана добре ли е ? Или е прекалено малко ?

По-добре без банани. Можеш да ханпнеш 100 гр сирене с 1 филлийка бонус - пълнозърнест. Или пък извара/кашкавал. Кисело мляко.

03.01.06
14:10

Аз ям само по едно кисело мляко, абсолютно всеки ден, преди лягане и когато стане така, че в хладилника да няма, направо откачам :)

03.01.06
14:41

[quote author=“chefo”]Аз ям само по едно кисело мляко, абсолютно всеки ден, преди лягане и когато стане така, че в хладилника да няма, направо откачам :)

Само да допълня - не точно преди лягане - а поне 30 мин преди това.

03.01.06
15:24

абе, де да знам, как ще е достатъчно?! В едно кисело мляко има максимум 15 грама белтък, така, че ти трябват най-малко две, ама получаваш и 40 гр. въглехидрати и 20 гр. мазнини.Разкарай бананите, купи си някакъв млечно-яйчен протеин, или казеин, сметни го така, че смесвайки го с едно кисело мляко да получаваш 35-40 гр. белтък

03.01.06
16:59

[quote author=“Neo”]абе, де да знам, как ще е достатъчно?! В едно кисело мляко има максимум 15 грама белтък, така, че ти трябват най-малко две, ама получаваш и 40 гр. въглехидрати и 20 гр. мазнини.Разкарай бананите, купи си някакъв млечно-яйчен протеин, или казеин, сметни го така, че смесвайки го с едно кисело мляко да получаваш 35-40 гр. белтък

Абе аз ако имах пари нямаше изобщо да питам тук какво да ям , направо ще си купя протеини и какви ли не добавки , но нямам и затова питам пък и досега не съм зимал никакви добавки и съм си качил 10 килца за 3 месеца и искам да си продължавам така и чак когато достигна максимума и немога да качвам вече тогава да почна с добавките просто съм мн малък - 17 години и съм 68 килограма няма смисъл с добавките толкова от рано поне според мен.

03.01.06
17:19

Абе аз ако имах пари нямаше изобщо да питам тук какво да ям , направо ще си купя протеини и какви ли не добавки , но нямам и затова питам пък и досега не съм зимал никакви добавки и съм си качил 10 килца за 3 месеца и искам да си продължавам така и чак когато достигна максимума и немога да качвам вече тогава да почна с добавките просто съм мн малък - 17 години и съм 68 килограма няма смисъл с добавките толкова от рано поне според мен.

Абсолютно си прав. Браво. Само така.

03.01.06
19:59

ако ходиш да се бъхтиш в залата, после тези мускули трябва да ги нахраниш с нещо.Иначе какъв е смисъла.Като нямаш пари, яж извара, ама сигурно ще кажеш че ти е гадна... :wink:

03.01.06
23:01

[quote author=“Neo”]ако ходиш да се бъхтиш в залата, после тези мускули трябва да ги нахраниш с нещо.Иначе какъв е смисъла.Като нямаш пари, яж извара, ама сигурно ще кажеш че ти е гадна... :wink:

Е то се предполага че не съм изпаднал просяк щом ходя в зала ... ти пък под нямане на пари кво разбираш , говоря че не ми се дават пари от толкова ранен стадий просто ги нямам в излишък ;)

05.01.06
17:56

аз винаги преди лягане ям половин кисело мляко “елена” , вафла “Троя” :))) Та да питам аз вафлата вредна ли е

SP

05.01.06
17:57

[quote author=“dido__”]аз винаги преди лягане ям половин кисело мляко “елена” , вафла “Троя” :))) Та да питам аз вафлата вредна ли е

Е чак вредна не :lol:  ама не е идеалния вариант с нея... просто няма смисъл преди лягане прости carbs

06.01.06
00:17

Аве аз половин един час преди лягане ако не се напращя кат прасе не мога да заспя... Знам че не е полезно ама кво да правя като вечер ми се яде най-много а като ям в 8 до 12-1 ако не се наплющя пак стомаха стърже...

