проблеми с китката

24.01.06
11:27

здр. на всички. На 17.12.2005г. отидох в залата и понеже адреналинът ли беше доста висок се спуснах на крушата. и тогава стана. Отидох на доктор, който ми каза че е претоварена и да почивам (изписа ми Нимезил и още едно обезболяващо ма не помога) минаха две седмици и понеже мн ме болеше отидох пак и те рекоха да ми сложат шина. Та сега от 10-на дни съм с нея, ама си ме боли. Преди да ми сложат шината се мажех с Бен-гей (измазах 2 пълни опаковки ама пак нищо). Та реших да ви попитам дали някой е имал подобен проблем и да дадете някой съвет. Не я натоварвам с нищо ама кокълчето ми е доста изпъкнало. HELP!!!

24.01.06
13:35

И аз имах проблеми с китката и мисля, че не са отшумяли напълно. Реших ей така да пробам едно упражнение за първи път и кво стана... стана това че ме болеше много и трябваше 2 седмици за да отшуми. Беше и се надула. Сега и на мен кокълчето ми е по-изпъкнало от това на другата ръка, което ме тревожи. От време на време усещам че ме наболва, но съвсем леко. Гледам при тренировки да я разгрявам за да няма още фалове. Ти спомена за някаква шина. В костта ли са ти я сложили? Предполагам че най-вероятно си я пукнал. Отиди на рентген най-добре. Пожелавам ти успех !

24.01.06
19:21

Трябва си време - пасивна почивка

25.01.06
13:25

Продължавай да ходиш по лекари! Tърси мнения<

Щом има и деформация, явно не е базик, а и доста хронично изглежда>

25.01.06
16:06

С тия китки е лоша работата... Аз заради китките и коленете спрях фитнеса! Дай си почивка на всяка цена. На първо място е това да си здрав и прав, пък после мисли за фитнеси и за круши...

25.01.06
21:22

Аз пък си пукнах китката тая зима от сноубоард-а. абе смисал неможе толкова време да те боли пък даже и на лекари да си ходил. Отиди да ти направат ренген да видат дали някоя костица не е изместена , тъй като над китката има много костици и те са много важни. Но да трябва си почивка

27.01.06
16:00

бе какво да ви кажа ходя по лекари казват че било от разтежа и че съм я претоварил ама като че ли месец и нещо е си мн. Adrian шината ми представлява разни лепенки и каиши с две арматури отгоре върху ръката.  Мерси на всички за помощта, ама за жалост пак ще се разправям с доктори
п.с. gjgorgio-ASTOR можеш ли да ми кажеш колко време трябва горе-долу, защото аз тъкмо почнах с фитнес пък сега вече да спирам?

28.01.06
12:51

значи проблема е много деликатен и е свързан в доста голяна степен с интернет и компютрите аз бях аут за 1 година поради същите уж разхлабена китка уж глупости значи сам установих
причина:

1 - много време пред компютъра с ръка на мишката и пасивно натоварване на мускулите и сухожилията в китката
2 - тренировка с фитили - ефект слаба предмишница големи работни килограми
3 - трицепс с тесен хват на лег и бицепс с прав лост / довършване на китката/

решение:

почивка - при мен беше 1 година - избягване работата с компютър или мишката да се държи с другата ръка ,никакви фитили / освен че елиминират работата на предмишницата ,много натоварват китката/ никакви прави лостове освен широк хват /гърди и гръб/ и един курс с калции+витамин д

28.01.06
14:07

cleaner и аз осещам като че ли като съм пред pc-то че китката ми се натоварва много. Чух някъде че възстановяването може да продължи до 6 месеца, но щом казваш явно може и още (зажалост). Пък иначе не можах да разбера за калция ще обясниш ли по-обстоино.

28.01.06
15:25

Няма да спираш живата е пред теб изчакай седмица 2 и ползвай някакви илачи или я превържи с ластичен бинт за да я фискираш

28.01.06
16:23

djgorgio-ASTOR съжалявам за невежеството, ама ще кажеш ли по-точно с какво да не спирам? С фитнеса? А за ластичният бинт имаш предвид по време на трен ли?

28.01.06
16:46

[quote author=“jalokin”]djgorgio-ASTOR съжалявам за невежеството, ама ще кажеш ли по-точно с какво да не спирам? С фитнеса? А за ластичният бинт имаш предвид по време на трен ли?

