Странна извара?

23.05.16
22:14

Здравейте!

Днес си купих извара от суроватка на пършевица , но като обърнах внимание на етикета останах малко объркана. Белтъчините на 100гр пише , че са 3, мазнините 0.9 а въглехидратите 10?! Според вас етикета ли е объркан или има и са възможни такива стойности?  Благодаря предварително за помощта.

23.05.16
22:24

Снимка?

Куматецу

23.05.16
22:54

И аз съм попадал на тая извара. Останах леко разочарован като видях стойността :D , но не му мислих много много преди да я изям. Като цяло на пършевица има качествени кис. млека.

24.05.16
18:35

Купувай си насипна - прясна е и не съдържа вода.

24.05.16
20:31

казано от ANZy на 24.05.16, 18:35:

Купувай си насипна - прясна е и не съдържа вода.

А на насипната как мога да разбера хранителните стойности? Защото доколкото съм обръщала внимание не пишат на етикета

27.05.16
06:58

Не може да е толкова ниско съдържанието на белтък.
Добрата извара е остатъчен продукт при производство на кашкавал.
Пършевица са доста съмнителни типове, всъщност почти всички играчи са такива.
Заложете на месо и яйца има антибитиоци и хормони,но поне белтъка е реален.
Това е истината трябва да я приемем.

27.05.16
12:48

Защо въобще я ядете тази шийтня. Ако ви е вкусна ОК, в което се съмнявам. Другата причина е цената, но единствено изгодно излиза насипната извара и може би още 1-2 мерки. Аз не бих дал 2 лева за 350 грама, в които има около 45 грама белтък.

А от скоро време ми се върти една мисъл за качеството на изварата. При положение, че е отпадъчен продукт от сирене или кашкавал, а всички видяхме последните анализи на качеството на тези продукти какво е. Т.е щом в сиренето и кашкавала има добавена растителна мазнина, следва ли че и в изварата се съдържат?

28.05.16
16:04

казано от A. D. на 24.05.16, 20:31:

А на насипната как мога да разбера хранителните стойности? Защото доколкото съм обръщала внимание не пишат на етикета

Като я купуваш гледаш дали е млечна или кашкавалена, после отиваш тук и гледаш състава и  http://www.bb-team.org/hrani

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 28.05.16 16:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1