Сироп без захар/калории

03.06.16
11:36

Здравейте,
търсих из форума, питах чичко Гугъл и т.н. но така и не успях да намеря информация по следния въпрос:
сироп (с вкус на шоколад, ягода, карамел и т.н.) за подслаждане на различни ястия без захар и респективно - без калории. Нещо като топинг за палачинки...

Има доста опции, но са все от чуждестранни сайтове. А аз търся нещо, което да се разпространява свободно на българския пазар. Предпочитам да го има налично във физически магазин, за да мога да го разгледам обстойно, но и да е онлайн (в БГ) пак върши работа.

Използвала съм MySyrup на MyProtein, но ми се иска да намеря нещо, което да знам, че във всеки един момент мога да отида до магазина и да си го купя. Като недостатък на MySyrup-а намирам, краткия срок на годност и че трябва да се използва до 4 седмици след отваряне. Това ми се струва много кратко време и е другата главна причина да търся алтернатива.

Използвам стевия (течна), но все пак искам да имам и друг вариант за подслаждане.

Та, ако имате информация за някой магазин в София, в който да се намират такъв вид сиропи ще се радвам да я споделите. :)

Темата беше редактирана от Jewelz на 03.06.16 15:30.

Здравей!

Сироп без захар можеш да си направиш и у дома (какао, шоколадов протеин, вода/кокосово мляко, стевия при нужда от още сладост), но не се сещам за вариант без калории.

Това ти изискване затруднява нещата. :) Лично аз не съм срещала на пазара такова нещо, но пък и не съм се оглеждала. :D

05.06.16
11:01

Харесва ми идеята с протеина, най-вероятно ще го пробвам следващата седмица.
Като цяло смятам да пробвам само протеин, с минимално количество вода, за да стане по-гъста смес.
Ще коментирам след като опитам.

Жалко, че в темата не се включиха повече потребители, искаше ми се да прочета още мнения. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1