25.06.16
23:41
Аз съм момче на 16 години.Тренирам вече интензивно от 2 години.В началото започнах с обикновенни лостове и успоредка(набирания,кофички,лицеви).Имах много приятели ,които се занимаваха със същото нещо,някои ми помагаха,а други ми се смееха докато науча някое упражнение.Повечето от тях пушеха и цигари и трева въпреки че бяха само на 14.
Постепенно напреднах,вече правих по 15 набирания и по 15 кофички на серия след около 1 месец със много проста програма
:4xнабирания,4хкофички,2хлицеви(нормални),2хлицеви(тесен захват)със малко корем и опити за силово набиране.Тренирах със същата програма 4 пъти в седмицата.
Вече след цяла 1 година задминах всички мой приятели,които уш “тренирали”.Започнах със фитнес,но когато вида лост или успоредка на улицата се изкушавам да не направя някое набиране.Тренировката ми за фитнес наскоро я промених (предложи ми я добър приятел и реших да я пробвам.):)След всяка тренировка тренирах и за корем.
1ден:гърди с бицепс
2ден:трицепс с рамо
3ден:почивка
4 ден:гръп с трапец
5ден:крака с прасец
6ден:почивка
7ден:почивка
Имам и един въпрос към вас.Понеже до сега не съм пробвал някакви добавки,въпросът ми е дали трябва да взимам протеини или креатин.Благодаря ви.
Темата беше редактирана от Anton Chavdarov на 26.06.16 00:04.
26.06.16
00:01
Програмата ти не ми допада, а какъв е този трапец при крака и гръб? Опиши какви упражнения правиш. Добавки не ти трябват, на тия години ще се развиваш много бързо, наблягай върху качествена храна.
26.06.16
00:07
Объркал съм при краката вместо прасец съм писал трапец:д
Здравей и честит дневник!
казано от Anton Chavdarov на 25.06.16, 23:41:
Имам и един въпрос към вас.Понеже до сега не съм пробвал някакви добавки,въпросът ми е дали трябва да взимам протеини или креатин.Благодаря ви.
А как се храниш? За да взимаш добавки храната трябва да ти е здрава.
Един съвет от мен - не тренирай по стандартните бодибилдърски програми. Пробвай горна/долна (горна/долна/почивка/горна/долна/изоставащи/почивка) или дърпащи/бутащи пак по същата схема. Ще имаш повече gainz overall. Пробвай, експериментирай, виж какво работи за теб! И при натуралния културизъм силата = мускулна маса. Само гледай винаги да изпълняваш упражненията по един и същ начин, за да можеш да прогресираш. Научи се да броиш калории (после може да следиш макронутриенти, микронутриенти и т.н.) и прочети за progressive overload (много е важно!). Късмет!
ПС: Пари за добавки = пари на вятъра. Белтъчините (протеина) са много надценени от общността, не ти трябват неща от сорта 2,2хBW протеин (минал съм по този път, приемал съм по 200-500г [експериментирах] белтъчини на ден и единственото, което ми дадоха е дискомфорт в стомаха, но все пак всеки е индивидуален, аз се чувствам добре на 120г белтъчини на ден). Единствените добавки, които според мен имат полза, но трябва да се приемат в голям период от време и т.н. са витамини, минерали, рибено масло и някой други, които помагат на възстановяването и най-вече на сухожилията и ставите.
ПС2: Всеки има различно мнение. Някой критици могат да ме “запукат” сега, но не ме вълнува особено. Просто давам съвет на база моят кратък и скромен опит, но съм изчел доста неща. :)
Мнението беше редактирано от Devastion на 26.06.16 10:03.