Mens sana in corpore sano!^~^

Темата е заключена.
Прескочи до:
Кристина Маринова

01.05.16
20:55

Христос Воскресе!
1) Закуска в хотела *06:50* :
- 2пфх със семена с общо 15гр.топено сирене, 7гр.кашкавал и 2 кръгчета краставица
- 2 мини дебели палачинки с общо 10гр нутела (nlove5) и кафе лате
2)В самолета: 40гр.бисквитки с 1 кафе
3) Вкъщи: 14:30*много гладна* - 2 парчета питка със сирене
4) 20:30 - 1 сарма (с пилешко, дробчета и ориз) , 1 питка със сирене, домашен щолееен<3 Колко?Много!  :D (inlove) #ок.250г
Днес в хотела трябваше да закусваме супер бързо, защото гонихме влак, метро, самолет.. :D за 10мин. трябваше да закусаме
Видях какви мини и много дебелички, топли палачинки имашее и такива малки кутийки с нутела... Направо изтрещяяях! Страшно вкусно (rock) (inlove) Е, признавам че щолена на майка ми е в пъти по-вкусен и добър :D
Вече съм вкъщи, но си прекарах толкова хубаво, че не ми се тръгваше :( ^~^
Утре ще кача повече снимки от цялото приключение. В момента съм хипеер изморена, защото след като се върнах, излизах със семейството на разходка в парка и бая се изтормозих :D

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 01.05.16 20:56.

Кристина Маринова

02.05.16
13:33

Обещаните снимки от Австрия :D ^^
Днес мноого прекалих със сладкото, а е едва обяд ... Сутринта започнах с 2 парчета питка със сирене и кафе с мляко, после като се започна мноого домашен щолен, а след това дойдоха гости, изкарах едни сладки, вафли, бонбони от Виена, които донесох - те дегустираха по 1 бонбона, а аз изядох всичко друго, ужас от толкова сладко направо ми е лошо, отивам на разходка с приятели навън, после ще тренирам ръцете, защото още имам МТ от петък на краката>,< Пожелавам ви хубав и успешен ден (sun) А аз ще се моля утре да стане чудо и това, което искам утре да се случи :) в очакване на нещо велико съм :D
Едит:пилешки хапки с корнфлейкс, парче питка със сирене и 2 варени яйца ,  1 краставица със сол

Днес по пътя за разходката се саднах супер много, понеже ми беше адски гадно заради толкова сладко, много ми се повръщаше...  Осъзнах, че приключението в Австрия беше просто като един сън, там не стигах до моменти на тъпчене и макар храната да не беше перфектна, цял ден се занимавах с други работи, бях със страшно яка компания и изобщо не ми е идвало на ума за нещо такова. А тук ли? Тук е голяма шитня, няма яки хора, с които да излизам и да се забавлявам и единственото нещо е да се тъпча (punch) Затова не исках да се връщам тук, стана ми мъчно и се разплаках, че вече ми липсва времето прекарано там :( :(

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 02.05.16 19:44.

Кристина Маринова

03.05.16
14:23

06:00 1) 1 мляко с кафе,300г козунак (традиционен, обикновен - хасковски)
14:00 2) купа боб (300-400гр.), 100гр кашкавал, 150 козунак (свърши) (party)
Едит : От 17 до 19:30 (в баба) - 2 пържени кюфтета, 1 сарма, 200гр.ориз с копънче, две парчета тиквеник
+още 5 парчета козунак, 1 мъфин, 1 корни, 2 шарлота ии още 7 -8 парчета тиквеник .....

Тренировката днес е за крака обаче ме мързи да я описвам :Д главно клекове
Тежестите са ок.18кг.
Храната още не мога да я оправя, надявам се утре да я въведа в ред, а нещото, за което се молех да се случи днес - не се случи... та, явно ще трябва да посещавам тъпия гинеколог отново (headbang) :)
Много е студено навън, щях да ходя пеша до училище, обаче е дъждовно, мрачно, студено - изобщо не ми е до разходки :(

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 03.05.16 20:04.

