Хранителен режим за покачване на чиста ММ

18.06.16
19:24

Здравейте ! От около 2 години тренирам със спирания. Наскоро обаче ми се наложи да спра отново залата поради операция и от 2 месеца не съм ходил и загубих кг и искам да кача чиста мускулна маса. На 18 съм , 68 кг , 177см. Започвам отново тренировки 5 пъти седмично. Знам че има много теми по този въпрос но все не намирам таква с конкретно посочени храни за всяка част от деня.  Ако някой може да ми състави хранителен режим и знае какво прави, му благодаря предварително. + това съм решил септември месец да си закупя хормон на растежа. Говорил съм с доста хора занимаващи се с всякакви добавки и решението ми е окончателно. Та въпроса ми е ако вие сте взимали такъв вид суплемент и ви е помогнал - на коя марка да се доверя. :)

Ако става въпрос за добавки, които стимулират хормона на растежа, мисля, че на твоята възраст не са ти необходими. А ако става въпрос за инжекционен хормон на растежа, не си заслужава да си рискуваш здравето с такива неща.

казано от Филип Христов на 18.06.16, 19:24:

Здравейте ! От около 2 години тренирам със спирания. Наскоро обаче ми се наложи да спра отново залата поради операция и от 2 месеца не съм ходил и загубих кг и искам да кача чиста мускулна маса. На 18 съм , 68 кг , 177см. Започвам отново тренировки 5 пъти седмично. Знам че има много теми по този въпрос но все не намирам таква с конкретно посочени храни за всяка част от деня.  Ако някой може да ми състави хранителен режим и знае какво прави, му благодаря предварително. + това съм решил септември месец да си закупя хормон на растежа. Говорил съм с доста хора занимаващи се с всякакви добавки и решението ми е окончателно. Та въпроса ми е ако вие сте взимали такъв вид суплемент и ви е помогнал - на коя марка да се доверя. :)

Здрасти.
Прав си - има много теми по този въпрос, а не намираш конкретно посочени храни за всяка част от деня, защото такъв универсален режим не съществува. :)
Можеш да се храниш веднъж дневно, три пъти дневно, четири пъти дневно и пак да постигаш целите си, ако други неща са съобразени с тях (калории, макронутриенти, качество на храната).

Няма как да очакваш хранителен режим наготово тук. Вариант е да си създадеш дневник, да започнеш да описваш тренировки и хранене - ще се вижда какво правиш, ще ти се дават предложения, които да прилагаш. :)

Колкото до закупуването на хормон на растежа, уточни наистина какво имаш предвид. Впрочем, Иван ти е отговорил достатъчно ясно. :)

Успех!

То ако можеше да си купуваме хормони, нямаше да се мъчим с тренировки които стимулират секрета му.
Ако имаш предвид някои от стимулантите на HG - Трибулус например, то не очаквай чудеса. Дори на тази възраст няма да усетиш нищо от иначе “магическите” свойства на билката :)
Ако имаш предвид да си инжектираш соматотропин - най-вероятно знаеш, че един тримесечен цикъл ще ти излезне минимум 3000лв? Сигурен ли си, че няма да ти омръзне 2 пъти на ден да се бодеш?
Всъщност ако имаш средства - потърси помощ от персонален треньор. Той ще ти състави подходящ режим и от теб ще се иска само да го спазваш. Тук никой няма да ти направи такъв. Единствения вариант е както Вероника ти каза, да си направиш дневник, да описваш храната си и докато се образоваш по темата всекидневно ( това е задължително ) може да получиш и съвети какво да променяш в храненето си.

Ако те мързи да четеш по темата и сам да намериш отговора на въпросите си, то най-вероятно ще те домързи и режим да спазваш :)

Мнението беше редактирано от Иван Борисов на 19.06.16 17:10.

Дневник обмислям да си правя след седмица - две когато имам повече време и евентуално ако ударите по едно рамо за хранителния режим бих се радвал :) За хормона - да става въпрос за HG а не инжектиране.

На твоята възраст нямаш нужда от добавки, повишаващи нивото на хормона на растежа. Тялото ти в момента произвежда напълно достатъчно, просто ти трябва правилни тренировки и хранене.

Ясно , а какви други добавки бихте ми препоръчали ? До 1 юли ще съм си съставил хранителен режим за чисто качване , а за зала вече съм си подготвил ( 5 дена трен. , 2 поч. )

За тренировките по-добре започни с 3 седмично за цялото тяло през ден. А от добавки може и да нямаш нужда, ако се храниш както трябва, но най-много един протеин да си вземеш, макар че според мен и той е излишен, по-добре да си дадеш парите за хубава храна.

19.06.16
23:37

Ясно , а какви други добавки бихте ми препоръчали ?

Защо задължително трябва да има добавки? Още не знаеш как да се храниш, ама за добавките вече си сигурен? Че и хормон на растежа? Че и на 18?

тцтц...

Мнението беше редактирано от Pleasure на 19.06.16 23:58.

Куматецу

20.06.16
07:27

Отделяй повече време на храната и на това да тренираш правилно защото и двете са индивидуални за всеки. А със тия 5 тренировки в седмицата си далече от истината от това което прочетох като инфо за теб, просто ти давам съвет.

казано от Иван Благов на 19.06.16, 15:51:

Ако става въпрос за добавки, които стимулират хормона на растежа, мисля, че на твоята възраст не са ти необходими. А ако става въпрос за инжекционен хормон на растежа, не си заслужава да си рискуваш здравето с такива неща.

Май не си много запознат как се случват нещата, а ?

казано от Ростислав Арнаудов на 20.06.16, 11:45:

Удобен случай да блеснеш със знания... нали?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.06.16 11:50.

Ами ако ги сподели с нас ще е добре. А иначе това за телосложението ми - бях 74 кг до към януари но след това се появиха проблеми със здравето ми които не бях предвидил но сега съм си 6 точки и не мисля че 5 тренировъчни дни биха ми попречили. Или греша ?

казано от Ростислав Арнаудов на 20.06.16, 11:45:

Със сигурност повече от теб ;).

казано от Филип Христов на 20.06.16, 12:31:

Ами ако ги сподели с нас ще е добре. А иначе това за телосложението ми - бях 74 кг до към януари но след това се появиха проблеми със здравето ми които не бях предвидил но сега съм си 6 точки и не мисля че 5 тренировъчни дни биха ми попречили. Или греша ?

Това, че ти си мислиш, че няма да ти попречат, не значи, че е така. Повече не винаги значи по-добре, 3 дни са ти напълно достатъчни, ако тренираш както трябва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1