05.02.06
14:48
Какво да ям след тренировка имайки предвид, че не използвам никакви хранителни добавки медикаменти и всякакви пдобни? Доста хора хапват извара веднага след трен(и аз в това число), според вас става ли ?
Ако искаш да я караш без абсолютно никакви добавки, то след тренировка изпии 50-на грама захар и след 10-15 минути изяш колкото можеш повече белтъци - поне 6-7 (не цели яйца). Изварата не е особено удачна след тренировка, защото е предимно казеин, който се усвоява бавно, докато яйчните белтъци са много лесно смилаеми и усвояеми от организма. Не яж жълтъците, защото в тях има мазнини, които ще забавят усвояването. Изварата я остави за по-късно и за преди лягане. Горе долу така стоят нещата и за закуска, след като не си ял около 8 часа.
може примерно 2-3 сухи пасти и една кофичка кисело мляко ако вкараш и 1-2 банана немаш грижи до след 1-2 часа :)
Междудругото хубаво е преди тренировка да изядеш един сникерс,марс или там такива исторйики.Първо че в тях има много карамел(особенно в “марс-а”) и още шоколад,а за “сникер-са” според мен то е по добре от “марс-а” шот има и фъстъци.
А след тренировка пак може да си позволиш 1-2 малки вафлички за да възтанивош захарния баланс.Един път като бях на много сериозна диета и праих страшно кардио,след тренировка препаднах.И се чудих от какво идва това нещо и ми казаха че кръвната ми захар е била много ниска.Заради товаче просто е желателно след тренировка да хапнеш малко шоколади историйки.Аз даже и като съм на НВД пак профилактично ям сладко,шот от тогава много се наплаших.
[quote author=“SteeL”]Междудругото хубаво е преди тренировка да изядеш един сникерс,марс или там такива исторйики.Първо че в тях има много карамел(особенно в “марс-а”) и още шоколад,а за “сникер-са” според мен то е по добре от “марс-а” шот има и фъстъци.
А след тренировка пак може да си позволиш 1-2 малки вафлички за да възтанивош захарния баланс.Един път като бях на много сериозна диета и праих страшно кардио,след тренировка препаднах.И се чудих от какво идва това нещо и ми казаха че кръвната ми захар е била много ниска.Заради товаче просто е желателно след тренировка да хапнеш малко шоколади историйки.Аз даже и като съм на НВД пак профилактично ям сладко,шот от тогава много се наплаших.
е то като си на много строга диета по добре от време на време като ти се дояде сладко да си хапнеш малко отколкото или да ти падне кръвната захар или да не издържиш и да се наплиускаш с сладко като прасе :)
05.02.06
16:19
Две кисели млека - 20 мин след тренировката. Може и банани.
Шоколадовите десерти като цяло не са полезни и не са за препоръчване. Те имат нисък гликемичен индекс заради мазнините в тях и не са особено подходящи за излизане от хипогликемия...по-добре чиста глюкоза или захар.
05.02.06
17:00
[quote author=”Палпатин”]Две кисели млека - 20 мин след тренировката. Може и банани.
Шоколадовите десерти като цяло не са полезни и не са за препоръчване. Те имат нисък гликемичен индекс заради мазнините в тях и не са особено подходящи за излизане от хипогликемия...по-добре чиста глюкоза или захар.
Проблема е, че киселото мляко определено не е сред любимите ми храни. По-съм навит на яйцата.
А не може ли данон с полодове да речем? Хем го харесвам повече от обикновенното кисело мляко, хем има и захар.
kиселото мляко е казеин, т.е. се усвоява бавно - сам си прави изводи дали ти трябва след тренировка, когато имаш една единствена цел - да спреш мах. бързо катаболните процеси :!:
05.02.06
23:41
[quote author=“AC/DC”]kиселото мляко е казеин, т.е. се усвоява бавно - сам си прави изводи дали ти трябва след тренировка, когато имаш една единствена цел - да спреш мах. бързо катаболните процеси :!:
Всъщност да - яйцата са супер...
06.02.06
00:01
Благодаря.
Само да питам яйцата да ги варя ли или сурови да ги пия( при всички положения трябва да махам жълтъка до колкото разбрах)?
06.02.06
00:07
яко можеш ги яж сурови,пример ти давам от 5 яйца извади 5 белтъка и 2 жълтъка и ги изпий ако можеш,пък ако не можеш си ги свари и пак така -!!!-само не яж повече от 3-4 цълтъка предупреждавам те
06.02.06
00:58
Салмонелата, а и сега покрай птичия грип са кофти нещо.
По-добре си ги вари, че да не се прецакаш нещо.
Иначе сурови по-бързо се усвояват от организма. ;)
Бляяя,вие сте герои! :) Един пьт само пробвах да изям едно сурово яйце и с извинение,но го “вьрнах обратно” :D
06.02.06
08:13
[quote author=“Kiara”]Бляяя,вие сте герои! :) Един пьт само пробвах да изям едно сурово яйце и с извинение,но го “вьрнах обратно” :D
Е сигурно е така докато свикнеш :lol:
06.02.06
10:27
Те яйцата са домашно производство, нямат птичи грип :)
Ще ги пия сурови, не е проблем.
06.02.06
10:40
В отговор на по-горните постове искам да спомена , че казеинът е белтъка на ПРЯСНОТО мляко. В киселото мляко казеинът е пресечен белтък от киселините на млечно-киселите бактерии , а в изварата се съдържат предимно лактоалбумини и лактоглобулни със значително по-малка ППВ и значително по-лесно усвоими.