Кристина Маринова

03.05.16
19:41

Офффф.. Откачам просто, не знам как да се справя... Винаги казвам, че следващия ден ще е различно и ще ям като нормалните хора, но не. Просто няма да съм аз, ако не изям няколко козунака, дузина сладки неща... Корема ме боли, обаче полудявам за сладко, какво е това нещо, забогаа >,<
Направих си отново дневник, за да преборя тази гадост, но не успявам да се справя. И не, за разлика от другите, при мен не е просто “един ден”, при мен е всекидневно и просто не знам кога ще свърши всичко това.
А и винаги след това пия слабителни, ужасяваща работа:)

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 03.05.16 20:01.

03.05.16
23:21

Тези фази на “тъпченe” са ми познати.  Ала вместо да се упрекваш, бих те посъветвала да се осланяш на парадокса, че приемането на нещата такива, каквито са, е първата  и най-важна стъпка към промяна.  Това на немски се казва “Akzeptanz”.  Много красиви снимки!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.05.16 10:59.

Уверявам те, че почти при всеки има такива моменти - тъпчеш, тъпчеш и не можеш да спреш.
Просто разкарай козунаците и сладкото от шкафа или накарай вашите да ги скрият някъде, колкото и глупаво да звучи! :D
Ако нямаш такива изкушения под ръка няма да ги консумираш и ще избегнеш поредното натъпкване. Така например с мама забранихме на баба да прави сладкиши, баници, питки и тн. без повод, защото само ни угоява... :D
Излез навън /дано при теб е хубаво времето, защото при мен само вали от няколко дни/, разходи се, намери си нещо интересно за правене, просто се занимавай с неща, които ти доставят удоволствие и няма да се сещаш за сладко и боклуци.

Ако пък много ти се яде - изяж някакъв плод *баналното* :D или си направи някакъв здравословен десерт, който да притъпи глада ти за сладко. Аз си правя здравословно брауни, което е просто убиец!!! Наистина е много вкусно, аз принципно си умирам за шоколад, но с това спокойно мога да го заменя и да си го изям със същия кеф! :)

- 1 чаена чаша смлени бадеми /може в блендер, аз ги меля на мелачката за орехи/
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаена чаша какао на прах
- 6-7-8 фурми /за подслаждане/
- голям, узрял банан

Смесват се смлените бадеми, содата за хляб и какаото в голяма купа и се разбъркват добре с лъжица.
Фурмите и банана се пускат в блендер. (Вкъщи нямаме блендер, затова намачквам банана с вилица, фурмите ги нарязвам на много ситно, след което смесвам и пак мачкам с вилица)
Добавяме бананите и фурмите към купата с останалите съставки, бъркаме с лъжица, сипваме в тавичка (по-малка, защото иначе ще стане много тънко), покрита с хартия за печене и печем за 15-20мин. на 180 градуса.
Топло е вкусно, но ако го сложиш в хладилник за няколко часа или във фризера за 15 мин. /за по-нетърпеливите (giggle) /, става 5 пъти по-готино и вкусът му е някак си по-наситен.

Това е, супер просто, само 5 съставки, които най-вероятно всеки има в кухнята си. :)
*здравословно е, но е калорично, все пак основна съставка са ядките. (целият сладкиш излиза около 860 калории по моите сметки, но когато се разреже на парченца и се консумира с мярка не виждам проблем - в пъти по-здравословно и диетично от традиционно брауни)
Снимката не е моя, защото не мога да намеря снимките. :D Но моето се получи също така хубаво.
Това беше от мен, малко дъългичко, но от сърце (giggle) ! Надявам се да съм била полезна.