Ами опитай но ако боли остави,и то с малки тежести . Почивай 2 седмици без да правиш нищо , в противен случай

28.01.06
17:03

може да има последствия ли? Можеш ли кажеш какви?

29.01.06
00:10

пробвай с калция помага при тези болки които се появяват при лошо влажно или дъждовно време - оправя ги!  :wink:  пък след това пак помисли за китката си ,но напрви едномесечен курс не ден два! калция го продават в аптеките и трябва да пиеш калции с витамин д на едно - калция не се усвоява без намесата на витамин д

07.02.06
13:06

ако още някой чете тази тема, пак имам нужда от помощ. Днес ходих на ортопед и той ми искара ъкъла. Досега двама ми викат разтегната става (което нз какво означава) и претоварване, само почиваш и няма да имаш проблеми, но днес в Плевен тоя ми вика: “ми виж сега този проблем го лекуваме на ядрено-магнитен резонанс ама и той не го лови (аз пак не разбрах кво не лови ама карай), та с 2 думи си за операция.” изкара ми ъкъла друдият доктор вика аз съм против, то на мен ми било минало времето за спорт (като съм на 16) само трябва да не ме боли и всичко е наред. бе тва го казвам нз що? Ако някой даде някакъв съвет или да обясни какво е ядрено-магнитен резонанс дявол да го вземе и болезнено ли е?

07.02.06
16:09

Това с ядреното бла бла ми звучи като “Ей сега ще ти зема парите”...щом не ти го е обяснил като на нормален човек нямащ понятие по тая тема...
Въпроса за китката...в 1клас тръгнах със счупена китка, имах подобни проблеми. Като си счупих китката 2 дена ме болеше и накрая майка ме заведе на лекар и ми сложиха гипс(от лакътя до дланта). За радост следващите 6-7 години не се наложи да използвам китката(за някакъв спорт) и тя зарасна(не напълно естествено щото не е възможно да се върне както преди). Сега дясната ми китка кокалчето е по-малко изпъкнало от другото(дясната ми е чупена). Правя си за сега без проблем лег тесен хват за трицепс и за бицепс от стоеж с прав лост. Само при лега усещам някой път как ЛЯВАТА...китка не ми издържа. Според мен китката ти е счупена, превържи я за около 45 дни с бинт+гипс(все едно ти е счупена костица от китката). Това естествено с намесата на доктор. През това време яж сирене и/или извара, витамини(с преобладаващ Витамин Д, за разпределяне на калция), Калций. Май ще се наложи да правиш само кардио и крака :)

07.02.06
18:58

[quote author=“jalokin”]може да има последствия ли? Можеш ли кажеш какви?

Никой не може да ти каже това, но 100 % не са приятни ще знаеш :wink:

07.02.06
19:10

[quote author=“cleaner”]пробвай с калция помага при тези болки които се появяват при лошо влажно или дъждовно време - оправя ги!  :wink:  пък след това пак помисли за китката си ,но напрви едномесечен курс не ден два! калция го продават в аптеките и трябва да пиеш калции с витамин д на едно - калция не се усвоява без намесата на витамин д

Това някой друг може ли да го потвърди?

10.02.06
15:42

бе какво да ви кажа, вчера цял ден бях по болници рентген- 2снимки (1 в покой и 1 като китката е под стрес) после скенер и като минах през всички коридори на болниците в Плевен и най-после му занесох всичко на ортопедът той ги погледна (20сек) и вика операция. Бил съм откъснал една мека връзка от 1та кост на ръката, която трябвало да махне и да постави някаква пластика др изход нямало. Направо нз какво да правя? Ма м/у др-то аз пред неговият кабинет видях 5/6 тинейджара с ампотирани крака, та си мисля че тоя действа предкалено крайно. И сега съм решил да ида и при други доктори да видя дали са на същото мнение. То май вече няма какво да пишем тук ама ако някой даде някакъв съвет или каквото и да е- моля да заповяда, инак
ПО ЗДРАВИ (вече се обедих че това е най-важното)

17.02.06
21:22

и аз да си споделя опита по темата  :lol:

и аз имах травма на китката. както си тренирах съвсем нормално  и без проблеми по едно време почна да ме боли китката.пробвах с ластичен бинт, ходих още 2-3 седмици но не помогна. спрях за 2 седмици и продължаваше да ме боли. и така отидох на лекар.
каза ми че не напипва нищо и най-вероятно е травма на меките тъкани от претоварване. прати ме на рентген и се потвърди че нямам проблеми с костите.
и като така ми се наложи покой, доста покой. все пак бях доста зле даже брава като натиснех страшно болеше.
носех около месец и половина една ортопедична шина, то е една пластинка с плат и с лепенки дет си я слагаш и я носиш, ама ми казаха да не обездвижвам напълно че билко по-лошо.
както и да сега пак си тренирам, почнах бавно и леко, но сега пак сичко си е ок. все паак ми се налага много да внимавам и да дигам правилно, щото иначе сигурно пак ще втасам. та почивката ми беше общо 8 месеца. така че е нормално и повечко време да ти се наложи да почиваш.

