16.01.06
14:07
направих зареждаща серия от креатин-5 дена (по 15-17 гр на ден) и на 6-я ден минах на по 5 гр. след като го изпих почнах да чувствам остра болка в бъбреците за около 3-4 часа.На какво може да се дължи?вземам креатин за първи път и не се доверявам на насипния в залите затова си взех Creatine Monohydrate на NUTRIM.на 16 год. съм и тежа 60 кг.
16.01.06
16:17
Извинявай, но до 18 години тялото не се е развило напълно и някои органи и костите не са спрели растежа си.Според мен си много малък да пиеш креатин.
Колко години си тренирал чисто, без добавки?
Ако започваш на 16 с креатин, мога да си представя на 20 какви неща ще ти трябвят!
Съветвам те да изпиваш по 3-4 литра вода на ден за да пречистиш бъбреците.
Ако болките продължат и забележиш, че урината ти е тъмна се посъветвай със специалист.
Успех!
16.01.06
17:24
[quote author=“emergency_bg”]Според мен си много малък да пиеш креатин.
Колко години си тренирал чисто, без добавки?
Ако започваш на 16 с креатин, мога да си представя на 20 какви неща ще ти трябвят!
Че по тая логика аз съм бахти животното :twisted: Не е рано на 16 за креатин, въпрос на личен избор си е :wink:
Просто трябва да се приема много вода същевременнно с креатина поне в зареждащата фаза даже и по нататък ама по в началото задалжително !!! Защото може да стане някои фал както на теб, предполагам не се случва с всеки но сичко е индивидуално !
попринцип аз бях доста скептично настроен по отношение приемането на каквито и да е препарати.изчетох доста л-ра и рещих да почна с креатинче.ама сега ще спра.нямя смисъл,бъбреците са ми доста по-ценни от тялото.след време ще пробвам пак.на въпроса-тренирам от 2 седмици
съветче-спирай го тоя креатин.Един приятел същ се оплака от болки в бъбреците,щом го спря и му минаха.Пък и да си тренирал 2 седмици и да почваш добавки,ари помисли първо и тогава почвай...
Не е нормално да те болят. Пробваи без да зареждаш директно по 5 грама. Ако продължат болките по добре го спри. Освен това 2 седмици стаж са много малко да се почват добавки. Лично аз ги почнах на 2рата ГОДИНА.
Мене ми се струва че не поемаш достатъчно количество вода. Днес ми е втория ден с креатина и се спуквам от вода :) И взимам по 4 чаени лъжици на ден. От 8 до сега май са ми 4 чаши (грубо литър) :) Поемай много вода и не би трябвало да имаш проблеми. Все пак ако и мене ме погнат болежките ще знам и че и водата не помага :( Като свърша зареждането ще пиша ;)
07.02.06
17:41
Явно не си пил достатъчно вода, а и тая зареждаща доза е много натоварваща за бъбреците. По-добре без нея. Започваш по 3-4 грама креатин (по 0.03 грама на килограм тегло) на ден и си пиеш един месец примерно, един почиваш. Тея работи с 5-те грама и зареждащи дози са измислени ми се струва от производителите на добавки за да се харчат по-бързо продуктите. Реалното количество креатин, което може да усвои организма е по 0.03 грама на килограм, тоест за 80 килограма човек - 2.4 грама на ден. Но като се има предвид, че креатин монохидрата е 88% креатин и другото е вода и при разтварянето малко или много се губи нещо по съда, можеш да взимаш 3-4 грама, но 5 са много. Организма ти изхвърля това, което не може да усвои.
А зареждащата доза е много натоварваща за бъбреците, особено ако не поемаш поне по 3-4 литра течности на ден. Единствения ефект от нея е, че резултатите идват с 2-3 седмици по-бързо (визуални и вдигане на силата). Последните изследвания показват, че хора, които пият без зареждаща и със зареждаща доза, в края на цикъла имат едни и същи постижения.
Първо съм пил креатин кре-алкалин(таблетки) за период от около 2-3 седмици и отскоро започнах креатин-монохидрат по 5 гр в тренировъчните дни(таблетки с декстроза) и нямам описаният от теб проблем.А относно водата аз пия 1 литър вода само с приемането на креатина и после цял ден ми се пие яко вода и яко до тоалетната,така ми е с монохидрата с кре-алкалина го нямаше този проблем.
казано от PanteliX на 29.03.11, 22:18:
Първо съм пил креатин кре-алкалин(таблетки) за период от около 2-3 седмици и отскоро започнах креатин-монохидрат по 5 гр в тренировъчните дни(таблетки с декстроза) и нямам описаният от теб проблем.А относно водата аз пия 1 литър вода само с приемането на креатина и после цял ден ми се пие яко вода и яко до тоалетната,така ми е с монохидрата с кре-алкалина го нямаше този проблем.
Аха, ама те учасниците в тази тема сигурно внуци имат вече. ;)
02.04.11
19:44
Всеки 1 грам = 100 мл вода
Пий по 4-5 литра на ден вода !
Това със зараждащата фаза за мене си е пълна глупост,излишно товарене на бъбреците..