Кристина Маринова

04.05.16
17:58

Благодаря ти за съвета :) и за мнението за снимките, радвам се че ти харесват :)
—————————————————————————————-
А относно снощи - в такива моменти за жалост се връщам назад и си казвам колко много желая да изглеждам като преди, гледам снимки от лятото където съм едва 36кг., нямам корем и съм яко слаба... А всъщност далеч не се стремя към това. Заради вчерашния ден, който беше сигурно с +8000-9000кал, днес мислих да е пречистващ ден, само на вода, но след като се провалих отново, разбрах че с гладуването нищо няма постигна и пак ще се върна в изходна позиция.... Всичко беше ок, но трябваше да чакам на спирката 25мин. автобуса(в този студ :@), а стомаха отново ми застърга, нямах нищо в себе си освен кутия с бонбони и 2 вафли от Австрия (носих ги в училище да черпя класа и учителите). Бяха останали 6 бонбони и 2 вафли и след тях осъзнах, че трябваше да си взема храна за училище, а не да гладувам и да стигам до по-лоши моменти :) . Ех, станалото - станало. Не знам дали изобщо да ям повече днес, може да ям оризовки и кашкавал, ще видим. Прикачвам още снимки от Австрия, размазани са, обаче тия коне не седят на 1 място, нали знаете хаха :D (nlove5) (nlove5)
А последната снимка е сравнение от различните години, през 2012 съм разкъртващо яка :D през 2014 съм 50кг. и както виждате със глътнат корем, защото изпитвах голям срам (tmi), а 2015 съм 36, следва продължение от 2016г. - не ми се мисли :D

Кристина Маринова

04.05.16
20:41

@Катя Иванова, извинявай чак сега видях коментара ти. Благодаря ти мнооого за идеята - ще го пробвам задължителнооо (inlove) калорично става, заради ядките, но пък съм убедена че е превъзходно! Ще го пробвам скоро време, обаче ще гледам сестра ми да е наоколо, че да го поделим хахаха :D

Кристина Маринова

05.05.16
14:18

1) Варено яйце с 1 пълна с.л. лешников тахан и шепичка орехи
2) 100гр.оризовки
3) Прибирам се аз и какво да видя на масата? Последните парчета щолен заедно с 2 шоколада 70% с Мока кафе, другия 70℅ с портокал , козунаци, торта,хляб...-.-, та знаете нататък
4) семки, орехи
Течности: 2 кафета с мляко и литър вода

Тренировка
Тяга 3х10 (17кг)
Bench Press 3x15 (7кг)
Сгъване на бицепс 3х15 (7кг)
Движение:7км
Изтеглих си лоста и видях, че всъщност е по-лек и вместо 8 е 7кг -,-

Тооолкова вкусна и засищаща закуска си спретнах днес (inlove) отдавна исках да я направя и ето, че се получи (nlove5) Възможно най-вкусното нещо <3 Не виждам как изобщо мога да стигам до шоколадите след такова убийствено вкусно нещо :P
Прикачвам още 1 снимка от Австрия:Д и снимка от закуската (nlove9)
Уж си набавям достатъчно много хранителни вещества, а пак прекалявам със сладкото и ще пропусна вечерята... :@ Лошото е, че изям ли хапка сладко и искам още и още
А ако не изям изобщо няма да ми се прииска..

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 18.05.16 13:34.

Кристина Маринова

05.05.16
23:08

И резултата от поледователните дни с тъпчене и мноого джънк е налице веднага... (punch) (devil) Веднага си пролича всичко :(
Кога ще започна да чистя не знам, с тези кризи на “хиперфагия” скоро няма да стане.
Е аз все пак ще продължавам да правя опити, пък да видим хД
П.С. Лятото пих хормонални “Фемостон” - изобщо не ми повлияха(1ви гинеколог), от януари до март пих “Климен”(2ри гинеколог) - имах редовен, но оскъден цикъл с тях, спрях да ги пия, по препоръка на 3ти гинеколог(друг, защото предишния е в чужбина..), за да видим дали ще ми дойде без тях. Не ми дойде и днес отидох при него, а сега ми изписа трети вид хапчета “Дуфастон” (tmi) Ужас, колко хапчета и гинеколози смених... Знам, че хапчетата не са ок, но както каза гинеколога само с тях мога да се оправя (dull)

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 11.05.16 17:58.

05.05.16
23:16

Не виждам кой знае каква разлика..че да се притесняваш

05.05.16
23:21

Не я слушай, дебела си (grin)

05.05.16
23:22

Освен здравето, аз друго не виждам да успееш да изчистиш. :)

Кристина Маринова

05.05.16
23:23

@satisfaction знам :D от утре на кисело мляко и ябълки :Д:Д

Кристина Маринова

05.05.16
23:25

@SimplySatisfying Защо? Какво имаш впредвид?

06.05.16
00:13

..<.<

Кристина Маринова

06.05.16
16:21

Тренировка:
Сгъване на бицепс 15,15,15@7кг.
Bench Press 15,15,15@7kg.
Клек 10,10,10@17кг.
Тяга 10,5@17кг.
Храна:
09:00
- Варени пилешки дробчета с доматен сос
16:00
- 1 купа варен боб със сол, 2 варени яйца
22ч:
- Сандвич от 2 фпх със семена от пекарната (inlove)и 40гр.кашкавал

Течности:1л вода+общо 2 чаши пр.мляко (250мл.х2) с 2х3к.л. Инка

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 07.05.16 15:14.

Кристина Маринова

07.05.16
19:18

Снощи не можах да ям вечерята, която бях придвидила, защото извънредно отидох на гости в братовчедката, затова ядох сандвич :D + още 7км.за вчера хд
Днес тренировката беше за крака
Движението - 10км.
Храната
1) 150гр.кисело мляко със зърнена закуска
2) 2 домашни мъфина със сирене
3) още 1 мъфин
4) Панирана риба хек със спанак, 4 пържени кюфтета, въздушна салата, 1 пфх и щрудел с ябълки, тиква и орехи (тая чинийкаа (devil)) :D
Тези мъфини са уникалнии<3 Никога не успявам да ги пропусна :D

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 07.05.16 19:26.

07.05.16
19:31

Кристина Маринова

07.05.16
19:38

:D :D хахаха, щрудела е по-виновен ;)

Кристина Маринова

11.05.16
17:20

1) 1 варено яйце с 20гр.леш.тахан и 10гр.кокосови стърготини, 40гр.пфх с 25гр.леш.тахан и 1ч.л. мед
2) 400гр.кисело мляко с ок.35гр.орехи
3) Много варен боб, ок.50гр.пилешко и 70гр. Кашкавал
Движение-7км.
Течности: Мляко с кафе, 700мл.вода
Калории: 2 239
Ппц се старая за около 1500, но усещам глад с толкова, затова постепенно ще намалям

Понеделник и вторник бягах на алеята, тренирах с лоста и дисковете.... Иии от началото на тази седмица се чувствам супер, супер мотивирана, благодарение на Anne (hug), за което й благодаря наистина много :*
Каза ми толкова много истина, накара ме да повярвам в себе си и сега съм готова да успея! :)
След час може би ще отида да бягам на алеята, ако ми мине храната до тогава :D
  Започнах отново да броя калории, за да знам кое колко е, за да не прекалявам.

