30.05.16
10:05
Здравейте! От много време само си чета нещата тук,та реших,че е крайно време да се разпиша :) Аз съм на 23г. имам 10месечно бебе,в същото време съм студентка .След раждането на малкия нещата малко излязоха от контрол и е време за промяна,защото вече не мога да се понасям.Много е гадно,когато осъзнаеш,че имаш нужда от промяна,но не знаеш точно как да е случат нещата,та силно разчитам на вашата помощ и насоки :)) Така тъжната новина е,че съм 85кг,174см ..Целта е 66-67кг,или просто стегната млада майка..Догодина ми предстои сватба,абсолвентски бал,рождени дни..все събития,на които ако не изглеждам добре,ще се чувстам ужасно..Толкова за мен :D По-късно ще си опиша деня :)
то готово ве :) господ ти го е дал скьпа нищо не ти трябва :) сега по сериозно , не :) имам една приетелка може би най добрата ми приятелка, за съжаление е жена на най добрия ми приятел. Вергиния се казва. около 50 кила, роди 2 деца , качи малко по време на това но до няколко месеца след ражданията си беше пак 50 и готина. та това е оправдание. лошото е че си си поставила по малко от година за цел за да си супер мацка. ама то когато най ти трябва автобуса все закъснява :) та от горенаписаното трябва да ти е ясно че просто водиш застоял живот, наливаш се с глупости и ядеш около 30 пъти повече от колкото трябва. с оправдания като деца, депресиии и подобни. спри да ги правиш тия неща , разкърши малко дупето и ще станеш супер мацка.
Мнението беше редактирано от Алкин . на 30.05.16 10:33.
30.05.16
16:15
Ето малко мотивация—> Click
Мнението беше редактирано от Севдалина Тасева на 30.05.16 16:16.
30.05.16
16:38
За мотивация- нашата си Мара Крофт . Майка на две деца , секси мацка и вдига тежко :D
31.05.16
02:16
казано от ME4O_TURIST на 30.05.16, 16:38:
За мотивация- нашата си Мара Крофт . Майка на две деца , секси мацка и вдига тежко :D
Хе хе, Благодаря ти за комплимента МЕ4О! :*
Но да не забравяме, че точно този форум е пълен с мами, всичките от които са секси и повечето от тях вдигат тежко. (muscle) :D
Само дето аз, може би съм най-голяма (на възраст) (blush)
Честит дневник Жени!
Извинявай за отклонението и добре дошла. (sun)
Надявам се да се чувстваш добре при нас.
Повечето сме добронамерени :D , позитивни и добре мотивирани.
Тук е мястото, където можеш да разчиташ, че когато зададеш конкретен въпрос, ще получиш адекватен ( поне в повечето случаи ) отговор.
В повечето дневници, така или иначе ще намериш отговорите на повечето си въпроси.
Успех от мен !
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 31.05.16 02:24.
31.05.16
10:48
Хехе,здравейте,здравейте ! На мен мотивацията ми рязко се качва като се погледна в огледалото :D Сега да кажа за вчерашният ми ден :
Закуска : 2 цели сварени яйца.
2ра закуска: шепа ягоди
Обяд: пилешко месо 160г. + салата зеле и моркови
следобяд: 50г бадеми
вечеря : телешко 150г +салата домати и краставица
Занъкнах се и на фитнес :D
Загрявка 10 мин кардио
1. Бедрено разгъване в СУПЕРСЕРИЯ с бедрено сгъване 3Х 20 повт.
2. Клекове 3Х 20 повт
3. Лег преса с широк разкрач 3Х25 повт.
4. Напади 3Х 15 на крак
5. Аддуктор машина в СУПЕРСЕРИЯ с абдуктор машина 3Х 20 повт.
15 мин кардио
казано от Maria Peeva на 31.05.16, 02:16:
!
Е тука не позна. Аз съм най голяма на 38 г с 10 месечно бебе и син абитуриент. И точно затова няма да си позволя да съм лелка
31.05.16
15:09
казано от diva 97 на 31.05.16, 14:58:
!
Е тука не позна. Аз съм най голяма на 38 г с 10 месечно бебе и син абитуриент. И точно затова няма да си позволя да съм лелка
Познах, познах :D
Аз съм на 41 (blush), този октомври на 42.
Големият ми син навършва 21 години тази неделя, а малкото ми момче е на 15.
Да си ни живи и здрави децата, а и ние покрай тях и да си ги гледаме с любов! (sun)
Дерзайте мами, няма лелки Тук! (muscle)
31.05.16
15:15
Обаче има лелки по душа и то немалко :D
Здрасти, Жени, добре дошла! ПОжелавам ти много успех с целите :)
А какво е лелка?
Привет Жени,
Честит дневник!
И аз съм в графата майки, имам син на 4 месеца :), въпреки че в момента не съм от вдигащите тежко :) ! Ще следя с интерес! Успех с целите!
а така, има шанс бейби. ако дотичаш може и да хванеш автобуса :) разкършила си се това е супер. храната е много. намали наполовина, не пий сладко. никакви хранителни режими не ти тряват, експериментирай в разумни граници.
31.05.16
20:36
казано от Алкин . на 31.05.16, 19:49:
а така, има шанс бейби. ако дотичаш може и да хванеш автобуса :) разкършила си се това е супер. храната е много. намали наполовина, не пий сладко. никакви хранителни режими не ти тряват, експериментирай в разумни граници.
грамажите на месото ?
аа и ядките :) ако искаш да отслабваш према на мазнини трябва да се ограничи. значи месото има мазнини, ядките имат мазнини, ако си и овкусяваш салатите както едно време с тубата олио има да се чудиш защо не става. аз си слагам малко ленено семе и сусам, ама малко :) сега не ме питай точно колко. аз не съм от мерещите. месото плюс ядките плюс лъжица зехтин на ден ми се струва добре. експериментирай. на обяд може и малко въглехидрати, боб, леща, ориз, зърнени. от много стискане после много шоколади яде човек :) и малко бързаш ми се струва. резултати след време...
казано от Maria Peeva на 31.05.16, 15:09:
казано от diva 97 на 31.05.16, 14:58:
!
Е тука не позна. Аз съм най голяма на 38 г с 10 месечно бебе и син абитуриент. И точно затова няма да си позволя да съм лелкаПознах, познах :D
Аз съм на 41 (blush), този октомври на 42.
Големият ми син навършва 21 години тази неделя, а малкото ми момче е на 15.
Да си ни живи и здрави децата, а и ние покрай тях и да си ги гледаме с любов! (sun)
Дерзайте мами, няма лелки Тук! (muscle)
Бравоооо, накара ме да се чувствам много, ама много гот : )
01.06.16
10:39
Ден 2: закуска-1 цяло яйце
закуска 2: 1 ябълка
обяд:1/2 риба+картофена салата
слеедобяд: 2 резенчета пъпеш
вечеря:1/2 риба + салата зеле и мерков
Не съм тренирала,освен цял ден търчане след бебешора,на който растат зъби и е кошмар.
казано от Жени Мартинова на 01.06.16, 10:39:
Не съм тренирала,освен цял ден търчане след бебешора,на който растат зъби и е кошмар.
мисля че бяхме се разбрали по тоя въпрос ? а ? разбира се, че ще почиваш но само когато имаш нужда не и поради някаква причина да не казвам оправдание. така докато кротко му растат зъбите , лягаш на земята и правиш няколко серии коремни преси, като ти се разлопа сърцето , дай малко лицеви, дай малко да почистя, да сготвя и то готово, ето ти тренировка. като порасне малко, като стане за количка. качваш го на една количка. намираш хубав път за бягане. с едната ръка буташ количката , а с двата крака тичаш :) ето ти тренировка, тежка съдба си избрала да си мама, но това не ти пречи да станеш и по супер мацка, както сама желаеш.
02.06.16
11:50
Ден:3
Тъъъъъка :D Вчера беше ползотворен ден. Цял ден навън с бебешора и вечерта на фитнесче :)
Храната:
Закуска: 2 препечени пълнозърнести филийки с резенч домат и обезмаслено сирене
Закуска 2:1 Ябълка
Обяд:пилешки руладини с гъби и тиквички +салата
следобедна закуска :1 шепа череши
Вечеря:свинско филе + бъркоч от тиквички,картофи,2 яйца и малко сирене :)
Тренировката:Загрявка 10 мин кардио- колело
1. Придърпване на скрипец пред гърди с широк хват (пулдаун) 4 серии Х 20, 15,15,12 повт.
2. Гребане на долен скрипец с тесен лост (лодка) 3Х15 повт.
3. Лег с дъмбели 3Х15 повт.
4. Флайс на пекдек машина или с дъмбели на лежанка 3Х 15 повт.
5. Разтваряне встрани с гирички за рамо 3Х 15 повт.
6. На скрипец за трицепс 3Х15 повт.
7. Сгъване за бицепс с дъмбели (права, с редуване на ръцете) 3Х15 повт.
