Когато свършат добавките - накъде?

12.06.16
22:20

Здравейте!
Тренирам от доста години и за всичкото това време съм взимал само един път добавки и сегашния им прием ми е втори.
Пия the curse на cobra laps, bcaa на bpi i протеинът на ON. Вече съм преполовил “проклятието” и аминокиселините и се чудя като свършат какво да правя. Понеже ежедневието ми е изключително напрегнато и е свързано с физическо натоварване, почивните дни са рядкост the curse ми идва като някакво чудо. Може да съм смазан, но когато го пия ми действа супер - много концентрация, енергия и изключително напомпване в залата. Аминокиселините в комбинация с протеина пък ме възстановяват отлично.
Та въпросът ми към вас е след като свършат мога ли да приемам други суплементи или трябва да направя някаква пауза (протеинът ще ми стигне сигурно за месец след като другите добавки свършат).
Главно търся енергия и възстановяване
Поздрави!

Куматецу

12.06.16
23:01

Ами то е логично, без добавки ще забавиш темпото малко. Подобрявай качеството на храната, и не спирай тренировките макар и на по-ниско ниво.

13.06.16
09:51

Ами като свършат добавките - продължаваш без :D

13.06.16
11:16

Има живот и след добавките, не бой се. ;)

13.06.16
11:26

Моят съвет е да се храниш достатъчно, набавяй си нужните микро- и макро- елементи и нутриенти чрез храната.

Добавката е просто добавка(към храната). Не гледай на нея, като на нещо, без което не може.

Мнението беше редактирано от vasilev на 13.06.16 11:27.

13.06.16
12:16

казано от А.Василев на 13.06.16, 11:26:

Моят съвет е да се храниш достатъчно, набавяй си нужните микро- и макро- елементи и нутриенти чрез храната.

Добавката е просто добавка(към храната). Не гледай на нея, като на нещо, без което не може.

И си прав и ме си. Добавката е важно нещо за всеки трениращ човек. Първо , че тия неща не може си ги набавиш на 100% от храна и второ те ти отпушват застоя така да го кажем. Е аз примерно като пия добавки възстановявам се по бързо и храната си ми е добре и качвам , а като спра не получавам това възстановяване , което съм имал. Храната тогава пак ми е ма ниво.

Мнението беше редактирано от Krasen Georgiev на 13.06.16 12:17.

13.06.16
12:22

Аз вече от няколко месеца изобщо не употребявам хранителни добавки.
Тялото се адаптира и си тренирам както по времето в което приемах добавки. Нищо фатално не се случва. Даже в момента се радвам, че се откачих от този порочен кръг, давайки ненужни пари за най- различни хранителни стакове, комбинации и тн.
Даже в момента обръщам много повече внимание на храненето, съня и стречинга, защото знам, че нямам “помощни средства”.
Едно време нашите бащи и дядовци как мислиш са тренирали. Във времената в които не е имало протеинови пудри, креатини и тн.
Като изядеш едно кило месо, още толкова ориз и зеленчуци, ето ти го протеина, аминокиселините и тн.

13.06.16
12:28

казано от pefo pefo на 13.06.16, 12:22:

Като изядеш едно кило месо, още толкова ориз и зеленчуци, ето ти го протеина, аминокиселините и тн.

Малко са хората, които имат волята да изядат толкова храна. Който го мързи да яде, да си пий пудрата ;)

13.06.16
12:43

казано от Krasen Georgiev на 13.06.16, 12:16:

И си прав и ме си. Добавката е важно нещо за всеки трениращ човек. Първо , че тия неща не може си ги набавиш на 100% от храна и второ те ти отпушват застоя така да го кажем. Е аз примерно като пия добавки възстановявам се по бързо и храната си ми е добре и качвам , а като спра не получавам това възстановяване , което съм имал. Храната тогава пак ми е ма ниво.

Добавката е нужна, но не и задължителна част.
Не съм много съгласен, че добавката ти “отпушва” застоя - това зависи от много други фактори.
Възстановяването също е относително. Като цяло, всичко тук е относително.

Мнението беше редактирано от vasilev на 13.06.16 12:46.

13.06.16
15:30

Ако искаш може да направим експеримент. Във рамките на 3 месеца аз ще пия протеин бцаа и креатин и ше се храня както трябва, а ти само на храна да видим кой ще има по добри резултати. За да си набавиш 5гр креатин трябва да изядеш 1кг ТЕЛЕШКО. Искам да видя как ще го направиш....

13.06.16
15:59

казано от Krasen Georgiev на 13.06.16, 15:30:

Ако искаш може да направим експеримент. Във рамките на 3 месеца аз ще пия протеин бцаа и креатин и ше се храня както трябва, а ти само на храна да видим кой ще има по добри резултати. За да си набавиш 5гр креатин трябва да изядеш 1кг ТЕЛЕШКО. Искам да видя как ще го направиш....

За креатина съм напълно съгласен с теб.

13.06.16
17:56

Не само. Бцаато също суроватката също има неща , които от храна няма как да стане. Не ми се спори по тази тема.

13.06.16
18:08

А трениращите, които не приемат креатин, нито допълнително аминокиселини, не ядат дори 1/2 кг телешко? Пиши ги умрели,а?

