06.06.16
20:23
Чух че смес от мед+сяра действало добре срещу кожни проблеми и акне. Вярно ли е? Някой изпробвал ли го е?
08.06.16
20:40
Какво си чул по-точно? Тази смес (като смес ли се приема, разтваря ли се в нещо) пие ли се, яде ли се , мажи ли се, ректално ли се приема? Ако очакваш, че със сяра и мед ще бориш някакви кожни проблеми, то акнето ти е най-малкият проблем. Изобщо мислите ли като пишете? Свойствата на меда какви са ? А на сярата? Какво поражда кожните проблеми в частност акнето? Моят съвет е да се ориентираш към бг-мама там ще ти отговорят на въпросите! Със здраве.
Сярата има свойството да пречиства организма. Като малък наще ме караха да ям сяра с хляб за да махна пъпките по лицето :D
казано от K0m3r на 08.06.16, 20:40:
Ако очакваш, че със сяра и мед ще бориш някакви кожни проблеми, то акнето ти е най-малкият проблем. Изобщо мислите ли като пишете?.
А ако ти продадат сярата в шарена кутийка и на нея пише МСМ, вероятно няма да реагираш така... ;)
ПП: Принципно, акнето е един от сигналите за дефицит на сяра.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.06.16 08:24.
казано от Любомир Найденов на 06.06.16, 20:23:
Чух че смес от мед+сяра действало добре срещу кожни проблеми и акне. Вярно ли е? Някой изпробвал ли го е?
Да, пробвала съм и има добър ефект.
Ще ти кажа и други неща,които работят при мен.
Скраб от английска сол,зехтин и утайка от кафе.
Компреси с вода, в която е кипната морска сол.
Клийнзинг с кокосово масло.
Маска от кисело мляко и аспирин.
Измиване на лицето с катранен сапун/ сапун със смрадлика.
Ежедневен прием на Б6.
Крем здраве с цинк.
В краен случай използвам сапун Имекс.
За белезите - гентамицин маз.
И все пак имай предвид,че трябвя да се бориш с първоизточника, а не само с това,което виждаш.
Избягвай кафе, какао, жълтъци,захар и ако можеш, пробвай да намалиш месото.
Мнението беше редактирано от Juls на 14.06.16 08:01.
казано от Juls на 14.06.16, 08:00:
казано от Любомир Найденов на 06.06.16, 20:23:
Да, пробвала съм и има добър ефект.
Ще ти кажа и други неща,които работят при мен.
Скраб от английска сол,зехтин и утайка от кафе.
Компреси с вода, в която е кипната морска сол.
Клийнзинг с кокосово масло.
Маска от кисело мляко и аспирин.
Измиване на лицето с катранен сапун/ сапун със смрадлика.
Ежедневен прием на Б6.
Крем здраве с цинк.В краен случай използвам сапун Имекс.
За белезите - гентамицин маз.
И все пак имай предвид,че трябвя да се бориш с първоизточника, а не само с това,което виждаш.
Избягвай кафе, какао, жълтъци,захар и ако можеш, пробвай да намалиш месото.
Благодаря за точния отговор. За захарта ясно, че трябва да се избягва, а защо жълтъците, заради холестерола?
П.С. Под смес от сяра и мед имах предвид смес за мазане по лицето, а не за перорална употреба.
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 15.06.16 16:56.
Пии две-три седмици ежедневно чай от коприва - продава се по аптеките и после сподели :)
За сярата мога да кажа много положителни неща. След прекарана тежка левкоцитоза и изпиване на куп антибиотици сярата в комбинация от мед и прием преорално всеки ден в продължение на месец ми помогна много. Проблема е, че инфекцията беше голяма и трябваше да избие по цялото ми лице и деколте под формата на пъпки, но на третата седмица всичко се изчисти. Чувставах се заредена и пречистена. Няма нищо страшно в пиенето на сяра тя се съдържа в чесъна, брюкселското зеле и др. Пие се един месец почивка един месец и отново един месец. В момента съм в почивка един месец и спомен нямам от инфекцията.... Успех ако някой реши да се пречиства със сяра.
P.S. Сярата при превишаване на дозата се изхвърля от тялото по малка нужда като вит. С. Има и хранителни добавки МСМ.