SI

06.01.06
00:43

[quote author=“dido__”]аз винаги преди лягане ям половин кисело мляко “елена” , вафла “Троя” :))) Та да питам аз вафлата вредна ли е

Мястото, където може да поместиш вафлата в хранителния режим е след тренировка.

VL

11.01.06
21:22

как се качват 9кг ММ за 3 месеца без суплименти бе човек :?:  кажи ,моля ти се , какво си ял

12.01.06
11:46

преди лягане е добре да се приемат под каквато и да е форма белтъчини от различни източници тъй като се усвояват за различно време /рибни,пилешки,млечно яйчни,и телешки или свински/ разбира се неможе да се изяде всичко затова е добре да имаш някакъв млечно яйчен протеин и да си хапнеш някакво месце

HR

12.01.06
22:59

пич,
един протеинов шейк преди лягане е чудесен вариант

12.01.06
23:32

И то не суроватъчен а млечен с казеин

JI

15.01.06
21:03

преди лягане 2 кисели млека обезмаслени няк1де 1 час преди да си легнеш и си готов. избягвай банани пържено и тн , в двете кисели млека има достатъчно казеин за през ноща и сурватка която да ти осигури протеин до заспиването .

23.01.06
23:03

а по време на сън какво Ште кажете, аз така правя няколко месеца,след като съм ве4ерял към 22.00 и си лягам към 22.30 към 1.30 се събуждам и вземам една доза мле4ен протеин с мляко и пак в леглото.

24.01.06
15:22

хм по-евтино, ами ако си сумираш всички тея продукти където ще ги изядеш за 1 месец САМО преди лягане, ще се увериш че не е никак лошо да си купиш за същите пари един качествен млечен протеин...

01.02.06
21:51

споделям мнението на някой от по-горе...че вечер преди лягане ако не се наям като животно и то специално с прости въглехидрати (мед ,шоколад)  ,не мога да заспя.Имам много бърз метаболизъм и горя всичко бързо и засега не качвам мазнини.Обаче тва не ми харесва,че само сладко ми се яде вечер.Някой да даде съвет как да се отърва от тая практика-само не ми казвайте:Яж сложни въглехидрати с белтъци...щото след 20:00(вечеря) като си помисля за нещо солено и ми се повръща.Мерси

Кисело мляко, много вода ... като не ядеш 2 седмици и после ще забравиш въобще за сладкото. Всичко си е до адаптация - само 2 седмици въздържание ти трябва.

01.02.06
22:31

Аз също хапвам по едно кисело мляко с 1-2 яйца и наскоро пробвах и сирене с пълнозърнест хляб както Палпатин предложи и не чувствам никакъв глад.
Пък за сладкото въобще не ми липсва, свиква се...

SO

01.02.06
23:15

от близо 1 седмица в 9 часа хапвам към 200гр пилешко + някое млекце и се чувсвам супер. Понеже си лягам към 12 тогава пак усещам малко глад, но не ми рпечи да заспя. Обаче като стана в 7 стомаха ми... страшно е направо :). Но се чувствам много добре, с сутрешния глад се справям много бързо като вкарам овесените ядки, чицата, млякото и една лъжица мед :).

03.02.06
18:19

[quote author=“manson”]Кисело мляко, много вода ... като не ядеш 2 седмици и после ще забравиш въобще за сладкото. Всичко си е до адаптация - само 2 седмици въздържание ти трябва.

С вода и течности(мляко,протеинов шейк) наистина става,обаче после се будя по два пъти през нощта да ходя до тоалетна,така че тва не ми е решение.Някакъв друг съвет?

04.02.06
18:37

[quote author=“valentinik46”]а по време на сън какво Ште кажете, аз така правя няколко месеца,след като съм ве4ерял към 22.00 и си лягам към 22.30 към 1.30 се събуждам и вземам една доза мле4ен протеин с мляко и пак в леглото.

Това със събуждането е супер тъпо!!! разбуждаш се и си прекъсваш най здравословния сън, по добре го пии преди лягане отколкото да се будиш да бъркаш протеини!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1