40 % мазнини в период за маса

ZW

05.02.06
15:50

Докато си купувах гейнър и креатин си поговорих със собственика на магазина. Професионалист е, все още състезаващ се, няколкократен шампион на Бавария. По принцип слушам съветите му, но последния път той направо ме закова като ми каза, че в период за маса приема 40 % мазнини и 8 000 калории и че хората си мислят, че като ядат мазно ще надебелеят, което не е така. Понеже аз му казах, че диетата ми е 15 % мазнини, защото се опитвам да качвам минимално мазно. Та какво мислите вие по въпроса, някой чувал ли е за такива екстремни(по мое мнение) количества мазнини?
Смятате ли, че би трябвало да увелича мазнините ? Сегашната ми диета е 30 белтъчини (като половината са от растителен произход)-55-15. Около 4000 калории в дните с тренировка и 3700 в дните без.

05.02.06
16:05

[quote author=“zwei0”]Докато си купувах гейнър и креатин си поговорих със собственика на магазина. Професионалист е, все още състезаващ се, няколкократен шампион на Бавария. По принцип слушам съветите му, но последния път той направо ме закова като ми каза, че в период за маса приема 40 % мазнини и 8 000 калории и че хората си мислят, че като ядат мазно ще надебелеят, което не е така. Понеже аз му казах, че диетата ми е 15 % мазнини, защото се опитвам да качвам минимално мазно. Та какво мислите вие по въпроса, някой чувал ли е за такива екстремни(по мое мнение) количества мазнини?
Смятате ли, че би трябвало да увелича мазнините ? Сегашната ми диета е 30 белтъчини (като половината са от растителен произход)-55-15. Около 4000 калории в дните с тренировка и 3700 в дните без.

Провери Ниско въглехидратна диета(НВД).

ZW

05.02.06
20:29

НВД доколкото знам е при понижаване на теглото, не при повишаване. А й не съм писал, че въглехидратите са малко. Просто мазнините са най-много.

05.02.06
20:40

нещо са те бъзикнали
със толкова мазнини ще станеш тюлен
повече наблягаи на въглехидрати и белтъци
и по малко мазнини и ако може те да са растителни
а въглехидратите по добре да са сложни
примерно картофи овесени ядки,черен хляб и тн.

05.02.06
22:57

[quote author=“zwei0”]НВД доколкото знам е при понижаване на теглото, не при повишаване. А й не съм писал, че въглехидратите са малко. Просто мазнините са най-много.

Можеш и да качваш с НВД. Най-големият фактор - калорииния баланс. Даже много хора поддържат мнението, че с НВД се качва по-добре и по-чисто - но това вече е индивидуалност.

05.02.06
23:32

[quote author=”Палпатин”][quote author=“zwei0”]НВД доколкото знам е при понижаване на теглото, не при повишаване. А й не съм писал, че въглехидратите са малко. Просто мазнините са най-много.

Можеш и да качваш с НВД. Най-големият фактор - калорииния баланс. Даже много хора поддържат мнението, че с НВД се качва по-добре и по-чисто - но това вече е индивидуалност.

Можеш ама е много по-трудно и затова има ВВД и после НВД :wink:

06.02.06
12:56

По принцип слушам съветите му, но последния път той направо ме закова като ми каза, че в период за маса приема 40 % мазнини и 8 000 калории и че хората си мислят, че като ядат мазно ще надебелеят, което не е така.

Напълно е възможно, ако въглехидратите са му под 20%, а останалото са белтъчини.
И наистина хората погрешно си мислят, че като ядат мазнини ще станат дебели. Това не е така в повечето случаи.
В момента дитата ми е над 40% мазнини със сигурност. Свалил съм почти 2 кг за две седмици ;) Всичко е до калориен баланс. Излишъка от калории и въглехидрати става на мазнини, а не самите мазнини ;)

06.02.06
13:33

[quote author=”Палпатин”]

Подкрепям мнението !При мен НВД работи много добре и за качване и за чистене:)Опитвала съм ВВД,но обратно на общо приетото мнение,аз губя енергия от многото въглехидрати,независимо от източника им.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1