15.06.16
21:49
Здравейте, хора! Мисля, че имам не малък проблем. Всичко се корени от детска възраст, когато бях доста пухкаво дете. Дойде един период - отслабнах. От тогава започнах да се занимавам с фитнес. След известно време малко по малко започнах да хапвам все повече и повече ( мисля, че съм пристрастен към храната ). И така, ето ме днес, студент с прилично тяло, от което прозират тук там по някоя мазнинка. Ето тези мазнинки не мога да ги понасям. Чувствам се отвратително. Най - интересното е, е вместо да спра да ям боклуци, когато се депресирам ( основно следобед) започвам да ям всякакви боклуци, дори сланина, сладоледи и куп други гнусотии. Сега като се сещам ми става гадно, но ги ям ... Искам някак да се справя с проблема, но ... не знам какъв е той.
Здравей и добре дошъл във форума! :)
казано от Trayan Goshev на 15.06.16, 21:49:
мисля, че съм пристрастен към храната
А аз мисля, че половината форум е пристрастен към храната. Не се притеснявай - не си сам.
16.06.16
07:20
Благодаря за съпорта! :)
16.06.16
15:29
Яж пред огледалото, гол :)
Здравей :)
Мисля че грешиш по отношение на кое си нарочил за проблемно в храненето си. Хвърли едно око на тези статии:
http://www.bb-team.org/articles/4277_slanina-pliusove-i-minusi
http://www.bb-team.org/articles/3565_sladoledat-ledenoto-izkushenie
Има и възможност, без да се сърдиш, психиката ти да преувеличава някои неща, в резултат на това че си бил пухкав като дете. Самия ти направо си го казваш в последното изречение, според мен. Най-вероятно си изглеждаш супер и само твоите очи виждат някъде проблем.
Защо не опишеш храненето си, как спортуваш, височина и килограми, за да може да ти се даде адекватен съвет.
Мнението беше редактирано от Dymag на 16.06.16 16:11.
16.06.16
22:46
казано от Dymag на 16.06.16, 16:02:
Здравей :)
Мисля че грешиш по отношение на кое си нарочил за проблемно в храненето си. Хвърли едно око на тези статии:
http://www.bb-team.org/articles/4277_slanina-pliusove-i-minusi
http://www.bb-team.org/articles/3565_sladoledat-ledenoto-izkushenieИма и възможност, без да се сърдиш, психиката ти да преувеличава някои неща, в резултат на това че си бил пухкав като дете. Самия ти направо си го казваш в последното изречение, според мен. Най-вероятно си изглеждаш супер и само твоите очи виждат някъде проблем.
Защо не опишеш храненето си, как спортуваш, височина и килограми, за да може да ти се даде адекватен съвет.
Така... ами около 70 килограма съм - малко под 180 см; чувствам се леко мазен, днес съм на дефицит и мисля, че храната си ми е добре; Тренирам по една програма за всички мускулни групи, движа се с колело; днес пак ударих един сладолед, знам, че не е окей, но той е около 160 калории и пак съм в дефицит, за утре ще гледам да не си позволявам ..
Ето го храненето ми за днес: Закуска: 2 филии с масло и 2 яйца на тиган; на обяд свинско с фасул; следобед хапнах сливи и тоя прословут сладолед, ама това след тренировка и за вечеря салата и печено пилешко ... Поздрави !
Мнението беше редактирано от Trayan Goshev на 16.06.16 22:50.
16.06.16
22:47
казано от Ростислав Арнаудов на 16.06.16, 15:29:
Това единствено би довело до петна на пода ...
казано от Trayan Goshev на 16.06.16, 22:47:
казано от Ростислав Арнаудов на 16.06.16, 15:29:
Това единствено би довело до петна на пода ...
Или яж като жените - пред телевизора с някое сериалче.
Как спортуваш - в домашни условия с или без някакви уреди, на успоредка и лост, или в зала? Коремната преса отделяш ли й специално внимание? Мацките какво мислят за теб и тялото ти - това не е майтап, а най-вероятно най-правилната оценка на физиката ти.
Килограмите ти, са спортуващ мъж, са поднормени. Не виждам проблем в храната, нито накъде да отслабваш. Тази снимка на аватара твоя ли е?
18.06.16
10:00
Здравейте, хора! Мисля, че имам не малък проблем. Всичко се корени от детска възраст, когато бях доста пухкаво дете. Дойде един период - отслабнах. От тогава започнах да се занимавам с фитнес. След известно време малко по малко започнах да хапвам все повече и повече ( мисля, че съм пристрастен към храната ). И така, ето ме днес, студент с прилично тяло, от което прозират тук там по някоя мазнинка. Ето тези мазнинки не мога да ги понасям. Чувствам се отвратително. Най - интересното е, е вместо да спра да ям боклуци, когато се депресирам ( основно следобед) започвам да ям всякакви боклуци, дори сланина, сладоледи и куп други гнусотии. Сега като се сещам ми става гадно, но ги ям ... Искам някак да се справя с проблема, но ... не знам какъв е той.
значи, че много си задоволен от живота...това значи
18.06.16
10:34
казано от Carbohydrate на 18.06.16, 10:00:
Тук може да поспорим.