а тва дет са ти казали за ядреномагнитен резонанс, тва е като рентген само че на снимката се виждат и меките тъкани, тоест не само кости като на обикновен рентген.

17.02.06
21:31

Китката е адски гадна.Аз съм си разтегнал сухожилие от 3 месеца.Правих цял месецпочивка(безникакъв фитнес и тежи натоварвания),после плавно се върнах към предишните килограми и нищо.Продължава да си ме боли.Имам чувството,че няма да ми мине никога.Щом и размествания има,значи при теб е много лоша работата.Потърси други лекари,спри да тренираш(за сега),после пък носи ластици.

18.02.06
00:03

Size мн благодаря батка за съвета. Търся лекари, правя всичко възможно да се завърна пак в залата ама някой път направо се отчайвам. Най-новото което докторите казаха е че с операция просто мога да забравя за спорта. Тези обаче пак са други ама тяхната теза вече наделява. Чичо ми се познава с Емо Будинов (нац. трен. на борците) и сега той е единствената ми надежда. Дано ми помогне с нещо. А м/у другото можеш ли да ми обясниш какво точно е да си разтегнеш сухожилие? Защото аз все още не съм сигурен в моята диагноза?? Благодаря предварително.

18.02.06
11:49

Ами това са точно тези меки връзки,които по-горе си изброил.Те са изградени от множество влакна,някои от които се късат и сухожилието се одължава-разтяга.Самата болка идва,мисля,от обвивката,в която са сухожилията-когато са разтегнати,тя им е къса и при напрягане боли.Този лекар,който ти е казал за операцията,вероятно е имал в предвид,че си скъсал сугожилие и то,от самосебе си,няма да зарастне.

18.02.06
14:01

Size мн благодаря. Бе оня умник ако го беше казал така щях да го разбера пък той само глупости говореше. Аз трябва да имам ебати фантазията, за да разбера че тва казва. Значи май без операция няма да се мине и според теб а?

18.02.06
16:46

Тук вече не мога да ти кажа.Обаче дори и да ти слагат някакви пластини,за са го закрепят и да зарастне,би трябвало да си вдигаш спокойно след време.Според мен,потърси някой добър хирург,който работи и на частно.Може и да ти вземе 50 лева,но поне ще знаеш за какво става дума.

18.02.06
17:14

въпросът въобще не е в парите просто немога да разбера сега кой този “добър”. Но ще направя всичко възможно да го намеря и да се завърна в залата, възможно най-скоро (но не прекалено скоро разбира се), защото вече започнах да свалям от малкото, което бях качил. Приятелю (надявам се мога да те наричам така) благодаря за съпричастността и се пази да не стане белята, аз вече разбрах че здравето е на първо място.
ПО ЗДРАВИ

27.02.06
16:16

здр пак съм аз с развитието на историята, днес ходих на Герена. И вече с мисълта за операция се свърши. Докторът там ми каза че че е няма никакъв смисъл от операция и че просто трябва да се направят два цикъла с Траумил ес. Това не било стероид, но какво е не разбрах. биели се 10 инжекции в гъза (през ден по 1), почива се 6 месеца и пак още 1 цикъл. Някой знае ли какво това или дайте въобще някаква информация!

27.02.06
17:04

от проетеното до тук, ептен се отчаях от родната медицина... :?

01.03.06
23:52

И аз си разтегнах сухожилието, 2 месеца почивка от фитнеса и 1 седмица на инжекции в гъза, после хапчета и мазила. Болката отмина, отидох на тренировка и почнах с леки килограми, но пак ме заболя ръката.
Много лоша работа е тва!!! Така че внимавайте, и загрявайте добре преди тренировка, да не ревете после.
jalokin Дано се възтановиш
По-Здрави!