Кристина Маринова

12.05.16
15:57

Здравейтее :)
Първо за снощи добавям +още 200мл.мляко с нес и ябълка

А за днес - Скапана съм тотааално, много съм изморена и след малко лягам да почивам :D това връщане пеш от училище ме измаря адски много в горщото време, едвам се влача към края :D
Храната
1) 50гр. сс киноа с 2 с.л. лешн.тахан и 1ч.л. мед
2) 1 кифла с шоколад (150гр.)
3) 200гр.котидж с 150гр.краставица, голяма ябълка
4) Пържола пекана с масло, салата - 200гр.краставица, 200гр домат и сол (без олио) и за десерт ръжени филийки хляб с леш.тахан
Тренировка за корем ще правя по-късно
Днес бях си запланувала супер якия бъркоч за даскало - от вкъщи си носих доза нес кафе, канела и кутийката със стевия (за всеки случай, ако е мн.горчиво) , щях да си купувам кис.мляко училище и да добавя тези неща в млякото :D взаимствах идеята от Инес ^~^ обачее в началото на 4тия час така жестоко огладнях, че през цялото време си мислех как след него ще прибягам до лафката за мляко :D иии разбира се за мой късмет - вече беше свършило! Озверяла от глад се чудих какво да си взема, единственото което предлага лафката са тестени закуски, 4-5 шоколада на кръст, мин.вода и носни кърпи :D не предлагат солети, бисквити и т.н.,защото МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ: били нездравословни :) :) :D
  Имам един въпрос към вас, едно от момичетата в сайта ми беше казало, че няма значение дали ще ядеш шоколад/вафла или някой др.въглехидрат примерно банан - тялото не различавало от къде идват въглехидратите... Изобщо вярно ли е това?!
Оо, имам още едни въпроси - днес за първи път ядох котидж и направо се влюбих в него! Уникално е! Искам да знам, защо котиджа в 100гр. има 92кал., кравето сирене е около 250кал., кашкавала и др.разновидности сирена - 300,400,500,600 (в зависимост от вида) - нали всички са от краве мляко? :D
В млякото попринцип нали има 60 и няколко калории, през какво минават тези продукти, че стават по-калорични :D?
Защо котиджа е толкова скъп?:(:Д

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 13.05.16 09:58.

12.05.16
17:31

казано от Кристина Маринова на 12.05.16, 15:57:

Здравейтее :)
  Имам един въпрос към вас, едно от момичетата в сайта ми беше казало, че няма значение дали ще ядеш шоколад/вафла или някой др.въглехидрат примерно банан - тялото не различавало от къде идват въглехидратите... Изобщо вярно ли е това?!

Съвсем не!  Красивото тяло е здравото—кифлата с шоколад ти носи захар, бяло брашно, мазнина.  Тези продукти са пагубни за тялото, предизвиквт бръчки, подпухнали очи и най-различни “козметични” проблеми след като станеш на 30 год.

Храни като целина, грейпфрут, чиа, зелении се борят срещу пагубното влияние на горните храни.

Колкото по-често ядеш нездравословните храни, толково по-се пристрастяваш към тях.

Информирай се малко ...

Калориите в цялата схема са най-маловажното нещо.

П.С.
И по-специaлно за въглехидратите—тялото определено “различава” сложните въглехидрати.  При тях една трета от калориите се изгарят само за смилането им.  Също така, сложните въглехидрати, обикновено, идват в комбинация с целулоза и витамини, а шоколадът и вафлите, примерно, идват със хипер висока доза мазнини, които тялото приема готови за склад без да прави нищо.  Чела съм даже в книга на Нийл Бърнард, че ако се направи аутопсия на труп и се вземе част мазнина, веднага може да се каже, дали тази мазнина е натрупана от животинска, хидрогенизирана и т.н., защото мазнините се складират направо, както си дойдат—много удобно за тялото наистина ... Така че, сама прецени ...

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 12.05.16 17:41.

Кристина Маринова

12.05.16
18:26

Ооо, аз определено много добре знам кое е здравословно и нездравословно, полезно и вредно и няма нужда да избирам, защото все едно да бъдем изправени пред дилемата : ябълка или мазна баница е по-полезно.. Наистина не знам как да ти обясня какво искам да кажа, а и има толкова много за казване, че просто ще си го спестя, защото наистина няма смисъл :D Знам кое е добро за мен и здравето ми и кое - не, просто това изречение ми го каза едно от супер напредналите момичета в сайта и бях склонна да й вярвам, но явно съм грешала. Повярвай ми, аз също съм изчела достатъчно много и знам кой е по-добрия избор. Просто вече задължително ще си нося храна от вкъщи за училище, за да не изпадам в такива пристъпи за глад, а да няма нищо добро наоколо. Това обаче изобщо не значи, че ще изпадам в крайни лишения от “вредните” боклуци, защото после отново ще се върна в изходна позиция, от която поемам по +12хил.калории от боклуци наведнъж. Мисля, че вече съм минала периода с “хиперфагията” (последният отчайващ ден ми беше в неделя). Понеделник започнах ново начало, в което се стремя към баланс.
Това не означава, че подкрепям храненето с боклуци

12.05.16
18:31

Кико е обяснила кратко и съдържателно. Има и други нюанси, но основното е това.
Разбира се, котидж ще има под 100 ккал, защото има 3-4 % мазнини и голям % вода, а един хубав кашкавал/ сирене- над-20-30% мазнина и много малко вода.

