Тренировки при напълно премахнат медиален менискус

06.07.16
12:25

Здравейте,преди 6 месеца ми оперираха лявото коляно .Беше ми скъсан медиалния менискус и следствие на, което ми беше блокирало коляното .Тренирал съм доста време карате, бразилско джиу джицу и отвреме навреме практикувам фитнес(клек, тяга, изтласкване и тн.).
Та въпроса ми е , като ходя на фитнес ,удачно ли е  да правя клекове и тяги както преди съм правил или не е много препоръчително ,понеже няколко доктора ме съветваха различни неща,едни напълно отричат да се правят такива неща , а други ми казват да заместя клека и тягата с упражнения на машини.Някой ако има опит да сподели.Благодаря предварително!
ПП.
  За момента съм спрял каратето понеже подозирам ,че оттам ми се е получило основно увреждането -от многото усуквания и може би неправилна техника на ритниците.

16.07.16
00:39

Трябва да забравиш за всякакви тежки натоварвания на колянната става ,това е истината .При напълно премахнат менискус положението е зле ,даже не е препоръчително да се спортува активно .Такава е реалността ,все още медицината не е на такова ниво за да се справи с проблемите с менискуса (кръстните връзки почнаха да ги оправят доста ефективно ) ,но менискуса е може би най-лошата травма в спорта .Едва през миналата година за първи път в България направих операция за присаждане на изкуствен менискус от полиоретан ,който с времето се сраства с остатъка от човешкия менискус ,но е много сложна интервенция и нито докторите имат рутина ,нито се знае колко ще е ефективно .Повечето ортопеди правят артроскопия ,като изрязват разкъсванията от менискуса ,които блокират коляното ,което подобрява движението на ставата ,но не подобрява състоянието на коляното .А при напълно премахнат менискус мисля ,че въобще трябва да забравиш за спорт ,защото до 15-20 години след премахването му започва да се развива форма на артрит и така ,докато не дойде време за изкуствени стави .

17.07.16
22:17

Ясно.Благодаря за отговора !:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1