03.03.06
10:09

отново с включване от здравните заведения, този път от Пирогов. Този доктор ми обърна най-голямо внимание и каза също че от операция няма никакъв смисъл. Каза че понеже разтежът при мен все още не е свършил и краят на костите ми са още хрущяли е станала грешката. Отлепил съм хрущялът май на лъчевата кост, каза той и ми го показа на първата снимка, но на втората каза че всичко вече е било на ред, т.е. зарастнало е. И аз го попитах защо тогава още ме боли, а той каза че е понеже то е зарастнало, но все още няма здравина. Каза да направа един цикъл с глюкозамин и да почивам и след 2,3 месеца ще съм готов за мр.Олимпия  :D :D .
п.с. реших да напиша всичките си премеждия та ако някой има подобен проблем да знае какво да очаква, надявам се че модераторите нямат нищо против.
ПО ЗДРАВИ

17.05.06
13:31

Отново аз. Минаха 5 месеца (на 10 май) пък аз не усещам никаква промяна, още отново от време на време ме боли и това мн ме озадачава. Цикълът с глюкозамин свърши, но се чудя дали да не взема да направя още един, защото този май не се получи мн мн. Взимах глюкозаминът с тревиялно название FlexodonA по 1 на ден, вечер след хранене, но май е било малко като се има впредвид, че съм 75кг (поне според 1 приятел, но аз мисля че той говори кесим, той препоръча 3 пъти дневно).  Докторът на Герена ми каза, че ми трябва ТраумилЕс и глюкозамин, но той ги внасял от Щатите и ми каза 150лв. за целият цикъл (който трае 2 седмици), но като че ли са много. Каза също че траумил-ът е на инжекции, защото на хапчета не действал, пък аз май ще мога да си намеря на таблетки. Дайте ъкъл да направя ли цикълът? И ако да как и кои сублименти да взимам? А пък и може да препоръчате още някой?
ПО ЗДРАВИ

19.05.06
17:53

Ей, пич, много гадна работа. С тия лекари си е**** майката. Моята приятелка си контузи крака, спря да тренира краката близо четири месеца и уж и мина. Още на първата тренировка и пак започна да боли. Отиде на ортопед, а онзи и каза да почине една седмица и щяло да и мине, изписа и волтарен и я изпрати да си ходи.  Накарах я да отиде при спортен лекар, но добър. Онзи като и видя рентгеновата снимка и каза, че ако веднага не почне локални инжекции с кортикостероиди, ще трябва съвсем скоро операция. След терапията й мина, но окончателно се убедих, че трябва да внимавам кой лекар слушам.
Траумилът ти е препоръчан от лекаря, който го внася... хаха, какво съвпадение. Не знам, може и да е добро, поразтърсих се в гугъл, но английският ми не е добър. Само дето не е регистриран за продажба у нас. На дианабад нямаше ли някакъв център за спортна медицина, защо не отидеш при тях?

19.05.06
18:31

ами аз съм от провинцията и едва ли ще мога, но все пак благодаря. Пък нищо не каза нито за глюкозаминът, нито за нещо друго, дай някой съвет или нямаш инф то тези въпроси? А останалите потребители, нещо ще кажат ли?

20.05.06
20:31

То май имаше в сайта информация за глюкозамина. До колкото знам, той възстановява износената хрущялна тъкан, но трябва да се пие много време. От лекар съм чувал, че той по-скоро предпазвал, отколкото да лекува, но кой знае. Кортикостероиди вероятно биха ти помогнали, но там трябва да внимаваш, защото тия работи са много гадни и трябва специалист да ги изпише.

20.05.06
21:26

[quote author=“Ultima Ratio”]То май имаше в сайта информация за глюкозамина. До колкото знам, той възстановява износената хрущялна тъкан, но трябва да се пие много време. От лекар съм чувал, че той по-скоро предпазвал, отколкото да лекува, но кой знае. Кортикостероиди вероятно биха ти помогнали, но там трябва да внимаваш, защото тия работи са много гадни и трябва специалист да ги изпише.

земи си Глюкозамин и Хондроитин в едно има го на Оптимум струва
80 кинта 120 таблетки 2 таблетки дневно
братовчед ми го зимаше има контузия на десния крак в коляното и наистина му мина са е като нов
вътре има 1500 мг Глюкозамин и Хондроитин 1200мг това са ударни дози и са специални за лекуване на наранени и изхабени стави

21.05.06
01:03

Хондроитин това представлява?

21.05.06
15:15

[quote author=“jalokin”]Хондроитин това представлява?

има повече информация в сайта
цъкаш върху хранителни добавки и всичко ти излиза

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1