Чела съм даже в книга на Нийл Бърнард, че ако се направи аутопсия на труп и се вземе част мазнина, веднага може да се каже, дали тази мазнина е натрупана от животинска, хидрогенизирана и т.н., защото мазнините се складират направо, както си дойдат—много удобно за тялото наистина

Това не звучи съвсем сериозно:) Бърнард е психиатър, не знам колко аутопсии е правил, но мазнината определено не остава “същата” като премине през организма. Но пък проблемините  транс мазнини се водят до натрупване в артериите на холестеролни плаки като променят нормалните механизми, чрез които се извършва преобразуването на холестерола, повишавасе количеството на “лошия” холестерол  в кръвта, увеличават нивата на възпалителните вещества и следователно влияят и на имунната система. Тала че просто не яж опаковани неща :)

12.05.16
18:47

казано от Кристина Маринова на 12.05.16, 15:57:

Въглехидратите са си въглехидрати и тялото ги обработва по един начин, независимо дали са от вафла или от грозде (не казвам банан, защото към “европейските” банани имам специално отношение). Въпроса е какво върви “в комплект” с тях. В първия случай е напълно преработен продукт с трансмазнини, нискокачествена цвеклова, рафинирана захар с долнопробна суроватка на прах, овкусители, аромати и т.н. Във втория случай става въпрос за плод със съдържание на витамини, минерали, фибри, плодова захар (която под формата си на фруктозен сироп и в отсъствие на фибри не е ок), вода.
Така че - въглехидрата си е въглехидрат и тялото има нужда от него, независимо какво казват някои “експерти”, важното е какво влиза” с него.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.05.16 18:53.

Кристина Маринова

13.05.16
16:20

За снощи след 00ч добавям и едни овесени питчици на фурна(от 150гр.ов.трици и 300гр.кисело мляко+подправки и сол по избор), щяха да бъдат за закуска, но разбира се, това не стана :д
Движение:само 3.5км
Храна: филийка ръжен хляб с леш.тахан и кокосови стърготини, филийка с масло и кашкавал, 300гр. кисело мляко, 40гр.сирене, 1 пилешка пържола, салата от зеле
Течности:мляко с нес, 1.5л вода
Тренировка - липсва

Мнението беше редактирано от Кристина Маринова на 13.05.16 16:21.

Кристина Маринова

17.05.16
18:59

Храната: 300гр.ябълка,200гр.банан,краставици и домати със сол, пил.пържола на тиган с олио и пикантина подправка за пиле
Тренировки последните дни няма, нямах енергия за нищо, много ми се спи цял ден, защото лягам късно и като се прибера от училище спа 3 часа :Д
Най-сетне излизаме в малко ваканция :D
Пожелавам успех на матурите на всички завършващи :) :P

Кристина Маринова

20.05.16
15:19

Здравейте :)
Искам да си купя олио за салати, но не знам кое от изброените да избера. Ще се радвам някой, който ги е опитвал да сподели впечатления :)
- орехово, сусамово, тиквено или ленено олио?

Зависи от личните предпочитания, както и с какви храни ще ги комбинираш.

Можеш да започнеш със сусамово. :)

20.05.16
17:45

Изброените от теб имат изразен вкус и аромат, не мисля, че стават за свежи салати, по-скоро за печива. Сусамово не съм пробвала, обаче. Неутрално на вкус ми  е олиото от гроздови семки и май е най-добро за салата след зехтина. Опитвала ли си шарлан?

20.05.16
18:00

Ленено и тиквено но мен са ми много вкусни в салата или смути!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1