18.06.16
10:43
казано от Trayan Goshev на 18.06.16, 10:34:
казано от Carbohydrate на 18.06.16, 10:00:
Тук може да поспорим.
какво да спорим. Ти си го написал, ние сме го прочели ;)
мисля, че съм пристрастен към храната )
На това не зная дали изобщо следва да му се обръща внимание, защото всички сме пристрастени към храната, физиологията ни е пристрастена, без храна имаме лошия навик да мрем :)
Още не разбирам този дневник - депресиран си защото виждаш някакъв проблем, който никой друг освен теб не вижда и сега си търсиш някой тук, който да го “види”?
Не е ли време да приемеш че и да си имал проблем с килограмите като малък, вече го нямаш. Ако искаш да намалиш калориите намали хляба, а и нищо не си написал по отношение на течностите - безалкохолните напитки и купените натурални сокове.
Хвърли едно око тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/Анорексия_нервоза и дай да си говорим повече за тази програма за цяло тяло.
18.06.16
22:10
казано от Dymag на 18.06.16, 12:44:
мисля, че съм пристрастен към храната )
На това не зная дали изобщо следва да му се обръща внимание, защото всички сме пристрастени към храната, физиологията ни е пристрастена, без храна имаме лошия навик да мрем :)
Още не разбирам този дневник - депресиран си защото виждаш някакъв проблем, който никой друг освен теб не вижда и сега си търсиш някой тук, който да го “види”?
Не е ли време да приемеш че и да си имал проблем с килограмите като малък, вече го нямаш. Ако искаш да намалиш калориите намали хляба, а и нищо не си написал по отношение на течностите - безалкохолните напитки и купените натурални сокове.
Хвърли едно око тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/Анорексия_нервоза и дай да си говорим повече за тази програма за цяло тяло.
Каква анорексия ... ИТМ - то ми е над 21. Под това, че съм пристрастен към храната имам предвид, че посягам към бързи въглехидрати, когато нещо ми е криво. Като наркоман със сладко. И най - вече, че ми е трудно да се храня здравословно... Много ме блазнят сладки нещица и то най - много в периода след 17 часа. Депресията се появява след това - когато се натоваря с разни сладкишчета. Иначе съм си доста активен, но не и чак толкова, за да изразходя всичките калории.
Мнението беше редактирано от Trayan Goshev на 18.06.16 22:14.
Анорексията е форма на психическо разстройство, при която има нереалистична представа за външния вид и натрапчив страх от напълняване, поне според уикипедията. Разстройства има много - психически.
Обсебен си от броене на калории и изразходването им! Бил си трътлест, издължил си се и отслабнал, и после искаш мускули и плочки, като по списанията - че това е живота на всеки един в този форум. Няма нищо необичайно или странно - това му се казва растеж. Сега си студент - 21-23 години вероятно, с ръка около 36-37 и без достатъчно, според теб, “тарикот” на корема. Искаш 40+ и ако може, да изглеждаш като фитнес модел. Супер - само трябва повечко фитнес - точно сега ти е времето и не се бъзикам!
Това е най-нормалното нещо - човек, не случайно те попитах за мнението на някой от обкръжението ти. Сега е момента да спортуваш активно. Дай да си говорим за спорта ти. Защо отбягваш темата - там е решението
Мнението беше редактирано от Dymag на 18.06.16 23:53.
19.06.16
22:09
казано от Dymag на 18.06.16, 23:51:
Анорексията е форма на психическо разстройство, при която има нереалистична представа за външния вид и натрапчив страх от напълняване, поне според уикипедията. Разстройства има много - психически.
Обсебен си от броене на калории и изразходването им! Бил си трътлест, издължил си се и отслабнал, и после искаш мускули и плочки, като по списанията - че това е живота на всеки един в този форум. Няма нищо необичайно или странно - това му се казва растеж. Сега си студент - 21-23 години вероятно, с ръка около 36-37 и без достатъчно, според теб, “тарикот” на корема. Искаш 40+ и ако може, да изглеждаш като фитнес модел. Супер - само трябва повечко фитнес - точно сега ти е времето и не се бъзикам!
Това е най-нормалното нещо - човек, не случайно те попитах за мнението на някой от обкръжението ти. Сега е момента да спортуваш активно. Дай да си говорим за спорта ти. Защо отбягваш темата - там е решението
Като цяло спорта не ми тежи по никакъв начин. Ако не тренирам според програмата си, прппусна нещо, чувствам, че не ми е бил пълноценен деня и докато не си направя тренирпвката не се успокоявам. Основно тренирам вкъщи, но си имам всипко необходимо за целта. Всипки мускулни групи си тренирам според една програма ( ако може да ми педложите някоя според вас, която е най - добре подредена). И така.
Може ли да дадеш линк или да опишеш програмата която си правил до сега, ежедневно ли тренираш и от колко време. Много малко информация даваш и няма как да ти се даде конкретен пълноценен отговор - то не става ясно дори каква е целта ти. От сладкиш до сладкиш има огромна разлика - ако са домашно приготвени, може да ме поканиш да ги изям и така няма да се изкушаваш :) Ако са купени вафли, бисквити, сухи пасти и чипс - директно ги архивирай в кръглата папка (коша за боклук). Сладоледа си е ектра.