15 мин. тичане на пътечката
03.06.16
09:43
Ден 4:
Хранене:
Закуска : 2 пълнозърнести филии със сиренце и домат
Закуска 2: 40г кашу
Обяд: 2пълнени чушки със извара,яйца и кис.мляко+салата
Следобедна закуска: 1 ябълка
Вечеря: 2пълнени чушки + бъркоча от тиквички,картоф,яйце,сирене
Тренировка не е имало .
08.06.16
13:05
Ден 8 :
Закуска : 1 банан
Обяд : Пилешко бутче + 1 домат
Следобедна закуска : 30г бадеми
Вечеря:2 свински шишчета +зелева салата
В сесия съм и времето ми е доста ограничено,но пък не съм провалила нито храната нито тренировките засега :) Имам 2 въпроса- Ако тренирам 5 пъти седмично-3 пъти основно силово,а 2 кардио-добре ли е ? И мръсните дни- кога ?
казано от Жени Мартинова на 08.06.16, 13:05:
Ден 8 :
Имам 2 въпроса- Ако тренирам 5 пъти седмично-3 пъти основно силово,а 2 кардио-добре ли е ?
Само ти можеш да отговориш на този въпрос - ако успяваш да се възстановиш и да правиш качествени тренировки с тази честота, значи е добре. Какво разбираш под силово трениране? Виждам записани някакви упражнения с по 15 повторения в серия, но няма тежести, с които са изпълнени. Аз лично сила с 15-20 повторения в серия сила не мога да развивам.
казано от Жени Мартинова на 08.06.16, 13:05:
Ден 8 :
И мръсните дни- кога ?
Защо си решила да правиш мръсни дни?
08.06.16
17:29
Тежести има, просто не съм ги вписала, а и не са кой знае какви, че да ги отразя.Повторенията са повече, защото искам да отслабвам. А мръсни дни искам да правя заради психиката си, но не искам да прекалявам, затова се чудя къде е границата.
казано от Жени Мартинова на 08.06.16, 17:29:
Тежести има, просто не съм ги вписала, а и не са кой знае какви, че да ги отразя.
Те и скелетните ти мускули не са ги отразили. :)
Повторенията са повече, защото искам да отслабвам.
И аз, но моят опит показва, че се отслабва с хранителен режим, а не с повторения във фитнеса. :)
А мръсни дни искам да правя заради психиката си, но не искам да прекалявам, затова се чудя къде е границата.
Сега сериозно. Ще споделя моето мнение, което се базира на моя опит (веднъж бях стигнала 80 кг. и ги свалих до 60 с много проби и грешки) и на опита на съпруга ми, който се бори с наднормено тегло вече доста години. Ако искаш да сваляш килограми, трябва да влезеш в строг хранителен режим и да си в подходящ дефицит. При жените, всяка приета калория е от значение, защото обикновено имаме значително по-нисък BMR от мъжете. Ти имаш BMR около 1600, а с наднормените килограми вероятно метаболизмът е започнал да се забавя допълнително. Моето ЛИЧНО мнение е, че ако една жена иска да отслабва и иска да смъкне 20 кг., мръсни дни нямат място. Ако гледаме седмичен калориен дефицит, ще държиш някакъв дефицит 6 дни в седмицата, на седмия ще направиш т.нар. мръсен ден, ще вкараш 3к калории от глупости (защото повечето хора точно така правят мръсен ден, а аз съм си стигала и до 5000 в мръсен ден, защото лакомията няма граници, а големи количества храна не са ми проблем) и язък ти за усилията всяка седмица, да поддържаш калориен дефицит, като с един ден слагаш черта на голяма част от постигнатото. Мръсните дни имат място в режима тогава, когато вече са постигнати целите, човек е в нормално тегло и е на поддържащ режим, с който цели да задържи постигнатото в дългосрочен план. За моята психика винаги е било най-добре да приема, че ми предстои един по-дълъг период на лишения и да не се отпускам. Позволявала съм си “мръсен” ден, когато постигна някаква междинна цел (такава цел беше да сваля от 80 до 70 кг.). Направих си мръсния ден и след това ми беше ужасно трудно пак да се върна към рестриктивния режим за рдукция на тегло. Но пак казвам, това е базирано изцяло на семейният ни опит. Ето, съпругът ми смъкна 20 кг. от октомври 2015 до януари 2016 с много стриктен режим, след което реши, че ще прави мръсни дни и за сега е свалил едни смешни 3 кг. от януари насам (а той има доста активно тегло и BMR 2400 в момента)
За тежестите и повторенията нищо няма казвам, защото знам от опит, че каквото и да ти говорят, докато пробваш различни неща и не видиш кое работи най-добре за теб, няма как да не робуваш на общоприетите схващания. Разгледай дневниците и виж мацките с какви тежести тренират и как изглеждат.