Пак за протеина ?

05.02.06
20:58

Здравеите , от два месеца тренирам три-четери пъти седмично и виждам че има добри (за мене) резултати. Въпроса ми е да започвам ли да зимам протеини и къде в Пловдив може да се намерят на добра цена. вярно ли е че от протеина също се появявали странични ефекти ? Надявам се да ми отговорите.

05.02.06
21:53

Да може да се появят пъпки или акне,но това е доста рядко.Иначе са абсолютно безвредни и не се безпокой да зимаш протеини.Препоръчвам ти да земеш нещо американско за по-добро качество.

05.02.06
22:23

Аз ти препоръчвам да ядеш пилета докато са евтини ;)

05.02.06
22:33

[quote author=“OuttaControl”]Аз ти препоръчвам да ядеш пилета докато са евтини ;)

Хахаахха,това беше добро,евалата колега.

SE

06.02.06
00:09

да то е добре да яде пилета ма да внимава какви пилета яде че нали знаете кфо може да стане ?

06.02.06
00:20

[quote author=“SeLeCt”]да то е добре да яде пилета ма да внимава какви пилета яде че нали знаете кфо може да стане ?

Ако са преминали под нужния градус няма риск.

SI

06.02.06
00:43

[quote author=“SeLeCt”]да то е добре да яде пилета ма да внимава какви пилета яде че нали знаете кфо може да стане ?

Какво може да стане ? Да се присъедини към 10-мата заразени от птичи грип в съседна Турция ?  :lol:

06.02.06
00:52

що да ям пилета какво има в тях ? а добпри протеини откъде да се земат в пловдив и каква е цената им ?

06.02.06
02:52

[quote author=“shtanga”]що да ям пилета какво има в тях ? а добпри протеини откъде да се земат в пловдив и каква е цената им ?

Ние па от де да знаем от къде да намериш в Пловдив.Питай си някой тамошен....

06.02.06
10:48

На 70+ градуса и да има вирус умира. Който не яде пилета сега е тъпо предпазлив.

06.02.06
11:33

[quote author=“Oblivion_”]

Ние па от де да знаем от къде да намериш в Пловдив.Питай си някой тамошен....

Питах и ми отговориха  :shock:  Какво има в пилетата че да ги ям много - протеин ли ?

SI

06.02.06
15:35

Да, в месото му има около 20% протеини при минимално количество мазнини.

[quote author=“side”]Да, в месото му има около 20% протеини при минимално количество мазнини.

... и холестерол  :wink:

06.02.06
17:57

Я кажете някви други храни дето съдържат повечко протеини.

06.02.06
22:43

в сайт-а има таблица с хранителни стойности земи прочети малко (на готово е по-лесно нали?)

07.02.06
01:14

яица

07.02.06
01:16

Яж много месо като цяло,яйца и наблягай на пиене на мляко,гледай даже ако може да ти стане навик.

07.02.06
09:49

Искам да ви питам нещо :)
Исках да си пия протеина (Pure Whey Pro - Nutrim) директно от лъжицата и после да се нагълтам с вода или сок ма един пич ми каза че не било никак хубаво така и да си го разтварям във вода. Хубаво ма като го разтвора с вода и ми иде да си изповръщам червата щото на вкус става мега гадно :( Може ли да си го пия от лъжицата щото другия вариант с прясно мляко не става защото за жалост не понасям прясно мляко :( И да ви питам две лъжици от тия мерителните на Нутрим са общо 30гр нали така (демек да си пия по 4 лъжици на ден =60гр)?
Мерси предварително :)

07.02.06
11:35

Пии го както искаш, 2 лъжици с голям връх са приблизително 30гр.

TH

07.02.06
12:22

на мен лично пък са ми казвали че по добре било така с лъжицата директно в устата и дъвчеш докато стане каша и после прекараш с вода сок или мляко според препочитанията...!идеята била че директно в устата и протеина почва да се разгражда от слюнката и там някакви други храносмилателни ензими :arrow:  :idea: по добро разграждане и от там усвояване

07.02.06
12:33

[quote author=“The_aNsWeR”]на мен лично пък са ми казвали че по добре било така с лъжицата директно в устата и дъвчеш докато стане каша и после прекараш с вода сок или мляко според препочитанията...!идеята била че директно в устата и протеина почва да се разгражда от слюнката и там някакви други храносмилателни ензими :arrow:  :idea: по добро разграждане и от там усвояване

само някои  въглехидрати се разграждат още в устата белтъците не

07.02.06
12:45

Гледам в прясното мляко дето го пия пише че има 3.2г. протеини за 100гр. Това означава ли че ако изпия 1кило мляко че съм зел 32гр. протеини и не е ли по-хубаво млякото отколкото чистия протеин. Неискам още да започвам с протеина защото ми е чувствинелна кожата и 100% ще се появи пак акне.

TH

07.02.06
13:11

ми по принцип значи....но тоя протеин от млякото е бавен и няма да се усвои толкова бързо както “концентрата”...(лично мое мнение)
а това за белтъците че се разграждат в устата съм в грешка!прочетох малко биология за 8ми клас :lol:

07.02.06
13:53

[quote author=“shtanga”]Гледам в прясното мляко дето го пия пише че има 3.2г. протеини за 100гр. Това означава ли че ако изпия 1кило мляко че съм зел 32гр. протеини и не е ли по-хубаво млякото отколкото чистия протеин. Неискам още да започвам с протеина защото ми е чувствинелна кожата и 100% ще се появи пак акне.

Най-добре яж пилета и яйца вместо този протеин. За добавки си вземи аминота.
Това е моето предложение.

[quote author=“shtanga”]Гледам в прясното мляко дето го пия пише че има 3.2г. протеини за 100гр. Това означава ли че ако изпия 1кило мляко че съм зел 32гр. протеини и не е ли по-хубаво млякото отколкото чистия протеин. Неискам още да започвам с протеина защото ми е чувствинелна кожата и 100% ще се появи пак акне.

Да, но това е млечен протеин. Той има други качества спрямо тези, които се продават на прах. Той се усвоява по-бавно и т.н. Пък и си представи връщаш се от трен уморен и отпуснат и за нула време изпиваш 1 литър мляко .. ам тоя стомах на кво ще стане :)

07.02.06
14:43

[quote author=“kao”]Пии го както искаш, 2 лъжици с голям връх са приблизително 30гр.

[quote author=“The_aNsWeR”]на мен лично пък са ми казвали че по добре било така с лъжицата директно в устата и дъвчеш докато стане каша и после прекараш с вода сок или мляко според препочитанията...!идеята била че директно в устата и протеина почва да се разгражда от слюнката и там някакви други храносмилателни ензими :arrow:  :idea: по добро разграждане и от там усвояване

Мерси много за отговорите :)

SP

07.02.06
14:59

[quote author=“Batgogo”]

Мерси много за отговорите :)

Тре’а си голема машина верно да си пъхаш протеина в устата...
Та дори това за слюнката да е вярно(а то не е), трябва да отделиш сигурно 100мл. слюнка за 1 мин. :lol:  :lol:
Протеина си се разбива!

TH

07.02.06
20:14

Sportex пич..,
не си разбрал поста ми..!аз казах пиеш една лъжица дъвчеш 5-6 пъти след което капваш малко вода в устата пак дъвчеш пак капваш и такаа докато стане Хомогенна каша...после гълташ и изпиваш една чаша водаи това е!За това че протеина не се разгражда в устата казах по горе че съм в грешка..но пък като си го изсипваш директно в устата поне не е нужно с лъжичка да събираш буците каде не са се разтворили по чашата не е ли така? :wink:  :idea:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1