казано от Krasen Georgiev на 13.06.16, 17:56:

Не само. Бцаато също суроватката също има неща , които от храна няма как да стане. Не ми се спори по тази тема.

Интересна дискусия ще се получи... (giggle)
...и все пак ти предлагам да не я започваш. (wasntme)

13.06.16
18:33

казано от Кольо Пияндето на 13.06.16, 18:17:

казано от Krasen Georgiev на 13.06.16, 17:56:

Интересна дискусия ще се получи... (giggle)
...и все пак ти предлагам да не я започваш. (wasntme)

Само чаках ти да се появиш хахаха. Беше неизбежно.

13.06.16
18:34

казано от Queen Cobra на 13.06.16, 18:08:

А трениращите, които не приемат креатин, нито допълнително аминокиселини, не ядат дори 1/2 кг телешко? Пиши ги умрели,а?

Това си е тяхна работа. Просто ти казвам едно ,а ти ми пишеш съвсем друго.

13.06.16
19:00

Стана тя работата - да сравняваме храната с добавките? (giggle)

13.06.16
19:13

казано от ANZy на 13.06.16, 19:00:

Стана тя работата - да сравняваме храната с добавките? (giggle)

Ти тъп ли си ? Кой сравнява храната с добавките...

Красен Георгиев, благодаря, че ме дочака. Аз никога не съм далеч.
Приятелски ти предлагам да укротиш топката.
Да си говорим и да дискутираме е ОК, но ти лекинко излизаш от границите.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.06.16 21:27.

13.06.16
19:33

казано от Krasen Georgiev на 13.06.16, 19:13:

Ти тъп ли си ? Кой сравнява храната с добавките...

Няма тъп, няма остър в тази ситуация.. има само хора, които спорят безсмислено.

14.06.16
18:20

Благодаря на всички включили се в темата, но аз отново ще си задам въпроса - като свърши бустера и бцаа-то каква хранителна добавка мога да взема, която няма да натовари организма ми вследствие на непрекъснат прием на суплементи. Естествено, че ще направя пауза, но какъв период е най-удачен ?
А относно храната - както написах - ежедневието ми е изключително напрегнато и нямам време да ям по 6 пъти и да почивам по цял ден - не съм на 14 или 18 като някои “драскачи” по форума.
Моля съветвайте по конкретното ми питане, а не просто колкото да си начешите “пръстите”.

14.06.16
19:15

казано от Y Valk0v на 14.06.16, 18:20:

Но аз отново ще си задам въпроса - като свърши бустера и бцаа-то каква хранителна добавка мога да взема, която няма да натовари организма ми вследствие на непрекъснат прием на суплементи. Естествено, че ще направя пауза, но какъв период е най-удачен ?

От хранителни добавки като аминокиселини - не се почива. Виж тази тема: тук!

Мнението беше редактирано от vasilev на 14.06.16 19:16.

14.06.16
21:04

аз отново ще си задам въпроса - като свърши бустера и бцаа-то каква хранителна добавка мога да взема,

Вземи Креатин, BCAA,  ако ти останат пари вземи и протеин.

14.06.16
23:10

Благодаря на всички включили се в темата, но аз отново ще си задам въпроса - като свърши бустера и бцаа-то каква хранителна добавка мога да взема, която няма да натовари организма ми вследствие на непрекъснат прием на суплементи. Естествено, че ще направя пауза, но какъв период е най-удачен ?
А относно храната - както написах - ежедневието ми е изключително напрегнато и нямам време да ям по 6 пъти и да почивам по цял ден - не съм на 14 или 18 като някои “драскачи” по форума.
Моля съветвайте по конкретното ми питане, а не просто колкото да си начешите “пръстите”.

БЦАА-то не е необходимо да го спираш, пий си и протеина, може да добавиш и креатин, мултивитамини или поне магнезии и цинк. От бустера направи почивка, че има стимуланти в него, след 2-4 седмици може да го вземеш пак. Иначе и 1 кафе преди тренировка върши работа :)
Има доста комбинации от добавки, които може да направиш, ААКГ, цитрулин, бета аланин. Има и варианти за повишаване на тестостерона, с което също ще подобриш тренировките: ДАА, екдистерон и т.н.

14.06.16
23:12

казано от Krasen Georgiev на 13.06.16, 15:30:

За да си набавиш 5гр креатин трябва да изядеш 1кг ТЕЛЕШКО. Искам да видя как ще го направиш....

Че какъв е проблема да го изядеш ?

15.06.16
07:36

Креатина какъв да бъде - чист креатин или креатинова матрица (size on примерно).
Аминокиселини - да продължа ли със същата марка (bpi) или ще е хубаво да не пия на една и съща марка?
Бустера ще го спра за повечко време, че ме притеснява да не ми направи нещо при по продължителен (непрекъснат) прием.
А протеина - той ще ми стигне за още 30-40 дена или поне така предполагам.
Мерси на включилите се!

15.06.16
12:18

казано от Y Valk0v на 15.06.16, 07:36:

Креатина какъв да бъде - чист креатин или креатинова матрица (size on примерно).
Аминокиселини - да продължа ли със същата марка (bpi) или ще е хубаво да не пия на една и съща марка?

1. Креатин монихидрат.
2. Не бих си вземал аминокиселини на марка bpi, смени я с друга фирма.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1