Въпрос за отслабването?

Здравейте, имах доста голям проблем с килограмите и реших да отида на диетолог. Когато отих бях 132.2 кг. Към днешна дата съм 115.5кг. От 10 май. до днес . И мисля че близо 18 кг. са доста за 2 месеца диета. Може ли да ми кажете дали е нормално за такъв кратък период да се свалят тези килограми. Калориите ми на ден са около 1500-1800.

Здравей, нормално или не, свалил си ги и това не следва да те притеснява чак толкова. Вероятно си загубил и доста вода в тези 18 кг..

Калорийният прием е съгласуван със съответен енергоразход и цели. Така, на общо основание, ми се струва все пак, че за 100+ кг човек, дори с ниска до никаква активност, 1800 ккал биха били малко.

Какво казва диетологът ти в случая и какви препоръки има?

Нищо особено, казва, че редуцира около 5-6-7 килограма на месец. И според мен са малко тези калории.

Може ли да ми кажете горе долу кога е добре да  започне да се ходи на фитнес,? Аз мисля да смъкна на около 110 кг. и тогава да тръгна.

Прикачил съм тази диета която  ми е дава в момента.

Може да започнеш с фитнес тренировки, когато пожелаеш. Няма значение текущото тегло, стига натоварването и типа упражнения да са съобразени.

Относно храненето, възможно най-дипломатично бих те посъветвал да го рестартираш като виждания. Тук ще намериш съмишленици, а и достатъчно информация, за да направиш стъпките.

Воденето на дневник, ако имаш време и желание, ще ти е от огромна полза също така.

казано от Димитър Михайлов на 14.07.16, 19:00:

Може да започнеш с фитнес тренировки, когато пожелаеш. Няма значение текущото тегло, стига натоварването и типа упражнения да са съобразени.

Относно храненето, възможно най-дипломатично бих те посъветвал да го рестартираш като виждания. Тук ще намериш съмишленици, а и достатъчно информация, за да направиш стъпките.

Воденето на дневник, ако имаш време и желание, ще ти е от огромна полза също така.

+1. :)

И аз приветствам идеята да си направиш дневник, ако това ти харесва. С малко усилия от твоя страна, с помощ от потребителите и със силното желание и готовност за промяна (което мисля, че имаш), съм уверена, че можеш да изградиш нов и по-подходящ начин на хранене. :)

Carbohydrate

14.07.16
19:48

Ако за нормално съществуване ти трябват на ден 2500 ккал, да речем, то делим ги на 9 ккал ( това е 1 г мазнина) и получаваме = 277 г мазнина ще гориш на ден, ако нищо не ядеш изобщо. Ще гориш и тъкани и мускули......да речем 300 г  общо тегло за ден. За 30 дена ще е 9 кг- 10 кг в най-оптимистичния вариант!!! и при пълен глад!

Чак да гладувам не горе долу, вече ям като нормален човек. Защото преди бях прасе: то  са пържени картофки , цаца, 3 4 5 бири, после като се прибера ям още.

Направих дневник. Ам незнам до колко ще се отрази това на мен самия. Иначе идеята е супер добра!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1