29.01.06
17:01
може ли някой да ми помогне. защото тренирам от скоро 6 месеца по тоцно и имам доста значителни промини само гърдите мисля че изостават. тренирам ги по 1 мксимум 2 пъти в седмицата(мн рядко) трябва ли им задължително 2 че да растат. на 16 съм и то от скоро :) бе ако некой може да помогне да пише :)
иначе съм 1,80/77,5кг/бица-39(студена)/гръб-107/предмишница-36(студена)/бедра-57/прасец-44/ ми тва е :!: :!: :!:
29.01.06
18:12
Какви упражнения правиш за гърдите?
29.01.06
19:17
Само това? :D
Като за начало махни 2 упражнения -
прави или - бенчпреса + флайс от наклон или бенчпреса + кофички
Вече важно и сериите как са ти разпределени.
Тренирай ги веднъж седмично.
да махна 2 упражнения? тук май трябва да кажа че програмата ми е по два мускула на тренировка и мисля че доста малко ше станат. ма нз
сериите са така
бенчпреса-10 с 60/10 с 70/8 с 75/6-7 с 80
от наклон-3х10 с 60
флайса-3х10 с там нз колко кила не мн то след първите две упражнения
пресата с дъмпели-3х10 и тя така там нз с колко
29.01.06
20:10
Добави още 2 серии на бенчпресата - 1 серия по 5 повторения и 1 серия по 4 повторения и 3 х 8-12 кофички(или 3-4 х 6-8 наклонен флайс). Всичко останало махаш.
Пътя към големите гърди е от центъра към Лъвов Мост или Околовръсното :lol:
По темата
Ами всички основни упражнения за гърди, съчетани с ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ
т.е. всичко става със времето и добрата храна. ясно мерси . направо ме успокоихте.
30.01.06
00:08
[quote author=“Lucifer_”]т.е. всичко става със времето и добрата храна. ясно мерси . направо ме успокоихте.
Освен с времето и добрата храна - ако не ти вървят гърдите - сменяваш тренировката докато не започне растежа.
Пробвай това, което ти казах - намали упражненията и виж дали ще има ефект.
еххх да знаех пътя на големите гърди и сутиен щях да си взема :roll:
пич и аз имам проблем с гърдите, а и много хора - та извода до който съм стигнал с моя опит (близо 2 години) и изчетени материали е че при всеки гърдите са строго индивидуални - при едни вървят от 1-2 упражнения , при други от 3 пъти седмично (има такава тема в Архива), но всичко идва с опита и тренировките
както ти казаха вече - правилното хранене е в основата не само на големите гърди , а и на голямото и красиво тяло - упражненията вече зависят от човека . Аз мога да ти препоръчам нещо което е традиционно и много от звездите (Арнолд , Джеи Кътлър , Чичерило) използват и то е нещо подобно :
2-3 загряващи серии с лоста
лег - 4серии по 4-6 повт. (макс. 8 - ако , можеш да направиш повече значи тежеста е прекалено лека , ако е по-малко от 6 значи е прекалено тежка)
полулег дъмбели (лост) - 3по8-10
обратен лег дъмбели (лост) - 3по8-10
флайс / пек-дек(машина) - 2-3по10-15(може и в дроп серии за по-голямо напомпване)
прави стречинг между загряващите серии , почивай между 2-3 минути между тежките серии , подходящи тежести и добра разгравка
това е , айде успех:)
03.02.06
00:32
Пиите много мляко за по-големи гърди :lol: :lol: :lol:
Прави 3-4 базови упр. , а и добро възстановяване и хранене трябва
Лег с щанга 3х8
Полулег с дъмбел 3х8
Кофички 3х8-10
Четете бе хора :evil: ! Човека много ясно казва , че тренира гърдите 1-2 седмично!!
04.02.06
12:52
Ми аз мисля, че е грешка ако ги тренираш 2 пъти седмично в една до друга тенировки. В смисъл тренирай ги понеделник и петък например.
Е то е ясно,че ще наблегнеш на повдигане от лег в двата му варянта.Прави по повече серий и повторения,но ги тренирай само 1 път седмично.
пътят към големите гърди се нарича “синтол”.
Ако навсякъде другаде вървиш добре, а само гърдите куцат, то значи причините могат да бъдат:
- генетика
- неправилно изпълнение на упражненията
- ниска интензивност на тренировката
- претрениране
[quote author=“SGK”]пътят към големите гърди се нарича “синтол”.
Ако навсякъде другаде вървиш добре, а само гърдите куцат, то значи причините могат да бъдат:
- генетика
- претрениране
Не,не е това пътят,тъй само малките групи отговарят добре на синтола.
[quote author=“Oblivion_”][quote author=“SGK”]пътят към големите гърди се нарича “синтол”.
- генетика
- претрениране
Не,не е това пътят,тъй само малките групи отговарят добре на синтола.
при едни гърдите са голяма, при други малка група, кой както се е уредил :wink: