08.06.16
17:59
Тренирам 3 пъти седмично силово и подържам килограми на 1900 ккал, добра идея ли е да добавя 2 Кардио тренировки по 20 мин. И да извадя още 200 калории от сегашните 1900. Тоест седмично да имам 3 силови и 2 Кардио тренировки и 1700 калории дневно. Целя чистене от 65кг до 60 кг
08.06.16
20:22
От 65кг на 60кг... Дай повече информация за тебе... Освен ако не си жена и/или максимум 1,50 висок то би трябвало да се замислиш за качване на килограми а не за сваляне. Разбира се може и някаква категория да гониш за някое състезание?
казано от K0m3r на 08.06.16, 20:22:
Разбира се може и някаква категория да гониш за някое състезание?
Мис плажно тяло? :D
09.06.16
13:46
Просто съм по нисък 160 и малко. Шегаджията отгоре ако няма да дава полезно инфо, да дърпа от тая тема и да бърше коластрата от устата. Айде ся по тема.
09.06.16
14:02
Според мен трябва да качиш :)
казано от Skalata Kiro на 08.06.16, 17:59:
Тренирам 3 пъти седмично силово и подържам килограми на 1900 ккал, добра идея ли е да добавя 2 Кардио тренировки по 20 мин. И да извадя още 200 калории от сегашните 1900. Тоест седмично да имам 3 силови и 2 Кардио тренировки и 1700 калории дневно. Целя чистене от 65кг до 60 кг
Принципно е по-добре да увеличиш активността, вместо да режеш калории.
Обаче 2х20 мин. кардио седмично няма да горят по 200 калории допълнително на ден, т.е., ефекта няма да е същия като да орежеш 200 калории.
09.06.16
14:20
Качвах до ся от 50 до 67 ся е време да изчистя за да почна наново, но тоя път ще опитам по-чисто. Na 3000 ккал едвам Качвах ся на 1900 не мога да сваля, да нямам спад в метаболизма? И от 5 тренировки седмично минах на 3 дневен сплит, май от там ми спадна КБ. Прав си Петко, колко Кардио да вкарам седмично? Да изчистя поне още 4-5 кг, после ще опитам чисто качване
Мнението беше редактирано от Skalata Kiro на 09.06.16 14:25.
09.06.16
15:29
казано от Skalata Kiro на 09.06.16, 14:20:
после ще опитам чисто качване
Добре че е този форум че да се развеселявам от време на време. Какво разбираш под чисто качване и мръсно качване? Освен ако не си професионален спортист и не гониш някаква форма няма смисъл да редуваш периоди на качване с периоди на сваляне. Помисли си как се отразява това на организма ти, на условно нареченият метаболизъм му е необходимо известно време за да се адаптира с всяка промяна в навиците ти. Ако ги сменяш на няколко месеца как мислиш че ще му се отрази това? Ако си решил да спортуваш чисто любителски както повечето които са тука, то най-добре намери своята зона на комфорт и се стреми към нея без резки завои и когато я достигнеш подържай едно ниво. Или иначе казано ако планираш от 65кг да станеш 60кг и след това пак да качваш, то какъв е смисъла? Освен ако не си намерил начин по който да сваляш само мазнините? (но дори да е така, мазнините са необходими на човешкият организъм за ред биохимични процеси). И как така един не реши да чисти през зимата? Предлагам да се направи отделен раздел в форума в който да пишат всички летни билдъри.
09.06.16
16:05
Е нали тва искам и аз да качвам с минимално омазняване и като достигна това което искам просто ще поддържам, а сега е неизбежно, трябва да изчистя щото омазних доста грозно и едвам се трая така. Пиши само по темата не отклонявай.
казано от Skalata Kiro на 09.06.16, 13:46:
Просто съм по нисък 160 и малко. Шегаджията отгоре ако няма да дава полезно инфо, да дърпа от тая тема и да бърше коластрата от устата. Айде ся по тема.
С правилната интерпретация, отговорът ми би ти бил полезен :)
10.06.16
16:05
Тенденцията е да приличат на болни от анорексия, ама да имат плочки, за това живеят....
11.06.16
21:28
Я дайте по една снимка да видим от кой получаваме критики, форумни билдъри, зад клавиатурата седнали сигурно 100 килограмови шпекове, ама иначе във форума сте по-нацепени от Фил Хийт, казах смо по темата да пишите или май сте физически “надарени”, ама интелектуално ощетени май не разбирате от дума. Ако няма да давате полезно инфо по темата не ми губете времето!
11.06.16
23:03
казано от Skalata Kiro на 11.06.16, 21:28:
Я дайте по една снимка да видим от кой получаваме критики, форумни билдъри, зад клавиатурата седнали сигурно 100 килограмови шпекове, ама иначе във форума сте по-нацепени от Фил Хийт, казах смо по темата да пишите или май сте физически “надарени”, ама интелектуално ощетени май не разбирате от дума. Ако няма да давате полезно инфо по темата не ми губете времето!
Ти отваряш тема и искаш съвети и ние ти даваме съвети на базата на това което знаеме за тебе. Дай по-подробна информация и снимки и ще получиш по-сериозни мнения и препоръки. Нито знаем на колко си години, нито колко процента мазнини имаш в момента хранителен режим и тренировки не коментирам изобщо. И на база на всичко това се засягаш от това, че те мислим за плажен билдър? Извинявай ако не си такъв но от дадената информция оставаме с такова впечатление.