Твърде много мазнини?

12.06.16
14:20

Привет!

Чудя се как да стигна оптимално до 3000 калорий дневно, без да се омазнявам. За константа имам белтъчините, които са 150 грама, тоест 600 калорий. За останалите имам два варианта (може би?):

При първия: 300 грама въглехидрати и 130 грама мазнини, или;
Втори вариант: 400 грама въглехидрати и 90 грама мазнини.

Други варианти?

12.06.16
14:31

Ако 3000 ккал. са много над калорийния ти баланс, ще омазняваш при всички случаи.
Иначе, при толкова въглехидрати, по-добре дръж мазнините ниски.

12.06.16
14:36

А защо белтъците да са едни и същи ? Увеличи тях и върти въглехидратите, така би трябвало да не омязняваш толкова бързо.

12.06.16
16:57

Калорийният ми баланс е 2850 калорий. Белтъчините смятам да не ги увеличавам (да нне би това да са някакви здравословни рискове). А пък от друга страна, 200 гр. белтък, няма да се отрази много, спрямо другите два макронутриента.

Значи, по-скоро, втория вариант - с повечето въглехидрати и по-малкото мазнини. Да, но вижте как ми се получават нещата сега:

06:50ч. - около 100 грама въглехидрати
10:10ч. - около 50 грама въглехидрати
12:00ч. (предтренировъчно хранене) - 0 грама въглехидрати
15:30ч. (следтренировъчно хранене) - 100 грама въглехидрати
17:30ч. - 100 грама въглехидрати
19:30ч. - 50 грама въглехидрати

Това не са ли много въглехидрати, консумирани през интервали от 2,3 часа?

Мнението беше редактирано от vasilev на 12.06.16 17:48.

12.06.16
20:31

Много ги мислиш според мен. Най-лесно ще е да зареждаш през няколко дни, като винаги поддържаш еднакъв излишък. А най-хубаво ще е да си ядеш и да не мислиш в глупости ;)

12.06.16
21:39

Да, добра идея да зареждам през няколко дни. Обаче, пак изниква същия въпрос - как да държа излишък в случай, че намаля въглехидратите през незареждащите дни? Ще трябва пак да вдигам мазнините до “небесата”.

12.06.16
22:22

Нещо не мога да разбера защо си законтрил протеина на 150 грама. Ако вземем минималната му стойност на телесно тегло би следвало, че си 68 килограма. Което не ми се вярва с този калориен баланс. Ако бях на твое място щях да избера ‘Вариант три’ - около 60 - 70 грама мазнини и повече въглехидрат. Това, върху което аз се стремя е по - скоро да си ‘играя’ с въглехидратите отколкото с мазнините и протеина.
Колкото да зареждащите дни - в тях намали мазнините до минимум и удвой въглехидратите. Поне аз така правя. А и дори не знам за какво ти е зареждащ ден, докато качваш.

12.06.16
22:56

Позна - 68 килограма съм, но в КБ не съм сметнал мазнините (причислил съм се към 60 кг.), понеже не влизат в метаболизма.

Не мисля да зареждам, понеже се храня добре през цялото време.

Значи, ще държа около 70 грама мазнини, 150 белтъчини (не смея да надвишавам) и останалата част въглехидрати.

До тук - добре. Въпроса с въглехидратите остава. Как да разделя 450 грама въглехидрати, като сметнем, че ги избягвам преди тренировка и по-късните часове след обяд (19:00ч.) натам?

12.06.16
23:37

Не знам защо си се уплашил толкова от протеина, че чак ‘не смея да надвишавам’ тези 150 грама.
Докато качваш въглехидрати ти трябва през целият ден във всяко хранене. Не мога да разбера защо ти е да ги избягваш след 19 часа и преди тренировка. Но ако толкова си се решил да ги избягваш тогава може да приемеш 1/3 сутрин, 1/3 след тренировка и 1/3 когато си поискаш. Не знам кога е тренировката ти. Ако е в късния следобед може тази 1/3 на обяд. Поне аз така бих направил.

12.06.16
23:55

Ще те послушам за приема им относно “1/3”.

Избягвам ги, защото целя повече горене на мазнини по време на тренировка, повече продуктивност на нервната система, както и да намаля риска от омазняване вечер. Все пак целта ми е да чистя и градя.

За белтъчините - не знам за 16-годишен, 68 кг., трениращ 4-5 пъти седмично дали няма да ми е много над 150 гр.

Мнението беше редактирано от vasilev на 12.06.16 23:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1