16.06.06
12:38
Е случи ми се и на мене.Днес се оказа че съм разтегнал левия пекторалис.Ако на някой му се е случвало,нека да постне какво е правил
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.06.16 10:33.
16.06.06
12:53
кофти година!
аз съм със скъсани влакна на крака. като се прибера у дома довечера дано намеря опаковката, на лекарството което ми препоръчаха за разтежението (преди да се разбере че е скъсамо мислех че само съм разтегнал)
Как я разтегниа, кажи за рубриката: Не правете това у дома си. :wink:
Успешно възстановяване.
Ами почивах около седмица, след което започнах да правя упражнения за крака, ръце, корем (от които не ме болеше разтегнатата гърда). За гърди и гръб нищо не можех да правя. Напълно се възстанових след близо 2 месеца, а тежки тренировки за гърди правех след 4-5.. Около година след разтежението още усещах болки на контузеното място след тренировка. Най-добре е да си дадеш почивка, но ако не можеш без железата, може да обърнеш повечко внимание на крака, ръце и корем.
Аз лично чаках да мине около седмица. През това време упражнение което товари или разтяга гърдите не съм правил. После с много, ама много леко, по 2-3 серии (да кажем само с лоста 10-15 повторение, 2-3 серии), бавно, методично. След 3 месеца вече слагах тежко, можех да ренирам, въпреки че се усещаше. Но не пречеше. Просто го пази от всичко, и ще мине. Лично аз не вярвам на разни мазила, че помагат. По-скоро някой бабин лек ще помогне, отколкото те. Но ако искаш - опитай, едва ли ще загубиш нещо освен няколко лева.
[quote author=“marzipan”]Аз лично чаках да мине около седмица. През това време упражнение което товари или разтяга гърдите не съм правил. После с много, ама много леко, по 2-3 серии (да кажем само с лоста 10-15 повторение, 2-3 серии), бавно, методично. След 3 месеца вече слагах тежко, можех да ренирам, въпреки че се усещаше. Но не пречеше. Просто го пази от всичко, и ще мине. Лично аз не вярвам на разни мазила, че помагат. По-скоро някой бабин лек ще помогне, отколкото те. Но ако искаш - опитай, едва ли ще загубиш нещо освен няколко лева.
За мазилата съм съгласен,но лекарката ми каза че не може защото е близо до сърцето.Иначе и аз процедирам по същия начин.Тренирам без гърди
Би ли казал кое не може, понеже е близо до сърцето, че не разбрах..А щом иде реч за сърцето е важно..
[quote author=“marzipan”]Би ли казал кое не може, понеже е близо до сърцето, че не разбрах..А щом иде реч за сърцето е важно..
Имах впредвид да се мажа с разни неща,защото е разтегната лявата гърда
А аз имах предвид въпрос от типа “Да не би тези мазила да могат да окажат някакъв ефект върху сърцето, и ако да какъв и защо? И кой го каза, т.е. с каква степен на достоверност е?”
Аз имах подробна травма, но гърдата ли бе или сухожилието, просто изпраска нещо в мен
Ами лечението 2 седмици с пасти съдържащи диклофенак и си като нов
П.С. Лошо Миле - бързо оздравяване обаче
23.06.16
10:11
И аз разтегнах гръдният, при правене на флайс. А дори не го харесвам това упражнение, защо го направих не мога да кажа. Но изведнъж все едно ластик се опъна рязко в лявата гърда, външна част. Мажа малко с Диклофенак за да няма болка, има ефект. Май съм се разминал с малкият дявол, защото не следващият ден бягах и след загряването се почуствах по-добре. Стискам палци след около 2 седмици да мога пак да тренирам гърдите.
Поздрави